Strona 4 z 4 |
[ 40 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Resy dla ogara!
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
|
Heavenmaker napisał(a): nie planujemy dokonywać zmian w ogarze - jest to pet uniwersalny czyli do wszystkiego i do niczego zarazem, planujemy natomiast poddać lekkiemu liftingowi niektóre pety gildiowe oraz wprowadzić w najbliższym czasie 3 nowe pety (a może i więcej) posiadające określone specjalizacje tj. będzie pet od dmg, pet o dużych resach i pet o dużej ilości hp - chcemy tak zacząć optymalizować system petów, żeby opłacało się mieć kilka różnych petów na różne okazje - będzie to możliwe również dzięki temu, że wprowadzimy zlecenia i zadania dające możliwość expienia petów z jednoczesnym zabezpieczeniem przed tworzeniem petów-mutantów. mam dwa pytania: 1.te 3 nowe pety to gildiowe czy nie? 2.Na jaki lvl bd wprowadzone? bo obecnie nie ma peta z prawdziwym dmg, szczur i spopielacz są równe mojemu ogarowi co ma 42 lvl, niby spopielacz atakuje drugą sferą(i 1 też) ale ma tyle skili że się gubi i daje ogarowi przewage... a gnida to już wymaga 70 lvla... |
|
2 Wrz 2013, o 16:58 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
To niech dadzą te pety nowe do 1 klatki.
Ogar to pies mieki nie ważne czy ma juz wysoki lvl . jak się nie podoba coś to go nie kupuj proste tak mówi władza. _________________ 2012-2013 serwer 4 Barbarzynca QubaBarb 2010-2011 serwer 3 kiedyś Nick: Brum Autko Zamkniety Temat nic się z tym już nie zrobi ] |
|
2 Wrz 2013, o 17:07 |
|
|
Duma Forum!
|
seba11pl napisał(a): 1.te 3 nowe pety to gildiowe czy nie? 2.Na jaki lvl bd wprowadzone? bo obecnie nie ma peta z prawdziwym dmg, szczur i spopielacz są równe mojemu ogarowi co ma 42 lvl, niby spopielacz atakuje drugą sferą(i 1 też) ale ma tyle skili że się gubi i daje ogarowi przewage... a gnida to już wymaga 70 lvla... ad 1 Nie to nie będą pety gildiowe tylko ogólnodostępne i expiące (tak jak np. ogar). ad 2 Minimalny lvl to pewnie 40-45, to jeszcze nie jest postanowione. I jedna ważna rzecz - nie ma sensu porównywać petów expiących z jednorazówkami. Ich balans jest inaczej ustawiany bo i użyteczność jest inna. |
|
2 Wrz 2013, o 17:38 |
|
|
|
no niby tak, ale jednorazówki miały być mocniejsze kosztem swojej jednorazowości, a tak do końca nie jest
|
|
2 Wrz 2013, o 17:40 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Heavenmaker napisał(a): seba11pl napisał(a): 1.te 3 nowe pety to gildiowe czy nie? 2.Na jaki lvl bd wprowadzone? bo obecnie nie ma peta z prawdziwym dmg, szczur i spopielacz są równe mojemu ogarowi co ma 42 lvl, niby spopielacz atakuje drugą sferą(i 1 też) ale ma tyle skili że się gubi i daje ogarowi przewage... a gnida to już wymaga 70 lvla... ad 1 Nie to nie będą pety gildiowe tylko ogólnodostępne i expiące (tak jak np. ogar). ad 2 Minimalny lvl to pewnie 40-45, to jeszcze nie jest postanowione. I jedna ważna rzecz - nie ma sensu porównywać petów expiących z jednorazówkami. Ich balans jest inaczej ustawiany bo i użyteczność jest inna. Czy jest jakaś szansa na konkurs z tym związany? Nie chodzi mi (Broń Boże) o konkurs gdzie będą zgłoszenia peta który ma pierdyliard umek, resy po 200% i bije 5 x 2k Chodzi mi o konkurs, w którym przedstawi się tylko i wyłącznie rasę i historię peta. Krótki opis peta, gdzie występuje, czemu jest tresowany itp Konkurs na sam fluff, zero umek, stat itd W nagrodę dla najlepszej pracy mógłby być jakiś prosty ale zarazem unikalny skin dowolnej części eq |
|
2 Wrz 2013, o 17:47 |
|
|
Duma Forum!
|
seba11pl napisał(a): no niby tak, ale jednorazówki miały być mocniejsze kosztem swojej jednorazowości, a tak do końca nie jest to bardzo subiektywne, w naszej opinii tak właśnie jest i jednorazówki na starcie są zdecydowanie lepsze o niewyexpionego ogara czy petów z pierwszej i części petów z drugiej klatki - wszystko zależy od tego gdzie i kto z takim petem się wybiera Torkil napisał(a): Czy jest jakaś szansa na konkurs z tym związany? nie myślałem o tym, może dlatego że będą to pety dość charakterystyczne i ich historia będzie siłą rzeczy dość intuicyjnie możliwa do wyobrażenia ale pomyślę i jeśli uda mi się wymyślić jakąś ciekawą formułę to ogłosimy konkurs. |
|
2 Wrz 2013, o 17:57 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
...czy Wy uważacie że dajecie alternatywę dla ogarów które mają lvl 100+?... chyba nie uważacie że będę expił "nowego" peta od 40 czy 45 lvl-a to się chyba mija z celem (chyba że to tylko opcja dla low-lvl-i więc ok, ale to nie załatwia sprawy ogara). Jeśli już, żeby to miało jakikolwiek sens dajcie peta w okolicy 100 lvl-a dostępnego dla graczy od 100 lvl-a. Nie bardzo uśmiecha mi się wbijać mu po raz kolejny 70 lvl-i żeby nie padł np. na Grazi (co innego gdybyście wprowadzili je rok temu bo w tej chwili to nie jest opcja zarówno dla mnie jak i dla wielu innych graczy).
Może lepiej byłoby się skupić na rozszerzeniu doboru petów gildyjnych (klatka 4) dostępnych dla wyższych lvl-i lub chociaż powiększeniu miejsc w już istniejących klatkach. Jako kanclerz chciałbym mieć też możliwość (usunięcia/wstrzymania/cofnięcia) peta bez usuwania gracza, mam na myśli urlop lub dłuższą nieobecność posiadacza którego pet zjada zapasy wszystkich Ostatnio edytowany przez mrfafal, 2 Wrz 2013, o 19:40, edytowano w sumie 1 raz |
|
2 Wrz 2013, o 19:37 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Ile będą kosztować nowe pety? (zloto, platyna)
_________________ 2012-2013 serwer 4 Barbarzynca QubaBarb 2010-2011 serwer 3 kiedyś Nick: Brum Autko Zamkniety Temat nic się z tym już nie zrobi ] |
|
2 Wrz 2013, o 19:39 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
mrfafal napisał(a): Jako kanclerz chciałbym mieć też możliwość (usunięcia/wstrzymania/cofnięcia) peta bez usuwania gracza, mam na myśli urlop lub dłuższą nieobecność posiadacza którego pet zjada zapasy wszystkich _________________ Zuzialol 84 dr... 70 lvl wbity 27.07.2014 o godzinie 20:46. 80 lvl wbity 10.09.2015 o godzinie 16:50 Szybko mi idzie Na zawsze pozostaje Pijanym Jeżem... Do tego turkowy łuk 27 Zuziuk, mo 35 Teestpremki i inne |
|
2 Wrz 2013, o 20:05 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Zuzialol napisał(a): mrfafal napisał(a): Jako kanclerz chciałbym mieć też możliwość (usunięcia/wstrzymania/cofnięcia) peta bez usuwania gracza, mam na myśli urlop lub dłuższą nieobecność posiadacza którego pet zjada zapasy wszystkich Chodzi o to że ktoś idzię na dłuższy urlop żeby nie pobierał z Gilldi jedzenia żeyb zatrzymać/usunąć mięć taką możliwość bez usuwania gracza z gildii . Później przyjęcia peta z powrotem do Gildii. Popieram dobre rozwiązanie _________________ 2012-2013 serwer 4 Barbarzynca QubaBarb 2010-2011 serwer 3 kiedyś Nick: Brum Autko Zamkniety Temat nic się z tym już nie zrobi ] |
|
2 Wrz 2013, o 20:26 |
|
|
Strona 4 z 4 |
[ 40 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 297 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |