Strona 6 z 8 |
[ 72 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Przywrócić mokradła...!!!
Autor | Wiadomość |
---|---|
Inżynier
|
Po pierwsze - chciałam podziękować wszystkim wypowiadającym sie w tym temacie za włączenie się do dyskusji, równoczesnie chciałam prosić o nie offtopowanie i nie "rozmydlanie" na wątki poboczne - zawsze możecie założyć nowy temat, tu skupmy się na moim pierwszym poście. Oczywiście rozumiem że nie wszyscy rozumieją klimat Mokrych, nie każdy musiał go lubić - de gustibus... natomiast fakt pozostanie faktem, że w momencie gdy to miejsce zniknęło, zniknął po prostu ważny kawałek z historii gry, czy to komuś się podoba, czy nie
Co do głosów o "kolejnym miejscu dla niedobrych hlv łapiących niskie levele" - po pierwsze, jak ktoś chce bić niskie levele to idzie choćby na zamek. Nie widzę związku. Mokre to mokre, nie będę powtarzać tego co w pierwszym poście, owszem - łapanie niskich leveli też miało tam miejsce, ale to tylko CZĘŚĆ z tego, co tam było. Jeśli ktoś nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem pierwszego postu, zapraszam na priv, wyjaśnię i odpowiem na wszelkie pytania A po drugie: proszę, nie zapominajcie, że KAŻDY kiedyś był niskim levelem, każdy był kiedyś łapany, zabijany etc. To gra PVP i ten maleńki dreszczyk emocji związany z wejściem na red: przejściem na skróty, czy tez kiedyś z drogą na icha, wyjściem z icha... to jest rzecz, którą miło wspominam - choć TEŻ nie raz sie wkurzałam na te niedobre hlevele;) . Masę ludzi z którymi sie potem grało, poznało sie własnie w ten sposób - "aaaa, pamiętam, to ty mnie kiedyś goniłeś przez 3 mapki żeby zabić... aż na dolny pokład icha... miałeś 20 leveli więcej!!!" Gdyby nie to, ze swego czasu jako low lv druida zabijano mnie notorycznie, pewnie nie uparłabym się by się podszkolić w tym pvp, żeby się bronić I chwała wszystkim moim byłym mordercom za to! (Hass... i widzisz, co ze mnie wyrosło? ) Heavenmaker napisał(a): zalety: wszystko to co zostało już tu wskazane + dodatkowo brak wady propozycji Kiddy tj. red tuż na wejściu do Alarill Hmmm przedłużenie jaru nie nachodziło na wejście do Alaril, być może nie widać tego dobrze na rysunku? Różnica w zaproponowanym przez ciebie wariancie C a przeze mnie polega na tym, że u ciebie wolna jest droga do karczmy (=> kierunek na Kemen), ichi, wieża, wioska druidów (żaba) trzeba naokoło, a w moim w moim wariancie po przejciu mapki można od razu skręcić w lewo w kierunku wioski druidów/wieży/ichitona. Ukłon dla niskich leveli, które zapewne bardziej interesuje tamten rejon niz kierunek Kemen. Ale samo przejście w zaproponowanym przeze mnie wariancie jest żółte, natomiast droga do karczmy na wysokości jaru - tak, czerwona. Oczywiście jesli mam wybierać w zaproponowanych przez HM wariantach - wariant C. Ale upieram się przy moim Co do tego czy czarne czy red - przyznam, nie myślałam o tym pisząc ten wątek. Być może faktycznie czarne byłoby lepsze. Ja też na s4 latam z rs i rozumiem problem, aczkolwiek przyzwyczaiłam sie do tego, że rs w ten sposób różni sie od blachy i w pewnym sensie jestem z tego dumna _________________ pozdrowienia z s7, eu i s5 Kidda (mała mo), MarysQ vel Kidda (dru 120) Zojah zwana Zośką (ryc z s5) |
16 Kwi 2013, o 23:25 |
|
|
Ja tam dreszczyku emocji nie odczuwałam, ale co kto lubi. Personalnie a propos tematu uważam, że jest to zbędne i niepotrzebne, tym bardziej w tej lokacji, to nie jest lokacja hlvlów powtarzam, więcej to już nie jest nawet lokacja mdlvlów, już bardziej Kem by pasowało. Jeżeli ktoś lubi grupowe ustawki, ma global i pisze, gdzie można by się spotkać, proste nieprawdaż? a jak ktoś lubi sobie pogadać to uwaga, ma od tego priv, gildiowy, ts, a nawet onet randki. Miejsc do ustawek w Taern jest mnóstwo, bądźmy realistami, jak ktoś by chciał, by wykombinował, a teraz może czas wziąć pod uwagę zdanie niektórych niższych lvli, które nie chcą pogadać, nie chcą się ustawiać ze złymi hlvlami, nie chcą odczuwać emocji, nie chcą się szkolić w PvP i nie chcą podziwiać cudzego eq, bo widzicie koledzy i koleżanki, niektórzy wyrastają z niskich lvli na mdlvle bądź hlvle, takie jak ja, które w Pvp nie uczestniczą i uczestniczyć nie będą. Finito.
Więc skoro już zdecydowano się te mokradła zlikwidować, to może odrobina konsekwencji: nie odtwarzajmy ich, bo być może niektórzy oklep wspominają z nostalgią, lecz inni, cóż... dopowiedzcie sobie sami A jak już się upieracie, to dlaczego właśnie wejście do Alarilu? NO kompletnie bez sensu, bo sugeruje tylko i wyłącznie pragnienia skopania kogoś, kto w starciu nie ma szans Pozdrawiam Żalsheed |
16 Kwi 2013, o 23:44 |
|
Inżynier
|
kaita napisał(a): HM Spoko, tylko nie rozumiem do końca czemu tam. Ja jestem masochistką i ćwiczę fangę na geo, ale prawda jest taka, że nie uświadczysz lvla powyżej 80 w okolicach wieży, chyba że pójdzie na wycieczkę przyrodniczą. Chodzi się wieżę solo, mario, lata konstrukta (respawn po dedzie), niedaleko zrujka i smok, do Trentis czy na zamek (duszki) czasem tez na piechotę trzeba. Zaproponowane miejsce to tak jakby środek levelowo-komunikacyjny taernu (bliżej Trentis sa levele niższe, blizej kemen - wyzsze, posterunek - hilv) Cytuj: No podejdźmy do tematu z rozsądkiem, to Hlvle się skarżą, że nie mają miejsca na PvP, więc lepiej raczej to miejsce wymyślić gdzieś, gdzie UWAGA są hlvle. Błąd w myśleniu, albo nie zrozumienie tematu. Nie hlevele się skarżą, tylko ALL lvle. Mokre to temat dotyczący pvp ALL leveli, a nie h-lv czy łapaniu przez hlv lowlv (od tego jest zamek, herszt, halit, jeśli ktoś tak lubi, od oro hlv - wend ). Dlatego właśnie tam, koło karczmy, a nie np.nowe mapki, gdzie jest bramka. Btw to, że w podpisie ktoś ma prof 100+ nie znaczy, że na niższych levelach też nie gra/grał/będzie grać... _________________ pozdrowienia z s7, eu i s5 Kidda (mała mo), MarysQ vel Kidda (dru 120) Zojah zwana Zośką (ryc z s5) |
16 Kwi 2013, o 23:54 |
|
Chodząca legenda
|
@up. W mniemaniu przeciwników PvP każdy kto chce PvP ma czachę (tu kolejny błąd w rozumowaniu) oraz 100+ lvl i czatuje na biedne lvl w każdym możliwym zakątku. Tak się utarło i tego się nie zmieni. Cytując pewną osobę "Nic nas nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe"
_________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy." "Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze." |
17 Kwi 2013, o 00:00 |
|
|
Cóż ja jednak będę się upierać przy swoim taki zwyczaj w tym mieście
All lvle? To w sumie ankietę by wypadało zrobić, żeby zobaczyć tę opinię ALL lvli. Masz rację, że jest to jakby środek, ale nie do końca. Wieżę i smoka w pewnym momencie się soluje, jak esencji brak:) Mdlvle już raczej łażą na fyo, na mario raczej 40 latają, smok? ile razy dziennie go robisz, bo domyślam się, że 20 lvlu nie masz, a ile razy bym cię widziała właśnie koło kem czy lodowej? Proste pytanie:) konstrukt jest odrobinkę dalej no a respawn, ile razy ci się zdarza? Już raczej, jeżeli bym miała sie zgodzić z lokacją to byłyby to góry koldów, bądź mimo wszystko wejście pod kem. Ale nie o tym, to co proponujesz, ustawką nie jest, jest wymuszaniem PvP , a to jest niefajne:) przynajmniej dla graczy takich jak ja , a wydaje mi się, że jest ich więcej Ustawka jak sama nazwa wskazuje wymaga, żeby obie strony były chętne. Red bądź czarne w wersji hard czyli c w praktyce będzie oznaczała jedno: drugie małże i więcej zepchnięcie niskich lvli do szukania sobie expowiska na szczurach:) niezależnie od tego jak szczytne idee się tu głosi:) Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Żalsheed Btw Desacred to nie jest tak, że ja mówię all hlvle złe i niedobre z czachami siedzą i czatują, mówię i nie boję się tego głośno stwierdzić , że jest dużo takich , które tak robią, i to akurat niezależnie od czachy czy blachy czy braku czachy czy blachy proste:) Skąd to wiem, ano po pierwsze z obserwacji, po drugie z obserwacji:P Nie twierdzę też, że midlvle czy niskie lvle tak nie robią, bo tak robią również:) Uważam po prostu, że jasne powinny być przedziały lvli, naprawdę 80 czy setny czy 60 nawet lvl atakujący 20 zakrawa na groteskę:), więc tworzenie tego typu miejsc tam, gdzie lvle są wszystkie samo prosi się o nadużycia tego typu:) bo powiedzmy sobie szczerze normalne to nie jest Btw 2 Doskonale sobie zdaję sprawę z tego, że mając postać plus sto, można mieć również drugą, na niskim lvlu, być może sama zdecyduję się założyć drugą w przyszłości i dlatego właśnie się odzywam, zupełnie egoistycznie, jeżeli się na to zdecyduję, to wizja dostawania wpierdzielu na początku kariery mnie nie cieszy jakoś:) |
17 Kwi 2013, o 00:11 |
|
Błądzący w Tunelach
|
OK Zakładam nowego posta
_________________ ... ::: Ryc 112lv -- IVincere aut mori ::: ... "Nie możemy cię zmusić do zrobienia czegoś, ale potrafimy sprawić, byś żałował, że tego nie zrobiłeś" Ostatnio edytowany przez Golas, 18 Kwi 2013, o 03:08, edytowano w sumie 1 raz |
18 Kwi 2013, o 02:49 |
|
|
powyżej
całkiem rozsądnie;P |
18 Kwi 2013, o 03:03 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Heavenmaker napisał(a): wariant C: oba fragment czerwony i niebieski przemalujemy na czerwono Jestem za wariantem C w opcji czarnej (lub od biedy czerwonej). Kto bedzie chcial ominąć ten rejon, zrobi to bez problemu, dokładnie na takiej samej zasadzie jak w przypadku starych mokradeł - poleci górą (jak to było kiedyś miedzy wilkami nad wioską druidów). _________________ Gildia: Wytrawni Smakosze Profesja: Barb [Ostlor] |
18 Kwi 2013, o 09:42 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Stwórzmy nowy wariant, wariant D.
oba fragment czerwony i niebieski przemalujemy na CZARNO. Sądze że takie rozwiązanie będzie najlepsze. _________________ Pielęgnuje tę nienawiść w sercu na dobre i karmie ją głupotą ludzi, którą widzę ciągle. Mój Kanał YouTube |
18 Kwi 2013, o 14:50 |
|
Uczeń Simona
|
Zróbmy tydzień apokalipsy! Wszedzie Czerwone Pole, zielone tylko na respie i zero pump mastera!
_________________ Scarface- 46lvl łucznik S1 [ON] Bo z Taernem jest jak z Media Marketem... Nie dla idiotów... |
18 Kwi 2013, o 15:46 |
|
Strona 6 z 8 |
[ 72 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |