Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Sojusz, Sojusze, Sojuszyki...
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
|
Witam...
Chciałbym poruszyć w tym temacie wątek " Sojuszu " ... Wiem, czytałem że na forum były podobne tematy i opcja " Szukaj " nie boli ale postanowiłem napisać tego posta... Na początek : Sojusz.. - Często zawierane przez Gildie " lolków " z Gildiami Top lub przypadkowo spotkanymi myśląc że to im da jakieś korzyści...( Zazwyczaj Gildie które sojuszu nie ustalały nie patrzą na to i robią swoje np. Walki na Czerwonym/Czarnym , tzw. Oranie ludzi ) Później są pretensje... " Ale ja wam dałem sojka i wy mnie teraz bijecie " i " godzinne " tłumaczenie graczowi że nikt o ten sojusz nie prosił... Oczywiście można kulturalnie poprosić żeby dana osoba zerwała sojusz bo nikt o to nie prosił... Okey jedna osoba zerwie , a druga zacznie się dąsać,ubliżać itp.. ( widziałem takie przypadki ) " Rozwinięcie Myśli " A zatem do rzeczy... Mój pomysł polega na tym że : Kanclerz/Strateg Gildii mógłby przyjąć sojusz opcją " Akceptuj " lub odrzucić i zerwać dalsze negocjację opcją " Odrzuć "... Ktoś się zaraz przyczepi... " I co tyle ? Rozwiń to bardziej , dopracuj.. " Otóż właśnie to zaczynam rozwijać.. Zdarza się że podczas " Orania " nie znamy nowych graczy z prawdziwie zawartych sojuszy i są przypadki że sojusznik nieświadomie zaliczy deda z naszej ręki.. A później są pretensje.." My mamy sojusz, a on mnie bił... " Normalna osoba weźmie to na chłodno i okey..Ale druga zacznie się bulwersować że on mnie bił.. zerwijcie sojusz , zróbcie coś z tym.. Do czego zmierzam ? Już wyjaśniam.. Po kliknięciu " Akceptuj " w danym sojuszu Sojusznicy odznaczyli by się Jakimś kolorem ( tak jak na wojnach ) np. żółtym... Uniknęło by to problemów i sprawdzania czy tą osobę można bić czy nie , a zarazem ułatwiło by pomoc oraz wyprawy.. Często Gildie wrogo nastawione do siebie nie chodzą razem na " sloty " co się wiąże z tym że zaczyna robić się półgodzinny spam żeby znaleźć dr/ryca np. na loski.. Jeśli Gildia nie oferuje jeszcze Gildyjnych wypraw na takie to Bossy zawsze można dogadać się przecież z sojusznikami.. Po to są te sojusze między innymi.. Nie każdy gracz musi pamiętać wszystkie nicki... Przypadkiem zobaczy sojusznika na obok z odznaczonym innym kolorem i cała drużyna może się dużo szybciej zebrać.. Na własnym przypadku..Dzięki wojnie ogarnąłem sb slota na dz w ciągu 5 min gdzie normalnie czekałbym z 30min na Dr... Nie wiedziałem że Dr z mojej Gildii jest aktywny , pisałem na czacie zero odp aż tu nagle śmignął mi przed oczami... Z mojej strony to raczej tyle czekam na opinię i krytykę mojego postu.. _________________ Pomogłem ? - Daj Kufelek ! |
|
19 Sie 2014, o 07:45 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Bardzo dobry pomysł popieram i mam nadzieje że wejdzie w grę
|
|
19 Sie 2014, o 08:18 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Sam zakładałem taki temat "Widoczność sojuszy"ale zniknął na ostatnich stronach. Proponowałem oznaczyć na błękitny.
Co do postu popraw ortografię :p _________________ Deesh - brb s3, lvl 85 Turniejowe: Vodoxus, Deesha, Rycóch, DeeshAlfa, Desik. |
|
19 Sie 2014, o 10:20 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Deesh napisał(a): Sam zakładałem taki temat "Widoczność sojuszy"ale zniknął na ostatnich stronach. Proponowałem oznaczyć na błękitny. Co do postu popraw ortografię :p ps. Człowiek idealny nie jest zdażyć się może każdemu poprawiłam rażące błędy;) Zar _________________ Pomogłem ? - Daj Kufelek ! Ostatnio edytowany przez VooQuu, 19 Sie 2014, o 12:37, edytowano w sumie 1 raz |
|
19 Sie 2014, o 10:28 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
temat katowany wiele razy, kazdy pomysl dobry-sam jeden zaproponowalem ale dalej nic z tego nie ma.
_________________ Pomogłem/podobało się? Kufelek się należy Zapraszam na mój kanał YT! klik To tylko gra... to tylko taern... https://scr.hu/0dk2/wo2xz Epik [127lvl] z latarką to jak Polska bez korupcji i długów |
|
19 Sie 2014, o 12:28 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
W maju osobiście pytałem Inżyniera o kwestię sojuszów oraz wszystkim co z nimi związane. Póki co jest bardzo dużo innych spraw do rozwiązania, więc nie zapowiada się na szybką reakcję co nie znaczy, że pomysł się nie nadaje.
_________________ "Każdego dnia budzimy się, by walczyć o jutro, każdej nocy zasypiamy marząc o lepszej przyszłości" |
|
19 Sie 2014, o 12:36 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Pomysl bardzo dobry poruszany wiele razy mam nadzieje że teraz cos z tego bedzie
_________________ s4->s7->s.Ostlor LowcaZguby s4 lev-51 łuk s4/s7 Jeże FOREVER CordingMilq s7 Lev-51 luk =on Turek miejsce... 4 |
|
19 Sie 2014, o 13:09 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 7 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 164 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |