Strona 3 z 5 |
[ 46 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Regeneracja
Autor | Wiadomość |
---|---|
Współpracownik Gnarla
|
Dragonfire78 napisał(a): Myśląc realnie- czy człowiekowi wraca życie? Wspomniałeś, że goją się rany ale nie w ciągu kilkunastu sekund. Inna sprawa są blesy w gildii, a zmiana nic nowego by nie wprowadziła, druid nadal byłby hard. Skoro sila do wykonywania ruchów (kondycja) wraca, to energia życiową powinna także, jest to zastosowane w niejednej gdzie arcadowej... nie wiem czy w M.U.G.E.N.A.ch tak nie bylo. Z reszta to raczej normalne, wraca mi siłą, jak w COD-ie- łapie kilka kulek, chwilą za winklem, i biegne dalej. _________________ piss. https://www.youtube.com/watch?v=AN7ImRR6IHs sub me |
13 Kwi 2013, o 19:09 |
|
Uciekinier Taernijczyk
|
A powiedz mi Zakrzew czy próbowałeś kiedyś trafić w druida z wtopką na 7, skokiem frida i ze 3k hp i jeszcze niech okrzyczy, nie potrzebne mu korzenie, dojedzie barbi na konde.
|
14 Kwi 2013, o 01:53 |
|
Błądzący w Tunelach
|
To zainwestuj w zwinkę, może trafisz ;-] siła+krytyczne to nie wszystko.
A poważnie, myślę że przydałyby się itemki dające regenkę życia, najlepiej jako % posiadanej. Może wręcz ulepszenia sprzętu dające 1 czy 2% (max 1 takie na przedmiocie). _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
14 Kwi 2013, o 03:28 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Mogłoby to byc w przedmiotach, lub taka "wrodzona' regeneracja. Myślę, ze to drugie rozwiązanie byloby lepsze. Ceny rarów by sie poodwracaly, kazdy miałby napęd na itemy z regeneracją HP, i w koncu posiadaliby ja tylko najbogatsi, i najsilniejsi.
_________________ piss. https://www.youtube.com/watch?v=AN7ImRR6IHs sub me |
14 Kwi 2013, o 08:25 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Czyli socjalizm, każdy miałby coś za darmo
Stać cię chyba na flasze, podbicie przedmiotów do ~+3 to nie jest wielki wydatek, a przynajmniej wymagałoby jakiegoś nakładu pracy i wyboru - dam w statystyki, czy regenkę? Flasze regenki musiałby być oczywiście trudniejsze do zdobycia, musiałby być też limit ile można ich wbić w przedmiot, lub ograniczona maksymalna wartość regenki (15%?) powyżej której dalsze bonusy już nie działają. _________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
14 Kwi 2013, o 12:28 |
|
Walczący z drzewcami
|
Po co utrudniac - dac regeneracje w psychorary i tyle...
|
14 Kwi 2013, o 12:35 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Nawet spoko, ale niech regeneruje % ze straconych w tej rundzie hp, i max. 60% (jak z regenką many czy kondy). Oberwałeś za 200, max 120 odzyskasz w następnej rundzie.
_________________ "The meme for blind faith secures its own perpetuation by the simple unconscious expedient of discouraging rational inquiry" |
14 Kwi 2013, o 13:14 |
|
Uciekinier Taernijczyk
|
[quote="plenty"]To zainwestuj w zwinkę, może trafisz ;-] siła+krytyczne to nie wszystko.
serio uwierz mi testowałem wiele możliwości, różne buildy, pod wiedzę, zręke i pod siłę również Druid jest prze kox i tyle ale już nie zamulam bo odszedłem od tematu |
14 Kwi 2013, o 15:31 |
|
Współpracownik Gnarla
|
plenty napisał(a): Nawet spoko, ale niech regeneruje % ze straconych w tej rundzie hp, i max. 60% (jak z regenką many czy kondy). Oberwałeś za 200, max 120 odzyskasz w następnej rundzie. No no, widze calkiem ciekawa wersja mojego pomysłu, to mogłoby byc dobre. Radan masz rację "czysty" Barbarzyńca (siłą zrecznosc, żadnych badziewnych setów) nigdy nie ma szans z druidem. Co wiecej udziwniony barb (wiedza,pinari, miecz i tarcza) takze nie ma szans. Byle nieogarniety druid w pve, śmieje sie w twarz kazdemu barbarzyńcy o 20 lvli wiecej, że jest lamą. _________________ piss. https://www.youtube.com/watch?v=AN7ImRR6IHs sub me |
14 Kwi 2013, o 17:12 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Kwestia ulepszeń. Zdarzało mi się rozmawiać z barbarzyńcami - jak mówiłem że na 43 lv mam nawet 270 zręki, mówili że to całkowicie niemożliwe. Jak czasem chary 70+ miały mniej zręki niż ja... z czym tu do druida startować?
Do ~110 lv druid jest do pokonania, przy fuksie, ulepszeniach i doborowi sprzętu (set pinari + promuris). Dopiero potem druid może pokonać każdego nawet pomimo ewentualnych krytyków, gdyż może mieć więcej hp niż da się zabrać krytykami. Regeneracja? W sumie, nie taki zły pomysł. Druid musiałby bić więcej, a więc zmniejszyć swój deff i odsłonić się. Niestety, regeneracja tylko części otrzymanych obrażeń nie spełniłoby swojego celu, tylko wydłużyłoby ewentualnie walkę. Wystarczyłoby może na turnieje (wytrzymać do 15 rundy), ale turnieje to nie wszystko. |
14 Kwi 2013, o 18:22 |
|
Strona 3 z 5 |
[ 46 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 61 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |