Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Moczary i modyfikator ataku w zwarciu
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Heremona
|
Witam wszystkich,
Jak Wam wiadomo moczary mają modyfikator do celności przy atakach w zwarciu, przez co są dobrą alternatywą dla jeroszek, a nawet virven. Chciałabym zaproponować dodanie do nich modyfikatora (identycznego) do celności na dystans, żeby także łucznik mógł z nich skorzystać. Instancja żabki powstała po to, żeby każdy mógł się zaopatrzyć w kilka potrzebnych rarków samemu, dlaczego więc łucznik, który już i tak ostatnio dostał mocno po tyłku ma być poszkodowany? Zmiana nijak nie wpłynie na balans, no może w ten sposób, że sh będzie celniej strzelał z haduokena. _________________ REDDE, QUOD DEBES ACCUSARE NEMO SE DEBET ACTUS HOMINIS,NON DIGNITAS IUDICETUR DA MIHI FACTUM, DABO TIBI IUS |
25 Lip 2014, o 18:39 |
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Modyfikator trafień fizycznych: 10%
+2% co poziom Szczerze mówiąc nie sprawdzałem tego, ale do tej pory przekonany byłem, że do każdego fizycznego(kamień, strzał z łuku, uderzenie wręcz) ataku to był modyfikator. Może ktoś to potwierdzić bądź zaprzeczyć? |
26 Lip 2014, o 05:38 |
|
Walczący z drzewcami
|
Kossuth napisał(a): Modyfikator trafień fizycznych: 10% +2% co poziom Szczerze mówiąc nie sprawdzałem tego, ale do tej pory przekonany byłem, że do każdego fizycznego(kamień, strzał z łuku, uderzenie wręcz) ataku to był modyfikator. Może ktoś to potwierdzić bądź zaprzeczyć? http://wiki.taern.pl/index.php/Modyfika ... %BCe%C5%84 |
26 Lip 2014, o 07:56 |
|
Uczeń Heremona
|
Pokrótce:
Trafienia fizyczne - ataki wręcz Trafienia dystansowe - ataki na dystans Obrażenia fizyczne - ataki wręcz + część ataków dystansowych Co do tematu - może i dobry pomysł, chociaż nie jestem przekonany, czy kolejny modyfikator do celności będzie łucznikowi potrzebny. Prawda, od przybytku głowa nie boli, ale jeśli skumuluje się efekt Aquariusów, epika (wiadomo, nie wszyscy mają, ale od pewnego poziomu staje się jednak normą), zmysłów i do tego jeszcze moczarów, to wydaje mi się, że pod względem celności łucznik przesadnie odstawałaby od reszty stawki. _________________
Spoiler:
|
26 Lip 2014, o 08:30 |
|
Pogromca Valdaroga
|
No i chyba koriatula też daje mod do trafien dystansowych. Jak nie to poprawcie mnie:P
_________________ Druid 129 i wciąż rośnie:) MO 134 nawalam z fireballa:D 100 level wbity 4.09.2014 "Quis custodiet ipsos custodes?" Morana ubita na 111 levelu. 21.05.2015 w składzie sh,bb,łuk,ryc... |
26 Lip 2014, o 12:21 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Modyfikatory dzielą się na:
*obrażeń - fizycznych, czyli tych bez magii - magicznych, takich jak UC, iskra czy podpałka, z magią *trafień - fizycznych - w zwarciu - dystansowych - zarówno strzały i bełty jak i kule ognia - magicznych - uroki _________________ Deesh - brb s3, lvl 85 Turniejowe: Vodoxus, Deesha, Rycóch, DeeshAlfa, Desik. |
26 Lip 2014, o 13:12 |
|
Uczeń Heremona
|
@Viconia - no niby tak, ale na 85 dochodzi Nurt, więc nawet dobrze wyexpiona Koriatula na trudniejszych instancjach nie byłaby noszona.
26 Lip 2014, o 13:39 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Modyfikatora można mieć w sumie max 100%. Zmysły do tego ponoć się zaliczają.
Zsumujcie więc zmysły, Aquariusy na poziomie 4, Koriatulę, Set na 100 czy cierpiętniki, lub epik. _________________ piss. https://www.youtube.com/watch?v=AN7ImRR6IHs sub me |
26 Lip 2014, o 14:27 |
|
Uczeń Heremona
|
baloczi napisał(a): Modyfikatora można mieć w sumie max 100%. Zmysły do tego ponoć się zaliczają. Zsumujcie więc zmysły, Aquariusy na poziomie 4, Koriatulę, Set na 100 czy cierpiętniki, lub epik. A po co sumować zmysły i cierpiętniki? |
26 Lip 2014, o 15:01 |
|
Pogromca Valdaroga
|
Baloczi - skąd takie informacje? Biorąc pod uwagę celność bazową umki, rozkaz, zmysły, trans i wszelkie modyfikatory od przedmiotów, można zyskać grubo ponad 100%. Administracja raczej napisałaby, że istnieje górna granica kumulacji buffów.
|
27 Lip 2014, o 01:03 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 13 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |