|
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
| Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Nowa waluta - Imperiały
Nowa waluta - Imperiały
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
|
Jedną nogą w Haligardzie |
Witam.
W dniu dzisiejszym (tj. 30.05.2013r.) weszła do gry nowa waluta-imperiały. Przejdźmy do rzeczy. Posiadając imperiały możemy sprawdzić ile sztuk mamy przy sobie wchodząc w ekwipunek. Jest to jedyna możliwość, aby sprawdzić swój stan nowej waluty. Mój pomysł polega na tym, aby edytować pod względem graficznym kartę "statystyki" ( mam na myśli to- http://scr.hu/0e9w/w9p2j ), aby wyświetlał się tam zapis ile posiadamy imperiałów. Tak jak jest teraz w przypadku złota i platyny. Aby wam ułatwić odczytanie mojego pomysłu dodam na szybko wykonaną pracę jakby to wszystko miało wyglądać. (troche nie starannie wykonana ta grafika, ale nie o estetykę w końcu tu chodzi Proszę o komentowanie, czy podoba wam się pomysł czy jest zbędny oraz o dodawanie swoich przemyśleń. @edit. jeszcze zapomniałem dodać, że ilość posiadanego złota i platyny wyświetlana jest w karcie ekwipunek. Tam też pasowałoby dodać wskaźnik imperiałów. Tylko, że tam jest mało miejsca, może ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?? Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości. _________________ Druid & Sheed |
|
| 30 Maj 2013, o 16:23 |
|
|
|
Uczeń Heremona Rejestracja: 2 Lut 2012, o 19:23 Posty: 533 Miejscowość: Podrzecze (małopolskie) Podziękowano: 370 razy Otrzymanych podziękowań: 229 razy Nick w grze: Basfau |
Bardzo dobry pomysł, czekam na wprowadzenie
Moja propozycja odnośnie eq - złoto i platynę "zciaśnić", a pod nie dodać imperiały. Pod względem estetyki widzę to kiepsko _________________ Basfau - druid 116lv S3/S7 http://scr.hu/5nu/8uwes kod na nieśmiertelność "Jestem chory na Polskę" ~ Jerzy Duda-Gracz AvE Ja <3 Matematyka: Twierdzenie Drygurosa brzmi? Bug^2 + Lag^2 = Up^2 |
|
| 30 Maj 2013, o 16:44 |
|
|
|
Chodząca legenda Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro |
A mi się wydaje to zbędną robotą. Imperiały są obecnie w plecaku tak samo jak paczki platyny, którymi możemy obracać. W twojej propozycji kupowałoby się je tak samo, albo żeby z nich korzystać trzeba by się nami naładować, czyli przypisać na stałe do konta (jak obecnie platynę). Myślę, że nie o to chodziło przy wprowadzaniu nowej waluty, sam nie zamierzam z tego korzystać, ale też nie sądzę, żeby coś takiego było potrzebne.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
| 30 Maj 2013, o 17:13 |
|
|
|
Walczący z drzewcami Rejestracja: 29 Gru 2010, o 10:13 Posty: 323 Podziękowano: 50 razy Otrzymanych podziękowań: 115 razy Nick w grze: Doneu |
Na nie! Dlaczego? Imperiały to dobra alternatywa do handlu nimi.
|
|
| 30 Maj 2013, o 17:16 |
|
|
|
Jedną nogą w Haligardzie Rejestracja: 2 Kwi 2013, o 13:10 Posty: 42 Podziękowano: 5 razy Otrzymanych podziękowań: 7 razy Nick w grze: ProTesciowa |
wgl jak sie je zdobywa bo ma dt 22[ daleko nim nie zajade;/] i niewiem jak je zdobyc
To nie miejsce na tego typu spam. Poczytaj Zmiany na Forum, jest opisane - rzuff _________________ Nick: ProTesciowa Profesja: Ryc Level: 44 Server: 2 Bo w życiu są najważniejsze skille Ban :/ Powrót 30 sierpnia 2013 |
|
| 30 Maj 2013, o 17:37 |
|
|
|
Administrator |
Szymdaro napisał(a): Imperiały są obecnie w plecaku tak samo jak paczki platyny, którymi możemy obracać. W twojej propozycji kupowałoby się je tak samo, albo żeby z nich korzystać trzeba by się nami naładować, czyli przypisać na stałe do konta (jak obecnie platynę). Nie porównuj platy w paczkach i luzem do imperiałów, to całkowicie różne kategorie. Imperiały są środkiem płatniczym, którego ilość może znajdować się koło golda/platy. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E
|
|
| 30 Maj 2013, o 17:46 |
|
|
|
Jedną nogą w Haligardzie |
Do Szymdaro:
tak jak to Rzuff napisał nie ma co porównywać paczek (platyny) do monet luzem (imperialy). To, że ty nie zamierzasz korzystać z nowej waluty i akurat ten pomysł dla cb jest zbędny to wcale nie znaczy, że nikt nie będzie z tego korzystał. A napewno dla gracza, który (często) będzie obracał imperiałami to taki "wskaźnik" jest sporą pomocą. Napewno są gracze którzy nie korzystają z platyny, a mają wypisane w poszczególnych zakładkach ile czego posiadają. Dziś może mało kto weźmie to na serio co napisze , ale kto wie czy kiedyś ( w dalekiej ) przyszłości imperiały nie wyprą platyny?. A teraz przytoczę przykład (dość kiepski i mało realny). A więc tak, w banku mamy pewną gotówkę, ale kiedy chcemy sprawdzić ile posiadamy to musimy udać sie do banku i sami przeliczyć swoje zasoby. Tak jak już wspomniałem przykład lipny, ale przypomina obecną sytuację imperiałów. pzdr!. _________________ Druid & Sheed |
|
| 30 Maj 2013, o 19:30 |
|
|
|
|
A tak wgl nie uważacie że Imperialy są zbyt tanie? Oczywiście biorąc pod uwagę ceny petóww są one drogie, ale teleportow?
|
|
| 30 Maj 2013, o 20:19 |
|
|
|
Walczący z drzewcami Rejestracja: 26 Maj 2012, o 12:32 Posty: 298 Miejscowość: Starogard Gdański Podziękowano: 64 razy Otrzymanych podziękowań: 41 razy Nick w grze: Stachubrach |
Świetny pomysł,na pewno bardzo się przyda, i nawet lepiej żeby to była waluta.
@Seba W zasadzie jeśli się przeliczy,w placie wychodzi taniej niż w złocie. _________________ Stachubrach-Łucznik [85] OFF Pomogłem? Podoba się? Daj ku f e l k a. Mój kanał na YT: http://www.youtube.com/channel/UC4rLfyOMgD-2IhDf0b6YxOw/feed |
|
| 30 Maj 2013, o 22:26 |
|
|
|
Walczący z drzewcami |
na +
jest waluta, jest ujeta jak inne waluty, chyba logiczne, nie ma co gdybac _________________ Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy. |
|
| 31 Maj 2013, o 00:33 |
|
|
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości |
| Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |