Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Questy
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Simona
Rejestracja: 17 Maj 2014, o 11:04 Posty: 61 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 5 razy Nick w grze: Qxc |
1. Moją propozycją jest pogrupowanie questów.
Już tłumacze, jest wiele questów, które są kontynuowane w następnych, więc moją propozycją jest specjalne oddzielenie questów opisujących te samą historie. Czyli każde dłuższe historie byłyby oddzielone od innych ramkami, więc prolog obok siebie, cały epizod I byłby koło siebie, następnie questy od Emilki koło siebie, później questy z ratuszowymi razem i tak dalej. Jeszcze jedna rzecz te wszytkie większe zbiory questów bym nazwał. 2. Ale to nie wszystko. Moją propozycją jest również stworzenie nowego podziału w zadaniach: http://scr.hu/2wce/hdtvw Otóż dlaczego, jak sama nazwa wskazuje wstawiłbym tam wszystkie questy (pogrupowane) i zaznaczyłbym na zielono (wykonane), czerwono (niewykonane) oraz fioletowo (ominięte, czyli takie, że jak był wybór pomiędzy dwoma to te odrzuciliśmy). 3. Zmieniłbym także wygląd tej rubryki. Teraz wygląda tak: http://scr.hu/2wce/y8962 Jak widać opis nie zajmuje zbyt wiele miejsca (najdłuższe opisy 2 linijki), więc zwiększyłbym okienko questów (wykonanych i niewykonanych) zostawiając mniej miejsca na opis. Ale wróćmy do najważniejszego jakby wyglądały pogrupowane questy. Na przykład weźmy te pierwsze: (pominąłem prolog bo po zmianie nie wiem jak napisać) __________________________________________ "Epizod I" Na lądzie Sami swoi Do pracy rodacy Uwolnić rynek Poszukiwania Kadri Wrogie przejęcie Złoża pychy Na ramię broń Nieproszeni goście Jak kamień w wodę Najsłabsze ogniwo Zielona granica Umowa z dawna czekana Przyjaciele z daleka Już wkrótce ________________________________________ Simon mówi ________________________________________ "Problemy Emilii" Suknia Emilii Rodzinne tematy Emilki Urodziny Darko Gnarla ________________________________________ Sprawa kolda ________________________________________ Leila - pierwsze wrażenie _______________________________________ Wybory Sołtysa _______________________________________ "Komu wierzyć?" Tragarz Służba publiczna Ja: bandyta Ja: włamywacz Ja: porywacz W matni Zapach drewna _______________________________________ Krwawe Zaloty _______________________________________ Potworne zadanie _______________________________________ "Wioska rybacka" Ucieczka poza horyzont Skarb Amnemial _______________________________________ Zdrajca _______________________________________ Pajęcze sprawy _______________________________________ "Dla ojczyzny!" Ciemne interesy Darko Gnarla Prześladowca Taern ciągle płonie _______________________________________ "Garbarz" Zmartwienie garbarza Problem garbarza Nerwy garbarza Rubinowy szlak _____________________________________ Stary pająk _______________________________________ "Jak stary jest ten świat?" Prośba Deona Przeszłość Wiedźmy ______________________________________ Teraz pytanie po co to wprowadzać. A to dlatego, że przeglądając questy wykonane ciężko znaleźć quest, który się jeszcze nie robiło, a po za tym była by to dobra zmiana wizualna. |
|
19 Maj 2014, o 20:04 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Według mnie zmiana na +.Sam miałem wiele problemów z tym okienkiem.
EDIT: proponuje dodać ankietę |
|
20 Maj 2014, o 14:47 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Szczerze to jak dla mnie nie jest źle ogolnie gdy ktoś lubi robić questy to w miare kojarzy które robił już owszem co do kolorków to calkiem by to miło wygladało.
Ja osobiście bym zmienił w wykonanych mniej więcej na coś takiego Trentis i okolice + (klikając w "+" rozwija sie lista które z tego rejonu wykonaliśmy, Epizod I zaznaczony byłby innym kolorem niż reszta questów.) Alaril + Las koldów+ Góry Koldów + Dmother + Briem + (tu chyba źle nazwa krainki) Jeżeli ktoś nie ma wyobrazni i nie widzi tego wizualnie jestem w stanie stworzyc grafike która będzie to obrazować, mam na myśli, że gdy naciśniemy owego "+" rozwinie się lista. Gdyby komuś zalezało to 2-3godzinki i zrobie cos takiego oczwywiście nie bedzie to na zacnie wysokim poziomie. _________________ Wracam do gry ze zdwojoną siłą ! W głębi serca zawsze będę jednym z graczy Mielonych |
|
20 Maj 2014, o 17:31 |
|
|
Uczeń Simona
Rejestracja: 17 Maj 2014, o 11:04 Posty: 61 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 5 razy Nick w grze: Qxc |
Steevy dając tą propozycję nie chodziło mi o to zeby można było zobaczyć tylko te q, które wykonaliśmy, ale również te, które jeszcze nie rozpoczęliśmy, bo co nam z tego, że przeczytamy co już zrobiliśmy, ja klikając w tą zakładke chciałbym znaleźć questy, które jeszcze moge zrobić.
Twój pomysł z rozwinięciami do poszczególnych krain byłby dobry, ale żeby nie były w nim zaznaczone te questy, które juz zakończyliśmy, ale również te pozostałe. Więc tu bym rozszerzył twój pomysł: Po kliknięciu w rozwinięcie pokazane byłyby questy na czerwono (niewykonane) i zielono (wykonane). |
|
20 Maj 2014, o 17:54 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Masz spis wszystkich questów na wiki. Wystarczy wejść, robić regularnie, masz świadomość, które ukończyłeś. Np jest 5 questów na X lvl. Wbijam X lvl, biorę wszystkie 5, a potem okazyjnie robię. Można też pojedynczo. Przecież wiadomo, które się zrobiło, a które nie. Przynajmniej ja z tym nigdy problemów nie miałem. Od tego jest spi na wiki, by nie musieć tego wrzucać na postać w grze.
_________________ |
|
20 Maj 2014, o 18:00 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Okej fajnie, ale na co komu wtedy wiki. Może dodamy jeszcze dodać coś z wiki do gry.
Ogólnie patrząc na to tylko i wylacznie pod kątem twojego pomysłu to mi się podoba nie ukrywam, ale wtedy zakładka na wiki traci racje bytu i jest do skasowania. Nie ukrywam, ze taka opcja mnie by nakręciła na robienie questów, aby mieć wykonane wszystkie (znowu =D), ale juz widze jak na to admini zareagują "Jest wiki więc na co mieszać mamy dużo roboty, nie będziemy zajmować sie pierdołami" Realia gry =( _________________ Wracam do gry ze zdwojoną siłą ! W głębi serca zawsze będę jednym z graczy Mielonych |
|
20 Maj 2014, o 18:00 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 426 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |