Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Składki w gildiach
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 9 Wrz 2013, o 23:50 Posty: 7 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 3 razy Nick w grze: Krychuns |
Witam jak w temacie.
Mój pomysł polega na wprowadzeniu przycisków które dzielą składki na żarcie/plate/złoto itp. Znacznie to ułatwi prowadzenie składek w każdej gildii. Według mnie po prostu po kliknięciu przycisku składki powinna się rozwijać lub pojawiać lista tych wpłacanych rzeczy. wedle wyboru można sprawdzić i szybko przeliczyć kto ile wpłacił . _________________ Witam Krychuns 121 i rośnie |
|
27 Lis 2013, o 15:50 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Bardzo dobry pomysł, nudzi mi się łażenie do konwo za każdym razem gdy chcę coś surka wpłacać... Bo jak na razie na panelu z gildią można tylko złoto wpłacić. Jestem za
_________________ Zuzialol 84 dr... 70 lvl wbity 27.07.2014 o godzinie 20:46. 80 lvl wbity 10.09.2015 o godzinie 16:50 Szybko mi idzie Na zawsze pozostaje Pijanym Jeżem... Do tego turkowy łuk 27 Zuziuk, mo 35 Teestpremki i inne |
|
27 Lis 2013, o 15:52 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 4 Wrz 2013, o 23:07 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: duzyogier |
Popieram c :
Jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie, to nie mów. rzuff |
|
27 Lis 2013, o 15:55 |
|
|
Uczeń Simona
|
Jestem za bardzo fajny pomysł że też do tej pory nikt na to nie wpadł
_________________ W grze od 07. 2011r. (s1) ---> (s4) ---> (s7) ---> Ostlor ŁUK 70 BRB 50 |
|
27 Lis 2013, o 15:55 |
|
|
Administrator
|
Zuzialol napisał(a): Bardzo dobry pomysł, nudzi mi się łażenie do konwo za każdym razem gdy chcę coś surka wpłacać... Bo jak na razie na panelu z gildią można tylko złoto wpłacić. Jestem za Wpłacanie golda na odległość jestem w stanie zrozumieć, ale nie mam pojęcia jak na odległość chcesz dostarczyć kamienie? Co do autora, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, o poprawę historii, żeby było widać kto ile czego wpłacił? Jeśli tak to taki pomysł już był. @poniżej Domyślać to i ja się domyślam, ale jeśli mamy dyskutować, dobrze by było wiedzieć nad czym _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
27 Lis 2013, o 16:17 |
|
|
Uczeń Simona
|
Rzuff autorowi chyba chodzi oto aby po kliknięciu literki G można było wpłacić nie tylko złoto i platyne ale też surowce lub oto aby jako kanclerz otrzymywać powiadomienia kto wpłacił co i ile bez patrzenia na historie i wyszukiwania ludzi
_________________ W grze od 07. 2011r. (s1) ---> (s4) ---> (s7) ---> Ostlor ŁUK 70 BRB 50 |
|
27 Lis 2013, o 16:22 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 9 Wrz 2013, o 23:50 Posty: 7 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 3 razy Nick w grze: Krychuns |
Nie o to mi chodzi . chodzi mi o to aby można było wpłaty podzielić , poszufladkować .
Na oddzielne kategorie platyna/złoto itd. by łatwiej można było to wszystko przeliczyć. lub po prostu sprawdzić kto nie wpłaca . Dlatego wpadłem na pomysł aby dodać do kliknięciu przycisku "składki" dodatkowy panel z Tym oto podziałem na oddzielne kategorie. Ma to na celu ułatwienie w sumowaniu składek z całego miesiąca. A z własnego doświadczenia wiem że zajmuje to dużo czasu . jeśli sie przelicza nawet co tydzień _________________ Witam Krychuns 121 i rośnie |
|
27 Lis 2013, o 16:36 |
|
|
Uczeń Simona
|
Wtedy ty chyba było za bardzo nie czytelne i za dużo opcji :/
|
27 Lis 2013, o 16:44 |
|
|
Uczeń Heremona
|
To ja się dołączę do zabawy
Według mnie Autorowi chodzi o podział składek na drewno/kamień/kryształ/złoto itd co nam może zasugerować ten oto fragment: Krychunsik napisał(a): chodzi mi o to aby można było wpłaty podzielić , poszufladkować . Na oddzielne kategorie platyna/złoto itd. Jednak jeśli będziemy czytać dalej mamy fragment: Krychunsik napisał(a): by łatwiej można było to wszystko przeliczyć. lub po prostu sprawdzić kto nie wpłaca . Dlatego wpadłem na pomysł aby dodać do kliknięciu przycisku "składki" dodatkowy panel z Tym oto podziałem na oddzielne kategorie. Ma to na celu ułatwienie w sumowaniu składek z całego miesiąca. Jak taki podział miałby ułatwić liczenie składek nie mam pojęcia. Panel do liczenia składek? Jeśli miałby już jakiś być, to najlepiej żeby po kliknięciu przycisku obok nicku postaci w gildii wyświetlało się okno z jej wszystkimi składkami przy czym rekordy można by było ograniczać czasowo (np ostatnie 24h/48h/3dni/tydzień) Moim zdaniem prościej. |
|
27 Lis 2013, o 16:46 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Krychunsik napisał(a): Nie o to mi chodzi . chodzi mi o to aby można było wpłaty podzielić , poszufladkować . Na oddzielne kategorie platyna/złoto itd. by łatwiej można było to wszystko przeliczyć. lub po prostu sprawdzić kto nie wpłaca . Dlatego wpadłem na pomysł aby dodać do kliknięciu przycisku "składki" dodatkowy panel z Tym oto podziałem na oddzielne kategorie. Ma to na celu ułatwienie w sumowaniu składek z całego miesiąca. A z własnego doświadczenia wiem że zajmuje to dużo czasu . jeśli sie przelicza nawet co tydzień rzuff napisał(a): Zuzialol napisał(a): Bardzo dobry pomysł, nudzi mi się łażenie do konwo za każdym razem gdy chcę coś surka wpłacać... Bo jak na razie na panelu z gildią można tylko złoto wpłacić. Jestem za Wpłacanie golda na odległość jestem w stanie zrozumieć, ale nie mam pojęcia jak na odległość chcesz dostarczyć kamienie? _________________ Zuzialol 84 dr... 70 lvl wbity 27.07.2014 o godzinie 20:46. 80 lvl wbity 10.09.2015 o godzinie 16:50 Szybko mi idzie Na zawsze pozostaje Pijanym Jeżem... Do tego turkowy łuk 27 Zuziuk, mo 35 Teestpremki i inne |
|
27 Lis 2013, o 16:52 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 95 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |