Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Nowa waluta - Imperiały
Nowa waluta - Imperiały
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Witam.
W dniu dzisiejszym (tj. 30.05.2013r.) weszła do gry nowa waluta-imperiały. Przejdźmy do rzeczy. Posiadając imperiały możemy sprawdzić ile sztuk mamy przy sobie wchodząc w ekwipunek. Jest to jedyna możliwość, aby sprawdzić swój stan nowej waluty. Mój pomysł polega na tym, aby edytować pod względem graficznym kartę "statystyki" ( mam na myśli to- http://scr.hu/0e9w/w9p2j ), aby wyświetlał się tam zapis ile posiadamy imperiałów. Tak jak jest teraz w przypadku złota i platyny. Aby wam ułatwić odczytanie mojego pomysłu dodam na szybko wykonaną pracę jakby to wszystko miało wyglądać. (troche nie starannie wykonana ta grafika, ale nie o estetykę w końcu tu chodzi ) Proszę o komentowanie, czy podoba wam się pomysł czy jest zbędny oraz o dodawanie swoich przemyśleń. @edit. jeszcze zapomniałem dodać, że ilość posiadanego złota i platyny wyświetlana jest w karcie ekwipunek. Tam też pasowałoby dodać wskaźnik imperiałów. Tylko, że tam jest mało miejsca, może ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?? . Teraz też sprawdziłem i imperiały można pozostawić w depozycie. Więc dochodzi dodatkowa praca dla ekipy. Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości. _________________ Druid & Sheed |
|
30 Maj 2013, o 16:23 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Bardzo dobry pomysł, czekam na wprowadzenie
Moja propozycja odnośnie eq - złoto i platynę "zciaśnić", a pod nie dodać imperiały. Pod względem estetyki widzę to kiepsko _________________ Basfau - druid 116lv S3/S7 http://scr.hu/5nu/8uwes kod na nieśmiertelność "Jestem chory na Polskę" ~ Jerzy Duda-Gracz AvE Ja <3 Matematyka: Twierdzenie Drygurosa brzmi? Bug^2 + Lag^2 = Up^2 |
|
30 Maj 2013, o 16:44 |
|
|
Chodząca legenda
|
A mi się wydaje to zbędną robotą. Imperiały są obecnie w plecaku tak samo jak paczki platyny, którymi możemy obracać. W twojej propozycji kupowałoby się je tak samo, albo żeby z nich korzystać trzeba by się nami naładować, czyli przypisać na stałe do konta (jak obecnie platynę). Myślę, że nie o to chodziło przy wprowadzaniu nowej waluty, sam nie zamierzam z tego korzystać, ale też nie sądzę, żeby coś takiego było potrzebne.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
30 Maj 2013, o 17:13 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Na nie! Dlaczego? Imperiały to dobra alternatywa do handlu nimi.
|
|
30 Maj 2013, o 17:16 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
wgl jak sie je zdobywa bo ma dt 22[ daleko nim nie zajade;/] i niewiem jak je zdobyc
To nie miejsce na tego typu spam. Poczytaj Zmiany na Forum, jest opisane - rzuff _________________ Nick: ProTesciowa Profesja: Ryc Level: 44 Server: 2 Bo w życiu są najważniejsze skille Ban :/ Powrót 30 sierpnia 2013 |
|
30 Maj 2013, o 17:37 |
|
|
Administrator
|
Szymdaro napisał(a): Imperiały są obecnie w plecaku tak samo jak paczki platyny, którymi możemy obracać. W twojej propozycji kupowałoby się je tak samo, albo żeby z nich korzystać trzeba by się nami naładować, czyli przypisać na stałe do konta (jak obecnie platynę). Nie porównuj platy w paczkach i luzem do imperiałów, to całkowicie różne kategorie. Imperiały są środkiem płatniczym, którego ilość może znajdować się koło golda/platy. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
30 Maj 2013, o 17:46 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Do Szymdaro:
tak jak to Rzuff napisał nie ma co porównywać paczek (platyny) do monet luzem (imperialy). To, że ty nie zamierzasz korzystać z nowej waluty i akurat ten pomysł dla cb jest zbędny to wcale nie znaczy, że nikt nie będzie z tego korzystał. A napewno dla gracza, który (często) będzie obracał imperiałami to taki "wskaźnik" jest sporą pomocą. Napewno są gracze którzy nie korzystają z platyny, a mają wypisane w poszczególnych zakładkach ile czego posiadają. Dziś może mało kto weźmie to na serio co napisze , ale kto wie czy kiedyś ( w dalekiej ) przyszłości imperiały nie wyprą platyny?. A teraz przytoczę przykład (dość kiepski i mało realny). A więc tak, w banku mamy pewną gotówkę, ale kiedy chcemy sprawdzić ile posiadamy to musimy udać sie do banku i sami przeliczyć swoje zasoby. Tak jak już wspomniałem przykład lipny, ale przypomina obecną sytuację imperiałów. pzdr!. _________________ Druid & Sheed |
|
30 Maj 2013, o 19:30 |
|
|
|
A tak wgl nie uważacie że Imperialy są zbyt tanie? Oczywiście biorąc pod uwagę ceny petóww są one drogie, ale teleportow?
|
|
30 Maj 2013, o 20:19 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Świetny pomysł,na pewno bardzo się przyda, i nawet lepiej żeby to była waluta.
@Seba W zasadzie jeśli się przeliczy,w placie wychodzi taniej niż w złocie. _________________ Stachubrach-Łucznik [85] OFF Pomogłem? Podoba się? Daj ku f e l k a. Mój kanał na YT: http://www.youtube.com/channel/UC4rLfyOMgD-2IhDf0b6YxOw/feed |
|
30 Maj 2013, o 22:26 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
na +
jest waluta, jest ujeta jak inne waluty, chyba logiczne, nie ma co gdybac _________________ Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy. |
|
31 Maj 2013, o 00:33 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 52 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |