Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
[Idea]Mana/Kondycja przy podwójnych atakach
[Idea]Mana/Kondycja przy podwójnych atakach
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Administrator
|
Podwójny atak może nieźle namieszać w taktyce, jeśli jesteśmy na wyczerpaniu many/kondycji i wszystkie nasze działania dokładnie obliczyliśmy.
Dodatkowo, z najbliższym upkiem uroki także będą objęte dodatkową szansą na atak, dlatego proponuję: 1) Opcja A - dodatkowy atak nie pobiera zużywa many/kondycji. Jest swego rodzaju gratisem, który nie wywiera negatywnych skutków w przypadku gdy mamy mało zasobów. Z jednej strony krytyki także nie pobierają dwu/trzykrotnie więcej zasobów, z drugiej strony, krytyk można traktować jako idealne uderzenie - stąd więcej obrażeń a brak większego zużycia. 2) Opcja B - serwer przelicza, czy przy dodatkowym ataku starczy zasobów na wszystkie ataki ustawione przez gracza w danej rundzie, jeśli okazuje się, że podwójny atak spowodowałby "ukłon" wtedy dodatkowy atak by nie działał. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
4 Paź 2013, o 13:13 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
jestem za odpowiedzia A,bo co ma taki mo z butkami z aquy i z epikiem zrb?
10 atakow w 1 bez zr i juz pol many ni ma. _________________ – To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Matyasek-Barbarzyńca 87 lvl - W stanie spoczynku KebabButche-Mag Ognia 57lvl - Ciągle w grze |
|
4 Paź 2013, o 13:32 |
|
|
|
ale przecież dodatkowy atak zadaje pełne obrażenia, więc dlaczego nie ma pobierać kondycji ? dla mnie jak już jedynym słusznym rozwiązaniem jest "b" już się spotkałem z sytuacjami kiedy w walce zbieram od jednej osoby w każdej rundzie 1-2 atak więcej i mnie jako temu co obrywa dodatkowo na pewno nie było tak wesoło...
|
|
4 Paź 2013, o 13:57 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Jestem za opcją A.
Jako vd podwójny atak w bufach jaki ma teraz wejść będzie zgubny, jeśli ustawie bufy pod ukaz wraz z ukazaniem w 1 rundzie i będą wchodzić podwójne to many zabraknie na najważniejsze. Biorą pod uwagę zmiany jakie zostaną wprowadzone u vd i dr ( słabsze źródło) pomysł jak najbardziej powinien zostać wprowadzony. Przy okazji - dlaczego krytyki nie działają na ssanie many? Skoro wchodzą w uderzeniu i bufach to i extra ssanie może być ;D _________________ "Jeśli nie potrafisz wytłumaczyć czegoś w prosty sposób, znaczy, że nie rozumiesz tego wystarczająco dobrze" Albert Einstein S1 Ivonic - vd [100] |
|
4 Paź 2013, o 14:24 |
|
|
Chodząca legenda
|
Jestem na nie - posiadając eq z szansą na podwójny atak zakładamy je z wyboru a nie z konieczności, ergo godzimy się na możliwość straty zasobów. Fajnie jest machnąć > 5 ataków na rundę, ale płacić za nie zasobami już nie tak fajnie
Pobieranie zasobów jest jak najbardziej zasadne i jako tako ja personalnie nie widzę podstaw, żeby to zmieniać. Edit@ Poniżej. Możesz chodzić w rozładowanym eq, skoro zamienniki są daleko w tyle i korzystać tylko ze statystyk. _________________ "Fałszywa skromność to najgorszy rodzaj pychy." "Nie znam się, to się wypowiem." "Znam się na wszystkim, na niczym dobrze." |
|
4 Paź 2013, o 14:32 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
up@ a ja myślę że z konieczności bo inne zamienniki są daleko w tyle
|
|
4 Paź 2013, o 14:36 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
zdecydowanie opcja B, tak jak des napisał - my wybieramy czy ubieramy eq z taką właściwością, nasza w tym głowa(lub druida) aby nie zabrało zasobów, poza tym istnieją przedmioty zmniejszające ich zużycie, dążymy do realnych rozwiązań więc logiczne jest aby każdy atak pobierał manę/kondę
_________________ We are all the same, players in the game. Ostatnio edytowany przez koperek, 4 Paź 2013, o 14:49, edytowano w sumie 1 raz |
|
4 Paź 2013, o 14:41 |
|
|
Uczeń Heremona
|
A ja jestem jeszcze za inna opcja.
Podwojne ataki wchodza na koncu tj po 5 podstawowych, ustawionych atakach. Czasem zdarza sie tak ze mamy dajmy na to 170 kondy i 4 ataki 2 strategi i 2 szpile. W rundzie wchodzi nam podwojny atak w strategu przez co tracimy konde ktora mielismy na szpile co skutkuje uklonem a w sumie nie jest to zalezne od nas. Ja widzialbym to tak ze w momencie kiedy widzimy ikone podwojnego ataku na strategu owy strateg wchodzi jako 5ty atak po 2 szpilach (tylko tu wystepywalby problem kolejnosci akcji tj : urok > dystans > zwarcie ktory trzebaby bylo rozwiazac). Oczywiscie zasoby dalej sa pobierane ale nie schodza juz na czesto "niezamierzone" i czasem mniej potrzebne ataki. _________________ *Shortbow* - 119 - s3 - DELETED (Assassins of Kings 4 ever) (In)famous asian women lover from s3. |
|
4 Paź 2013, o 14:42 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Psycho dają bonus, a więc bonus powinien być darmowy. Jestem za opcją [A].
|
|
4 Paź 2013, o 15:09 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Nie dość , że trafimy na statach (ubrania setowe) i tracimy eski na ładowanie , czas na expienie (psychorary) to powinny być bonusy za free! Opcja A
_________________ Zapraszam do mojego pomysłu: viewtopic.php?f=121&t=34535 Zapraszam do śpiewu gracza z S4 Sesiego! viewtopic.php?f=70&t=34530 |
|
8 Paź 2013, o 21:51 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |