![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 4 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
[IDEA] Leczenie petów gildiowych
Autor | Wiadomość |
---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 28 Mar 2011, o 17:48 Posty: 30 Miejscowość: The Shadowlands Podziękowano: 17 razy Otrzymanych podziękowań: 22 razy Nick w grze: BloodyBones ![]() |
1. Wstęp
Do opracowania tego pomysłu skłonili mnie znajomi rozrzuceni po wszystkich serwerach i borykający się z tym samym problemem – mianowicie petami gildiowymi. Precyzując, dokładnie chodzi o nieszczęsny czas jaki trzeba czekać po tym jak pet wyzionie duszka obrywając seryjką na jakże niemiłych dla oka procentach ![]() Wielu z nas ceni sobie przemierzanie ścieżek Taernu w towarzystwie swoich zwierzaczków (ja również należę do tego grona) i wspólne stawianie czoła monstrom jakie stawia nam na drodze ekipa Taern’u ![]() ![]() ![]() 2. Idea pomysłu Zasadniczo pomysł sprowadza się do wykreowania pewnego schematu, korzystając z którego i wykonując nakreślone w nim zadania/zlecenia summa summarum dałoby się przywrócić peta do życia bez 4h oczekiwania. Nie nie, to nie będzie łatwe i przyjemne podejście do NPC i „wykupienie” peta z objęć kostuchy, nie będzie to też tania opcja ani mało czasochłonna, o nie to byłoby zbyt proste, wręcz przeciwnie będą koszta a i czasu też trzeba będzie troszkę poświęcić w końcu to Wasz pet, o którego obecność zabiegamy więc nie samym expem gracz żyje ![]() Efektem końcowym tegoż pomysłu będzie flakon (który sami zrobimy) wypełniony magiczną substancją uzdrawiającą naszego peta. 2. Wykonanie - rozmowa ze Zbrojmistrzem (pamiętacie pomysł ze Zbrojownią?), z której dowiadujemy się, że na wzgórzach goblinów osiedlił się mag (zresztą nasz krajan), który pała nienawiścią do Utor’skiego pomiotu i być może będzie nam w stanie pomóc w kwestii naszych petów, - udajemy się do maga, radość ze spotkania krajana i konwersacja na temat pomocy z petami - mag wielce uradowany ideą gnębienia naszych ciemiężców zdradza sposób na stworzenie magicznego eliksiru, który podany petowi przywróci go do „życia” (ok ok jakoś to trzeba sprecyzować) - przepis nie jest łatwy, dowiadujemy sie, że do przechowywania eliksiru będzie nam potrzebny specjalny flakon a także wiele składników do wytworzenia magicznego płynu - dostajemy szkic wykonania flakonu wraz z opisem wykonania i ruszamy do Zbrojmistrza (flakon – ażurowa obudowa wykonana z metalu, w środku osadzona kryształowa butelka a przestrzeń między obudową a butelką wypełniona jest prastarą energią) - Zbrojmistrz oglądając schemat stwierdza, że podejmie się wykonania go dla nas - otrzymujemy od niego wskazówki jak zabrać się za prace nad flakonem (zebranie rudy żelaza, przetop lub wymiana u Dillega, wizyta u kowala celem wykucia elementów obudowy (koszt 50k złota), kryształowa butelka – albo schemat wykonania, albo zakup od Jorisa butelki z grubego szkła) - gdy już mamy potrzebne elementy składowe idziemy do Zbrojmistrza, który z zapałem bierze się do zmontowania wszystkiego w całość, odsyłając nas w międzyczasie ze zleceniem na zdobycie 10 Imperialnych naramienników, których nie ma w swojej kolekcji ![]() - wracamy do Zbrojmistrza i odbieramy wykonany specjalny flakon (koszt po znajomości 10k), - mając flakon idziemy z nim do Maga, który stwierdza, że świetnie się spisaliśmy a sam flakon jest wykonany zgodnie z jego instrukcjami, - otrzymujemy kolejne informacje, tym razem dotyczące składników magicznego eliksiru, które musimy zdobyć aby Mag mógł go przyrządzić i tak recepturka zawiera takową listę: 10x Kryształowa Flasza Większej Many, Kondycji, Życia, Mocy, Siły, Zręczności, Obrażeń (w końcu pet ma być przywrócony do życia więc może po trochu z każdego) | 10x Esencja | 5x Woda Koldów (100)| 4x Resztki magii (200) | 10x Sok Siły (8) | 4x Druidzki pył życia (12) | 5x Łza Driady (10) | Glif Elementarny jako potrzebny artefakt | dwa Inhibitory dla wzmocnienia efektu | oraz Prastara energia do wypełnienia obudowy 2 sztuki (120) - w nawiasach podany ciężar - gdy to wszystko uzbieramy wracamy do Maga, oddajemy składniki i zostawiamy go z jego magicznym światem, powrót za 2h po odbiór flakonu ![]() - wracamy i dowiadujemy się od Maga, iż ilość substancji wystarczy na 30-40 krotne ożywienie, - po opróżnieniu flakonu, musimy ponownie zebrać wymienione wyżej składniki, pójść do Maga celem przygotowania kolejnej partii magicznego eliksiru, - dowiadujemy się również, że flakon wytrzyma tylko 3x pełne naładowanie magicznym eliksirem (90-120 leczeń), potem trzeba flakon wykonać od nowa. - leczenie – udajemy się do gildii, do klatki, klikamy na klatkę z naszym petem, pojawia się lista petów na której odnajdujemy naszego zwierzaka klikamy na nowy przycisk z napisem „Leczenie” i gotowe, pet ozdrowiony ![]() - kliknięcia na przycisk „Leczenie” zabiera nam oczywiście 1 ładunek z naszego magicznego flakonu. Przyjrzyjmy się bilansowi kosztów: Kowal – 50k Butelka – 800 Zbrojmistrz – 10k Flasze – 70 szt. wykonując samemu ~400k, z opcją zakupu oczywiście drożej no ale to droga na skróty więc trzeba ponieść koszta – 70szt. x 20k = 1,4kk (dodać należy iż wiele flaszek dostaje się jako drop i to też jest błąd według mnie) Esencja – 10szt – 200k Sok siły – 10x 120= 1,2k Druidzki pył życia – 4x 1k = 4k Łza Driady – 5x 1k = 5k Inhibitory – 2x 10 platyn – 20 plat x 13k = 260k Glif elem. – przyjąłem 200k (różne serwery różne ceny zapewne) Podsumowując mamy kwotę ~+1,1kk lub ~2,1kk (zakup flaszek na handlu po 20k) Jak zapatrujecie się na taką opcję ? Za tanio ? Można dopracować i pewne koszta zoptymalizować w górę. |
25 Lut 2014, o 01:48 |
![]() |
![]() |
|
Administrator ![]() ![]() |
Fajnie opisany pomysł, jednak wątpię by był wart wprowadzenia
Gra będzie szła w kierunku promowania posiadania kilku petów, więc to że jeden nam się leczy, nie będzie utrudnieniem. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E ![]() |
25 Lut 2014, o 10:38 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() Rejestracja: 15 Mar 2013, o 14:28 Posty: 36 Miejscowość: Kamenak Podziękowano: 25 razy Otrzymanych podziękowań: 36 razy ![]() |
To są jakieś bzdury za przeproszeniem. Wskaż mi osobę, która dałaby ~1kk za uzdrowienie peta. Lepiej jak zwierzak padnie, polecieć jakiegoś bossa z innymi graczami. Poza tym sam ten daily quest, jeśli mogę go tak nazwać, zająłby godzinę a może i więcej.
Podsumowując: Jestem przeciwny temu pomysłowi. _________________ Deesh - brb s3, lvl 85 Turniejowe: Vodoxus, Deesha, Rycóch, DeeshAlfa, Desik. |
1 Mar 2014, o 10:02 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 28 Mar 2011, o 17:48 Posty: 30 Miejscowość: The Shadowlands Podziękowano: 17 razy Otrzymanych podziękowań: 22 razy Nick w grze: BloodyBones ![]() |
@up
Wyciągnąłeś błędne wnioski, kwota ~1kk dotyczy nie jednorazowego leczenia a 30-40 krotnego a to jest znaczna różnica. Skoro komentujesz to jednak wypadałoby dokładnie zapoznać się z całością :/ Tak w zamyśle to ma być coś za czym trzeba się nabiegać a nie coś co się dostaje "od ręki". Ja jestem jak najbardziej za, a dlaczego ? to bardzo proste ... to ma być opcja dostępna dla tych graczy którzy będą chcieli z niej skorzystać i najważniejsze w tym wszystkim jest słówko "opcja" więc nie coś co każdy musi wykonać. Nie chcesz?, nie robisz i czekasz aż pet ozdrowieje. |
24 Mar 2014, o 21:14 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 4 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |