Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Capture The Flag po Taernijsku
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Heremona
|
Pomysł na Event na zasadzie popularnego w innych grach CTF-u.
Udział mogą brać gildie, wcześniej zapisane na forum w odpowiednim temacie. 6 Gildii podzielonych względem siły oraz liczebności zostanie podzielone na 2 drużyny. Zadaniem obydwu drużyn jest zdobycie jak największej liczby "flag" przeciwnikowi i niedopuszczenie do kradzieży własnej flagi w czasie 45 minut. Po upływie czasu wygrywa drużyna, która zdobyła najwięcej "flag". Przed rozpoczęciem eventu, GM ustanawia na czas jego trwania wojnę pomiędzy Gildiami-drużynami, zarówno po to, aby łatwo można było zauważyć wroga a po drugie aby ograniczyć ochronę (oczywiście wojna o nic). Bazy muszą się znajdować na żółtym polu, tak aby nikt postronny złośliwie nie utrudniał rozgrywki, powinny być "ograniczone" dwoma wejściami i nie znajdować się na otwartym terenie. Ich miejsce powinno znajdować się w podobnej odległości od miejsca respu (wstępnie wymyśliłem, że może to być przejście pomiędzy wymarłą osadą a górami koldów oraz miejsce wyjścia z Fyo). Flaga to dwóch członków ekipy o nazwie FLAGA CZERWONA i odpowiednio FLAGA NIEBIESKA którzy będą stali nieruchomo w ustalonym miejscu - na postaci rycerza o poziomie 75. Rycerz ten co rundę będzie miał DEF 3/3/3 i wrzucał sobie tarczę. Nie będzie wykonywał ataków, rzucał buffów etc. Drużyna naturalnie może "flagę" bronić poprzez dołączanie do walki. Zabicie flagi to +1 punkt. Po zabiciu flagi wraca ona niezwłocznie na swoje miejsce. Pozostałe zasady? Wolna amerykanka - szturmy, łapanie po drodze innych graczy etc. Wygrana to jakaś tam ilość prestiżu do podziału między zwycięskie G. Przegrani nie tracą nic. Co sądzicie o takim pomyśle na event? _________________ "Zawsze mam rację z prostego powodu-nie chrzanie głupot" - Kalart "Moja refleksja jest taka że kneblować każdy umie, domagać się sprawiedliwości wobec innych " - Mroczna "Wybacz jeżeli uraziłam Twoje myślenie" - Ruuda |
|
20 Cze 2014, o 19:28 |
|
|
Uczeń Simona
Rejestracja: 17 Maj 2014, o 11:04 Posty: 61 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 5 razy Nick w grze: Qxc |
Tylko czas mi nieodpowiada
az 45min!? |
|
20 Cze 2014, o 19:32 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Wartości czasu, punktów, liczby G etc to kwestia ustalenia - to moja luźna propozycja i wcale się przy niej nie upieram.
_________________ "Zawsze mam rację z prostego powodu-nie chrzanie głupot" - Kalart "Moja refleksja jest taka że kneblować każdy umie, domagać się sprawiedliwości wobec innych " - Mroczna "Wybacz jeżeli uraziłam Twoje myślenie" - Ruuda |
|
20 Cze 2014, o 19:37 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Jak najbardziej za, mogłoby to wprowadzić sporo rozrywki do taerna ,poprzez którą gildie mogłyby dodatkowo zdobywać prestiż.Rozumiem ,że do obsługi eventu byłby potrzebny GM? ( Jeśli tak, to nie będą one mogły odbywać się zbyt często z wiadomych przyczyn). No chyba ,że coś źle zrozumiałem to mnie poprawcie:)
PS: Gromak , gdzie Twój zielony kolor? |
|
21 Cze 2014, o 00:23 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
gromak całkiem całkiem pomysł.
Inna forma wojny gildyjnej Wygrana nie uzależnona od tego czy ktoś się kitra po kątach nie pozwalając przeciwinkowi osiągnąc limit punktów i przedłuża wojnę w nieskończoności. Raczej nie jako ewent tylko opcja wojny |
|
21 Cze 2014, o 00:33 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Bardzo dobry pomysł popieram Gromaka. Dosyć fajny pomysł ponieważ może to być taka fajna "rozrywka" .
_________________ Ogarnięty 35 MO pod pvp |
|
21 Cze 2014, o 01:01 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
a mozna brac udzial w tym majac wojne?:P pomysl bardzo dobry
_________________ OUT S1 |
|
21 Cze 2014, o 07:48 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Może być jako skrócona wersja wojen gildiowych. Albo do X punktów albo do X flag. Z tym, że 2 ludzi z ekipy musiałoby być cały czas w to zaangażowanych, to natomiast rodzi pewne problemy.
_________________ "Zawsze mam rację z prostego powodu-nie chrzanie głupot" - Kalart "Moja refleksja jest taka że kneblować każdy umie, domagać się sprawiedliwości wobec innych " - Mroczna "Wybacz jeżeli uraziłam Twoje myślenie" - Ruuda |
|
21 Cze 2014, o 18:04 |
|
|
Błądzący w Tunelach
Rejestracja: 10 Mar 2013, o 12:02 Posty: 89 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 8 razy Nick w grze: Naloko |
A czy w ogóle można ten rodzaj rozgrywki przenieść do gry, gdzie podróż jest w czasie rzeczywistym, a sama walka już turowa? CTF zawsze wydawało mi się rozgrywką wyłącznie dla gier w całości dziejących się w czasie rzeczywistym (głównie strzelanki, czasami gry w stylu WoW, LoL lub CoS).
_________________ Rany zadane na ciele, tak jak powiedzieli, w imie... Rany zadane sercu, są początkiem, końca! Rany zadane duszy, i ty wiesz, iż to wie gdzie moje... Rany zadane mojemu życiu, przeklinające głośno, niczym chaos! |
|
21 Cze 2014, o 19:15 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 297 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |