Strona 1 z 2 |
[ 17 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
[IDEA] leczenie po upie
[IDEA] leczenie po upie
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Ktoś to proponował w wolnej strefie zatem zaznaczam, że pomysł nie mój ale godny przemyślenia według mnie.
Po upie leczenie nie jest zbyt dobre ale odczuwają to głównie low lvle. My 100+ nie wiem, ja nie narzekam: Może warto zastanowić się nad modelem bufa osłabiającego zależnego od lvlu. Jeśli się nie mylę, teraz każda runda debufa zmniejsza leczenie o 10% (proszę mnie wyprowadzić z błędu jeżeli jest inaczej). Można uzależnić to od lvlu w następujący sposób: 1 runda debufa = osłabienie leczenia o [aktualny lvl postaci] /10 z zastrzeżęniem, że od 100lvlu jest stałe 10%. Jak by to wyglądało? masz 20 lvl, zatem osłabienie to 20/10 = 2% 50 lvl, sołabienie 50/10 = 5% i tak dalej... 100+ lvl to osłabienie równe 10% na stałe. Mniejsze lvle i tak są poszkodowane bo leczą na 2-3 pa... puszczenie serii dwóch czy trzech leczeń i tak mocno osłabia ich strefy obrony. Proszę o udział w ankiecie. Pozdrawiam _________________ Mój kanał YouTube |
18 Gru 2013, o 23:40 | |
Współpracownik Gnarla
|
no na 100+ nie jest to az tak uciazliwe ale widoczne, slabszym by to bardzo pomoglo, widac ze bardzo im to przezkadza.
_________________ Pomogłem/podobało się? Kufelek się należy Zapraszam na mój kanał YT! klik To tylko gra... to tylko taern... https://scr.hu/0dk2/wo2xz Epik [127lvl] z latarką to jak Polska bez korupcji i długów |
18 Gru 2013, o 23:43 |
|
Pogromca Valdaroga
|
To jest lepszy pomysł ale i tak dałbym dolną granicę nie na 10 % a chociaz na 40-50%
_________________ Druid 129 i wciąż rośnie:) MO 134 nawalam z fireballa:D 100 level wbity 4.09.2014 "Quis custodiet ipsos custodes?" Morana ubita na 111 levelu. 21.05.2015 w składzie sh,bb,łuk,ryc... |
19 Gru 2013, o 01:25 |
|
Błądzący w Tunelach
|
ViconiaDeV napisał(a): To jest lepszy pomysł ale i tak dałbym dolną granicę nie na 10 % a chociaz na 40-50% Nie zrozumiałem. Dolna czy góra na 40-50%? Chyba że chodzi Ci o to, że max 4-5 rund debufa mogłoby się kumulować. _________________ Mój kanał YouTube |
19 Gru 2013, o 01:39 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Nie rundy mogą się kumulować nawet do 10 ale żeby od 4 -5 rundy leczenie nie spadało. I było minimum 40-50% rozumiesz? Jak masz debuf np 8 to leczenie jest 40% no i nie będzie wyższe dopóki debuf nie spadnie poniżej tych 5 rund musisz poczekac, ale leczysz jakos po 200-300 a nie po 100...
_________________ Druid 129 i wciąż rośnie:) MO 134 nawalam z fireballa:D 100 level wbity 4.09.2014 "Quis custodiet ipsos custodes?" Morana ubita na 111 levelu. 21.05.2015 w składzie sh,bb,łuk,ryc... |
19 Gru 2013, o 15:13 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
pomysł bardzo dobry tylko zawiły. Nowi gracze będą mieli zapewne problemy z pojęciem mechaniki dr, więc przypuszczam, że przyrost dr spadnie
_________________ Cidies dr 35lvl Abisasin łuk 18lvl To że mam 13 lat to nie znaczy, że jestem idiotą. |
19 Gru 2013, o 15:56 |
|
Uczeń Heremona
|
CookieMonster napisał(a): pomysł bardzo dobry tylko zawiły. Nowi gracze będą mieli zapewne problemy z pojęciem mechaniki dr, więc przypuszczam, że przyrost dr spadnie Bez przesady, podstawowe działania matematyczne są już w podstawówce (masło maślane ), żadna filozofia podzielić swój lvl przez 10. @topic Wynik w myśl zasad taernu zaokrąglany będzie w dół? Dla np 26 lvl |
19 Gru 2013, o 17:50 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
a no racja matma to odstraszy gimbaze zaokrąglać można tak że -5 zaokrąklenie w dół 5 i +5 zaokrąglenie w górę, ale naj lepsze jest zaokrąglenie w dół
_________________ Cidies dr 35lvl Abisasin łuk 18lvl To że mam 13 lat to nie znaczy, że jestem idiotą. |
19 Gru 2013, o 20:57 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Torkil napisał(a): CookieMonster napisał(a): pomysł bardzo dobry tylko zawiły. Nowi gracze będą mieli zapewne problemy z pojęciem mechaniki dr, więc przypuszczam, że przyrost dr spadnie Bez przesady, podstawowe działania matematyczne są już w podstawówce (masło maślane ), żadna filozofia podzielić swój lvl przez 10. @topic Wynik w myśl zasad taernu zaokrąglany będzie w dół? Dla np 26 lvl w myśl zasad taernu to ja procentów nie rozumiem, więc to kwestia ustalenia _________________ Mój kanał YouTube |
19 Gru 2013, o 23:37 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Proszę o zabranie głosu przez kogoś z ekipy i przerzucenie/zablokowanie tematu.
Pozdrawiam _________________ Mój kanał YouTube |
14 Sty 2014, o 12:02 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 17 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 88 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |