![]() |
Strona 2 z 5 |
[ 48 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Bugusing - Duch Zamku
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 2 Sty 2012, o 21:24 Posty: 217 Miejscowość: Sanok Podziękowano: 122 razy Otrzymanych podziękowań: 150 razy Nick w grze: Nasti ![]() |
HM ale co to zmieni? Co tym chcecie zmienić? Ktoś jak lubi solo dz to i tak będzie latał:x na naszych wyższych lvlach naprawdę te zgrzyty nie są kłopotem bo padają szybko.. i tak wszystkich nie trzeba będzie bić bo zawsze część można ominąć...
Rzuff bo są przeważnie po upku instancja znowu zapełniona jest zgrzytami ![]() _________________ "Jak szczęśliwie żyliby niektórzy, gdyby o sprawy innych ludzi tak samo mało troszczyli się, jak o swoje własne...." Nasti-VD 127 Ostlor NastiiiV- Dru 50 Larkas ![]() http://scr.hu/0exu/mfv5r |
|
12 Wrz 2013, o 14:28 |
![]() |
|
![]() |
||
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 17 Paź 2010, o 22:03 Posty: 4171 Miejscowość: 100lica Podziękowano: 452 razy Otrzymanych podziękowań: 1822 razy Nick w grze: HeavenM ![]() |
Eureka1987 napisał(a): HM ale co to zmieni? Co tym chcecie zmienić? Ktoś jak lubi solo dz to i tak będzie latał:x no właśnie - czyli rozumiem, że problemu nie ma a zmiana, którą wprowadzimy będzie jedynie kosmetyczna i nie powinna tym samym rodzić złych emocji ![]() |
|
12 Wrz 2013, o 14:30 |
![]() |
|
![]() |
||
Współpracownik Gnarla ![]() Rejestracja: 2 Sty 2012, o 21:24 Posty: 217 Miejscowość: Sanok Podziękowano: 122 razy Otrzymanych podziękowań: 150 razy Nick w grze: Nasti ![]() |
Nie rodzi żadnych złych emocji, ja tylko próbuję rozkminić po co to zmieniać chcecie
![]() _________________ "Jak szczęśliwie żyliby niektórzy, gdyby o sprawy innych ludzi tak samo mało troszczyli się, jak o swoje własne...." Nasti-VD 127 Ostlor NastiiiV- Dru 50 Larkas ![]() http://scr.hu/0exu/mfv5r |
|
12 Wrz 2013, o 14:31 |
![]() |
|
![]() |
||
Zabójca Tilsai ![]() Rejestracja: 13 Paź 2011, o 22:01 Posty: 799 Podziękowano: 66 razy Otrzymanych podziękowań: 195 razy Nick w grze: Eld ![]() |
Eureka1987 napisał(a): Nie rodzi żadnych złych emocji, ja tylko próbuję rozkminić po co to zmieniać chcecie ![]() jak już pisałem 200k to opłata za jednego ducha, a nie 5 najlepszym rozwiązaniem będzie 'wkleić' ducha w jedną instancję ze zgrzytami ale to już chyba sami wiecie najlepiej @down bez sensu, pojawią się kolejne świetne pomysły aby zrobić tak z każdym innym bossem _________________ We are all the same, players in the game. Ostatnio edytowany przez koperek 12 Wrz 2013, o 15:32, edytowano w sumie 3 razy |
|
12 Wrz 2013, o 15:10 |
![]() |
|
![]() |
||
Równie dobrze, można zostawić starą instę i dodać te 'poprawki kosmetyczne' i zrobić nową dla hlvli z ta samą opłatą lecz jedynie sam dz i można schodzić pojedynczo ot i problem był by rozwiązany
![]() _________________ "Jak szczęśliwie żyliby niektórzy, gdyby o sprawy innych ludzi tak samo mało troszczyli się, jak o swoje własne...." Nasti-VD 127 Ostlor NastiiiV- Dru 50 Larkas ![]() http://scr.hu/0exu/mfv5r |
|
12 Wrz 2013, o 15:21 |
![]() |
|
![]() |
||
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 17 Paź 2010, o 22:03 Posty: 4171 Miejscowość: 100lica Podziękowano: 452 razy Otrzymanych podziękowań: 1822 razy Nick w grze: HeavenM ![]() |
Osobiście jestem przeciwnikiem zmiany charakteru instancji w zależności od lvl. Jednak to nad czym ostatnio krążą mi myśli to powiązanie osiągnięć z korzyściami z robienia danego bossa po raz n-ty. I tu dwie rzeczy: korzyści takie musza być realne i muszą być jednym z elementów rozwijanych specjalnie pod end-game, oraz wszelkie exploity, drogi na skróty itp. automatycznie musiałyby być traktowane jak bugusing tj. o ile to wejdzie to takie zachowania jak na DZ obecnie (w obu wariantach) stałyby się niedopuszczalne. To trochę na zasadzie coś za coś. My doceniamy wytrwałość i samozaparcie, gracze nie nadużywają naszego zaufania.
|
|
12 Wrz 2013, o 15:41 |
![]() |
|
![]() |
||
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 16 Maj 2011, o 03:07 Posty: 1229 Podziękowano: 78 razy Otrzymanych podziękowań: 463 razy Nick w grze: Gildartz ![]() |
Cóż, to może i ja się wypowiem.
Moim zdaniem to ani nie jest bug, ani tym bardziej bugusing, ponieważ w każdej instancji po wylogowaniu na x czasu znikają mobki lub ewentualnie boss. Jedyną różnicą jest ta, że instancja Ducha Zamku jest podzielona na dwa etapy, w przeciwieństwie do Garthmoga czy innych. Był kiedyś taki temat i wypowiadał się w nim Drygu, a także inni Game Masterzy, że jeśli ktoś chce płacić 200k za samego bossa, bez expa za Zgrzyty, to jego sprawa. 200k golda to opłata za całość. Jeśli ktoś chce z kawałka skorzystać, to jego sprawa. Zmuszanie graczy do czegoś to, moim zdaniem, fatalny kierunek rozwoju gry. I tak, poprzez obniżenie dropu dla wyższych leveli, strasznie ukrócono farmienie bossów dla rarków/esencji, a teraz jeszcze coraz większe bossy będą przerabiane tak, by życie high levelom utrudnić. Jedyne, co do czego mogę się zgodzić, to fakt, że 200k złota to opłata za jednego bossa, a aktualnie high levele za 200k robią 5 bossów zazwyczaj. Tutaj bym po prostu przykleił bossa do instancji, że za 200k będzie jeden Duch Zamku, a nie pięć czy ileś tam. Płacę 200k, mam za to Zgrzyty (exp) i bossa (szansę na rary). Ja powinienem decydować o tym, czy chcę za tę kasę chcę i exp, i szansę na rary, czy tylko szansę na rary. Co innego darmowe bossy - tam trzeba czyścić, by dojść do bossa, bo to nas nic nie kosztuje. A co innego płatne bossy - skoro płacę, to nie muszę tłuc. Tym bardziej, że za grupkę Zgrzytów levele 100+ dostają tyle, że chyba lepiej Misie wkoło Kemenak bić, bo to naprawdę tylko strata czasu. Teraz pewnie jeszcze będzie tak jak na Fyo, że trzeba będzie all grupki zabić, by się Duch Zamku uruchomił, a jak nie, to guzik z pętelką. Zmiana Fyodora czy zmiana Modliszki mi nie przeszkadzała, bo to były darmowe bossy, ale skoro płacę, to po co mam tracić czas na bicie? Sam Drygu to zauważył, co było pisane wyżej w postach, że jeżeli kogoś stać, to niech płaci. Dlatego obstawałbym za opcją 200k za jednego bossa (nie kilka), ale bez konieczności bicia Zgrzytów. _________________ ![]() ![]() ![]() |
|
12 Wrz 2013, o 21:35 |
![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach ![]() ![]() |
Heavenmaker napisał(a): ale przecież nie ma zakazu w solowaniu DZa i po zmianie nadal każdy kto będzie chciał będzie mógł go sobie solować - chodzi jedynie o drogę na skróty z pominięciem poziomu zgrzytów Dodaj również obowiązek wybicia do nogi wszystkich mobków ( a nie tylko tych które stoją na drodze - tak jak jest to na Fyo ) na każdym bosie - bo po co mają sie marnować grupki mobków i nęcić niecną i jakże nieuczciwą drogą na skróty... ED @ down : ale fyo nie kosztuje nic ... _________________ okrucieństwo jest naszą powinnością , bo cóż wredniejszego .... tożsamość,nienawiść,pamięć nie
Spoiler:
Ostatnio edytowany przez DruidzkieŚci, 22 Wrz 2013, o 00:12, edytowano w sumie 1 raz |
|
14 Wrz 2013, o 11:21 |
![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach ![]() ![]() |
przeciez wystarczy zrobic tak jak na fyo, ze jak się straci inste to nie mozna przejsc dalej i ze jak jedno pt przejdzie dalej to sie insta tez zamyka.
_________________ Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem. |
|
20 Wrz 2013, o 18:58 |
![]() |
|
![]() |
||
http://screenshooter.net/7038574/ewmkqca
Śmiech na sali, i normalnie GRATULUJĘ wyobraźni temu kto to postawił ![]() Były zmiany jakiekolwiek zapowiadane? Jakoś sobie nie przypominam... Hmm jeśli już coś takiego stoi na s4 nie powinno stać na innych serverach? Miały być zmiany a i owszem, ale z tego co przeczytałam 'przy kolejnym Upku'. Jak to więc jest? Mamy się czuć przez to wyjątkowo na s4?? _________________ "Jak szczęśliwie żyliby niektórzy, gdyby o sprawy innych ludzi tak samo mało troszczyli się, jak o swoje własne...." Nasti-VD 127 Ostlor NastiiiV- Dru 50 Larkas ![]() http://scr.hu/0exu/mfv5r |
|
22 Wrz 2013, o 07:40 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Strona 2 z 5 |
[ 48 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |