Strona 6 z 8 |
[ 72 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Epik mode on :)
Epik mode on :)
Autor | Wiadomość |
---|---|
Inżynier
|
Ja z kolei jestem przeciwny. Kiedy sam zdropiłem epika chciałem koleżance zrobić niespodziankę i poprosiłem drużynę o nieujawnianie komu spadło. Jednak sprawa wyszła na jaw przez czat gildyjny itd. i było mi przykro, że zamiast miłej niespodzianki po zalogowaniu dziewczyna wiedziała duuuuużo wcześniej, że otrzyma epika ;(
Także jestem przeciwny, gdyby spadł on z jakiegoś bossa do solowania, może udałoby się zrobić takie niespodzianki a jak ktoś chce to sam się pochwali na globalu ss'em _________________ Eder vill jag gifva ett förgyllande svärd Som klingar utaf femton guldringar Och strida huru I strida vill Stridsplatsen skolen i väl vinna |
14 Sie 2013, o 20:39 |
|
Walczący z drzewcami
|
Ja też jestem przeciwny ukazywaniu czyjegoś nicka przy komunikacie serwerowym - ktoś chce się pochwalić, może to zrobić na chacie i ss'em. Niedawno na s1 spadło na modliszce Kaishi dla mojego kumpla, z którym grałem u niego w domu na dwa kompy. Ktoś wrzucił ss'a na ogólny i od razu zaczął się spam - od zwykłych gz'tów, przez zwykłe oferty, "dasz mi za free?" kończąc na różnych wyzwiskach. Dlatego jestem na nie
Co do pokazywania z czego jaki epik spadł, nie mam żadnych obiekcji. Wreszcie się okaże, co ile epików spada z icha |
14 Sie 2013, o 21:11 |
|
Walczący z drzewcami
|
Jestem za wprowadzeniem z jakiego bossa,lecz kto lootł nie. Na pewno osoba ta miała by duży spam na priv...
_________________ Stachubrach-Łucznik [85] OFF Pomogłem? Podoba się? Daj ku f e l k a. Mój kanał na YT: http://www.youtube.com/channel/UC4rLfyOMgD-2IhDf0b6YxOw/feed |
14 Sie 2013, o 21:33 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Może to nie ma wiele wspólnego, ale jesli to wejdzie w życie, to także kary za naruszenia regulaminu powinny być jawne. Skoro nie będzie prywatności przy zdobyciu epika, to czemu przy zdobyciu kar ma byc?
Ponadto, nie patrząc na powyższe sam nie wiem... z jednej strony tak, a z drugiej nie, do tego mogłoby być także podane z jakiego moba, to to napewno. A czy ma być podany nick gracza to i tak i nie... chyba lepiej nie sam nie wiem.. |
15 Sie 2013, o 14:11 |
|
Duma Forum!
|
baloczi napisał(a): Może to nie ma wiele wspólnego, ale jesli to wejdzie w życie, to także kary za naruszenia regulaminu powinny być jawne. Skoro nie będzie prywatności przy zdobyciu epika, to czemu przy zdobyciu kar ma byc? no faktycznie, jedno z drugim nie ma nic wspólnego a co do prywatności - o jakiej my tu prywatności mówimy? użytkownicy posługują się pseudonimami/nickami, ukrywają się pod avatarami, teoretycznie 'żyją' tylko po zalogowaniu w grze więc mówienie o prywatności jest co najmniej nadużyciem. |
15 Sie 2013, o 14:57 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Heavenmaker napisał(a): baloczi napisał(a): Może to nie ma wiele wspólnego, ale jesli to wejdzie w życie, to także kary za naruszenia regulaminu powinny być jawne. Skoro nie będzie prywatności przy zdobyciu epika, to czemu przy zdobyciu kar ma byc? no faktycznie, jedno z drugim nie ma nic wspólnego a co do prywatności - o jakiej my tu prywatności mówimy? użytkownicy posługują się pseudonimami/nickami, ukrywają się pod avatarami, teoretycznie 'żyją' tylko po zalogowaniu w grze więc mówienie o prywatności jest co najmniej nadużyciem. W takim razie jawność kar wprowadzacie z następnym up'em? : ) Bo tak się zasłanialiście głownie, że będa licytacje na ogólnym itp, a co do dropu epika będzie jeszcze gorzej. "a noob dropnął" "a taki to taki" |
15 Sie 2013, o 15:08 |
|
Uczeń Simona
|
Heavenmaker napisał(a): a co do prywatności - o jakiej my tu prywatności mówimy? użytkownicy posługują się pseudonimami/nickami, ukrywają się pod avatarami, teoretycznie 'żyją' tylko po zalogowaniu w grze więc mówienie o prywatności jest co najmniej nadużyciem. Chodzi o prostą zasadę jawności. W internecie aktualnie każdy jest Panem swoich danych i ma wolną rękę czy je podaje dalej czy też nie. Tworząc ogólną rubrykę "pokaż wszystko" jest to ominięcie pewnych reguł o które 'to życie' jest oparte. Niby to niewielka informacja, ale jednak. Powiadasz "ludzie kryją się za nickami" no i właśnie jest historia zmiany nicku. Dobrze, że napisałeś "teoretycznie żyją". Niektórzy prowadzą normalne życie, które łączą ze społecznością wirtualną w sposób realny. Dlatego dla mnie ujawnianie takich informacji jest swego rodzajem obalenia "wolności w sieci". |
15 Sie 2013, o 18:04 |
|
Duma Forum!
|
baloczi napisał(a): W takim razie jawność kar wprowadzacie z następnym up'em? : ) Bo tak się zasłanialiście głownie, że będa licytacje na ogólnym itp, a co do dropu epika będzie jeszcze gorzej. kary są ukryte i będą, choć je można akurat ujawniać bez 'wprowadzania' i od reki mogę je włączyć... ale nie włączę. Co do epików spam i syf na czatach jest i teraz, przy braku jawności kto dropnął dochodzą do tego jeszcze zakulisowe rozgrywki, oszustwa, łamanie regulaminu i szereg innych patologii (choć nie w każdym przypadku). Jawność by takie machloje zwyczajnie ograniczyła. |
15 Sie 2013, o 21:22 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Ostatnio edytowany przez Crazyzdf, 17 Sie 2013, o 17:20, edytowano w sumie 1 raz |
16 Sie 2013, o 00:43 |
|
Administrator
|
Crazyzdf napisał(a): Dobrze jest jak jest .. czemu znowu chcecie nas do czegoś zmuszac HEAVEN????? Znowu na siłe ? 57 do 33, jak to zmuszać? Wprowadzać coś co jest pożądane. Epik z założenia jest czymś wyjątkowym, widać to zresztą po fali spamu po każdym komunikacie, gracze tym żyją. Dlatego uważam, że taki komunikat to coś fajnego i się po prostu należy ogółowi. Poza tym, fajnie by było gdyby było więcej komunikatów, może nie o każdym dingu, ale o 100 czy 140stym lvlu, może o wydropieniu 3 rarów czy jakimś innym, ogólnie podziwianym osiągnięciu. Zagalopowałem się, to nie miejsce na to. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
16 Sie 2013, o 00:55 |
|
Strona 6 z 8 |
[ 72 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 102 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |