Strona 2 z 2 |
[ 14 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Przetestuj peta
Autor | Wiadomość |
---|---|
Chodząca legenda
|
Może to i dobre, ale czy potrzebne i czy będzie wykorzystywane? Jak ktoś chce wiedzieć jaki jest pet - ma wiki, może popytać znajomych albo ewentualnie wejść na inną postać z danym petem i sobie pobiegać (co ważne - za darmo).
Jedynie opłata byłaby tutaj dla administracji motorem do działania, ale czy skoro ktoś może dowiedzieć się za darmo to za to samo dobrowolnie zapłaci? Nie sądzę. Poza tym - klatek tak czy siak jest za mało. Nie ma miejsca na zakup, to i nie pobiegasz z petem, nawet przez te 48h. @down - wiem, że nie potrzeba w propozycji klatek, ale obecnie problem do tego się sprowadza, nie licząc wspomnianych tutaj kosztów. _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. Ostatnio edytowany przez Szymdaro 22 Mar 2013, o 16:25, edytowano w sumie 2 razy |
22 Mar 2013, o 13:59 |
|
Uczeń Simona
|
Chciałbym się odnieść do kilku rzeczy z Twojej wypowiedzi, Szymdaro, a mianowicie
Szymdaro napisał(a): Jedynie opłata byłaby tutaj dla administracji motorem do działania, ale czy skoro ktoś może dowiedzieć się za darmo to za to samo dobrowolnie zapłaci? Nie sądzę. Poza tym - klatek tak czy siak jest za mało. Nie ma miejsca na zakup, to i nie pobiegasz z petem, nawet przez te 48h. Cynk od znajomego, jakieś krótkie informacje, czy wiki to nie to samo. Jedynym 'kontratakiem' na kupno ( a raczej wypożyczenie ) peta, jest obejrzenie go wcześniej w akcji, bądź posiadanie znajomego, który takowego peta posiada. Niestety, nie każdy posiada znajomego, dzięki któremu mógłby obejrzeć sobie peta w akcji, a w przypadkach, gdzie trzeba wydać 400+ platyny, same informacje mogą nie wystarczyć. Klatek natomiast potrzeba jedynie w przypadku gildii. Propozycja, którą przedstawił KGB, miała opierać się na nowym NPC, od którego możemy wypożyczyć peta. I żadne klatki nie są do tego potrzebne. _________________ Gram ,,4fun"... Rycerz s3,spamer,nup,wielbiciel erpegów, i bijatyk typu ,,pancz,pancz,pancz-pancz,kik,pancz" Wróciłem Pomogłem? Kliknij kufelek przy mojej wiadomości. >>>Znany jako Advocate s3<<< |
22 Mar 2013, o 16:10 |
|
Duma Forum!
|
Sam pomysł z wypożyczaniem Petów jest ciekawy i o ile rozumiem motywy twórcy wątku o tyle po głowie chodzi mi inny pomysł.
Skoro chcemy, żeby gra dawała szansę na ciekawa rozgrywkę dla grających solo jak i dla tych grających drużynowo, warto zastanowić się nad czymś co będzie swoistą 'Peciarnią' - tam można by kupić peta i tam pet by się respił/odsyłał - tylko że w przeciwieństwie do klatek gildiowych za utrzymanie peta w 'Peciarni' trzeba by płacić miesięczny czynsz i normalnie zdobywać dla niego żarcie. Tam też może byłaby możliwość wypożyczenia peta lub zrobienie sobie treningu z Petem - polegało by to na tym, że wybieramy sobie peta, wybieramy sobie lvl na jakim ma być dany pet i przeciwnika po czym trafiamy na arenę i mamy okazje sprawdzić jak nasza przyszła inwestycja będzie sprawować się w boju. Całość oczywiście odpowiednio płatna tak aby pety w Gildiach nadal miały swoją wartość ale jednocześnie nie na tyle drogie, aby gracze solo mogli przy stosunkowo niewielkim wysiłku z nich korzystać... PS. Pomysł jest mój a nie oficjalną koncepcją administracji. |
22 Mar 2013, o 16:23 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Heavenmaker napisał(a): Sam pomysł z wypożyczaniem Petów jest ciekawy i o ile rozumiem motywy twórcy wątku o tyle po głowie chodzi mi inny pomysł. Skoro chcemy, żeby gra dawała szansę na ciekawa rozgrywkę dla grających solo jak i dla tych grających drużynowo, warto zastanowić się nad czymś co będzie swoistą 'Peciarnią' - tam można by kupić peta i tam pet by się respił/odsyłał - tylko że w przeciwieństwie do klatek gildiowych za utrzymanie peta w 'Peciarni' trzeba by płacić miesięczny czynsz i normalnie zdobywać dla niego żarcie. Tam też może byłaby możliwość wypożyczenia peta lub zrobienie sobie treningu z Petem - polegało by to na tym, że wybieramy sobie peta, wybieramy sobie lvl na jakim ma być dany pet i przeciwnika po czym trafiamy na arenę i mamy okazje sprawdzić jak nasza przyszła inwestycja będzie sprawować się w boju. Całość oczywiście odpowiednio płatna tak aby pety w Gildiach nadal miały swoją wartość ale jednocześnie nie na tyle drogie, aby gracze solo mogli przy stosunkowo niewielkim wysiłku z nich korzystać... PS. Pomysł jest mój a nie oficjalną koncepcją administracji. No tak, sam pomysł jest w założeniu bardzo dobry dla osób które nie chcą być ww gildii/nie poszczęściło im się z klatkami/dołączyli za późno, ale moja koncepcja - tylko testy - jest prostsza i wydaje mi się, że do wprowadzenia na "już", Twoja jest już chyba odrobinę bardziej skomplikowana z technicznego punktu widzenia. W skrócie: uważam Twój pomysł za właściwy i potrzebny, ale póki nie uda się go wprowadzić, to pierwszym krokiem powinno być to, co zaproponowałem. |
22 Mar 2013, o 17:36 |
|
Strona 2 z 2 |
[ 14 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 79 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |