Hard napisał(a):
Radze przeczytać jeszcze raz ale ze zrozumieniem mojej wypowiedzi.
Jak sobie życzysz.
Po pierwsze "moją wypowiedź", nie "mojej wypowiedzi". Podstawy gramatyki.
Cytuj:
W realu są zawody w sportach kontaktowych gdzie są ustalone przedziały wagowe (a nie wiekowe) dla zawodników . System podziału przedziałów lewelowych nie spełnia swojej funkcji.
Nie jesteśmy w realu. Nawet nie w carrefourze. Nie porównuj rzeczywistości do gry, bo to mija się z celem. Nie znam się na sportach kontaktowych, lecz w nich są eliminacje, zanim przystąpi się do jakiejś olimpiady. To tak jakby oceniać czy gracz ma dobrze rozdane umiejętności oraz statystyki oraz zna kilka dobrych taktyk do PvP, zanim pozwoli mu się na udział w turnieju.
Cytuj:
Ja widzę tu potrzebę zmian samego podziału, który by mógł być zmieniony z obecnego na system mierzony powerem postaci co by bardziej dało szanse postacią nie wykokszonym.
W jaki sposób to zablokować? W trakcie zapisów na turniej mogę się choćby rozebrać do naga. Zablokowanie ekwipunku jest złym pomysłem - niemalże każdy gracz w zależności od przeciwnika dobiera inaczej przedmioty.
Głównie pierścienie, lecz zdarza się również zmieniać inne części eq (wybór pomiędzy obliczem sprawy a khalamem, fraxami a brassarami - w zależności od potrzebnych resów/innych właściwości).
Turnieje dla newbie mają być turniejami na newbie; mają tam być młodsi gracze. Nie z buildami na turniej (co nie wlicza się do poweru, a ma ogromne znaczenie), nie ze starannie ulepszoną postacią tak, by zawsze pasować do limitu. Nie z ogromnym doświadczeniem, które w samo w sobie przesądza wyniki walki w równie dużym stopniu co pech/fart charakterystyczny dla procentów.
Sam build ma ogromne znaczenie; posiadając turniejowego łuka czy barbę, pokonuję graczy o 20+ lv wyższych. Którzy mają więcej wszystkiego; od statystyk po punkty umiejętności. Tylko dlatego, że mają oni zdecydowanie za dużo siły/kondycji/hp albo zbyt słabo rozwinięte debuffy.
Ponadto, niektóre przedmioty dają więcej korzyści, a inne mniej. Widać to szczególnie u postaci z tarczą, gdyż pkt+resy z niej dają sporo powera.
Cytuj:
Z trendu wynika, że jest duże zapotrzebowanie na turnieje, i jest ich zdecydowanie za mało, jeśli będzie można uczestniczyć tylko postacią główną to ilość turniejów w jakich gracz może uczestniczyć drastycznie spadnie.
Przeczytałeś własny post? Właśnie do tego punktu się odnosiłem. Będzie można brać udział w turnieju każdą swoją postacią. Tylko że nie będzie można brać udziału dla newbie. Zamiast tego będzie się turniejowcami brało udział w turniejach dla pro, czyli
ilość turniejów, w jakich gracz może uczestniczyć będzie DOKŁADNIE TA SAMA. Będzie za to więcej turniejów, przeznaczonych dla nowych graczy.
Cytuj:
Tak wiec zamiast wykorzystać to co dobre wolicie całkowicie zabić ducha rywalizacji na arenie turniejowej.
Jest jeszcze aspekt platyny, której idzie bardzo dużo na ulepszania postaci turniejowych, gracze stracą motywację do ich tworzenia i zużycie platyny spadnie co jest jak podcinanie gałęzi na której się siedzi.
Wobec czego, ostatnie zdania postu są idiotyczne i świadczą o braku przemyślanej wypowiedzi. Będzie inaczej; gracze chętniej ulepszą się na +1/+2/+3, jeśli będą wiedzieć że nie będą konkurować z graczami ulepszonymi na +6/+7/+8.
Teraz, szczerze polecam - naucz się czytać ze zrozumieniem WŁASNE posty. Potem może nauczysz się tego w odniesieniu do cudzych.