Re: Jak uzdrowić rynek rarów, czyli stapianie u kowala
Boogiboy napisał(a):
Wolałbym zrobienie ograniczenia typu jeden , dwa przetopione rary w eq . Przedmioty które się teraz ładuje to psycho , epiki mają dodatkowe właściwości typu mniejsze zużycie many kondy , modyfikatory . Przetopienie tylko zmieni nam staty nie da żadnych właściwości dodatkowych . Jestem jednak przeciw ładowaniu rarów przetopionych.
To tez jest jakiś sposób, aby postacie nie były "przepakowane"
Gondolf napisał(a):
Mi się podoba. Ale czemu się upierasz z tym zwiększeniem cen rarów
Jeśli śledzisz forum dość uważnie to zapewne zauważyłeś, że co jakiś czas w karczmie pojawia się temat z serii "czemu czacha kosztuje tylko 1,5kk, jak kiedyś kosztowała 5kk" itp (może nie ściśle taki temat, ale o takiej idei). Moim zdaniem rary są za tanie bo jest ich po prostu za dużo, dlaczego tracą swoją rzadkość wynikającą z nazwy. Może i mało ogarniam, ale czarną magią jest dla mnie fakt, że arcan z krzyżaka kosztuje więcej niż np smocze skrzydło, smoka trudniej ubić i więcej czasu to zajmuje, takie sytuacje są jak dla mnie trochę patologiczne pod względem rynkowym, dlatego chciałbym aby ceny były adekwatne do nazwy, tak jak na S5 na przykład.
P.S.
Wiem co to wartości popytu i podaży,przewidywalne krzywe zapotrzebowania itd, rozumiem że arcan jest dla każdego a skrzydło smoka tylko dla niektórych fizoli (pisze niektórych bo i barbe czasem z tarczą da się zauważyć), ale mimo że wiem to dalej jestem zaskoczony obecna sytuacją