Strona 1 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
EPIKI propozycja ewolucji
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Witam,
czytałem trochę o tych epikach i jak to na 60 są kox bronią a na 140 odchodzą do lamusa i chciałem zaproponować mała zmianę, jednak stopniową nie rewolucja za jednym kliknięciem. Dodam, że gram druidem 120 lvl + lampka ( w pół roku wymęczyłem 6 lvl i na expienie epika mam "lajtowe" podejście delikatnie mówiąc). Otóż proponowałbym takie zmiany w obecnych epikach lvl gracza 100 - epik dostaje bonus +100 hp lvl gracza 110 - epik dostaje bonus +200 hp lvl gracza 120 - epik dostaje bonus +300 hp lvl gracza 130 - epik dostaje bonus +400 hp lvl gracza 140 - epik dostaje bonus +500 hp czyli na tym 140 lvl mamy +50 stat do epika co sumę stat nam deczko wyrówna w porównaniu z nowymi zabawkami dodatkowo jako, że epik to broń wyjątkowa, legendarna itd itp, żeby podkreślić jej mega wyjątkowość i "koksiarstwo" proponowałbym dodatkowo po wbiciu 140 lvl przez gracza oraz wyexpieniu epika na poziom 8 dołożyć mu dwa kolejne poziomy czyli 9 i 10 z tym, że aby nie było zbyt łatwo i cena w pocie i krwi dość wysoka to wbicie tych lvl by kosztowało z 8 na 9 - 300.000 expa z 9 na 10 - 500.000 expa wbicie epika na poziom 9 skutkowałoby dodaniem do niego bonusa w postaci +50 mana +50 konda wbicie na poziom 10 odpowiednio +100 mana +100 konda czyli epik wyexpiony na 10 lvl u gracza ze 140 lvl miałby dodatkowy bonus +500 hp +100 mana +100 konda czyli te 70 stat by zyskał, jednak stopniowo i za dość sporą cenę Obecne bonusy epika rosnące z lvl ( jak w przypadku lampki kryt+ssanie) mogłyby acz nie musiałyby zyskać na tych 9 i 10 lvl - dodatkowy balans itd - znamy podejście administracji oraz punkt widzenia graczy na te taernowe % Dziękuję za uwagę. przeniosłam do pomysłów ~~ Zar |
|
17 Wrz 2014, o 18:14 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Jestem na nie dodawaniu kolejnych poziomów psycho. 8 wystarcza w zupełnosci.
Co do tych bonusów to troszke zaszalałes. Pomysł do korekty. _________________ "Ból jest tymczasowy...może trwać minutę, godzinę , dzień, miesiąc a nawet rok...Lecz w końcu ustąpi... Natomiast gdy sie poddam , będzie trwał wiecznie" |
|
17 Wrz 2014, o 18:24 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Uważam, że jeśli epiki miałyby w jakikolwiek sposób ewoluować, to powinno się to dziać już od 60 lvla. Jednak aby nie przekoksić tych itemków totalnie, mogłoby to być 3-4 pkt HP na lvl. Wtedy na 100 lvlu postać dostawałaby dodatkowo 120-160 HP, a na 140 lvlu dodatkowo 240-320 HP.
Myślę że takie rozwiązanie byłoby bardziej wyważone. _________________ Gram na Larkas (kiedyś S2), MO 133 Gildia: Dark Templars |||||||| Blues Brothers & Valhalla - I shall remember +Druid turniejowy, lvl 44: 1. miejsce x3 +Ryc turniejowy, lvl22: 1. miejsce x3, 3. miejsce x1 |
|
17 Wrz 2014, o 18:31 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
w tej chwili epik do "bólu" ma prawie 40 straty w tym wydaniu miałby lekki bonus ale dopiero na 140 lvl.
Można skorygować te wartości do 50/60/70/80 % - jednak czy epik na 140 lvl nie powinien być lepszy od smugi+bólu np u magicznych ? Dodatkowo ewolucja w samo hp ogranicza kombinowanie z inną bronią - czyli albo się nastawiasz na epika albo kombinujesz różne zestawy. @ mikhel epik na 60lvl to już jest kozak bonus i do tego 100 lvl spokojnie wystarcza |
|
17 Wrz 2014, o 18:42 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Kurak1980 napisał(a): w tej chwili epik do "bólu" ma prawie 40 straty w tym wydaniu miałby lekki bonus ale dopiero na 140 lvl. Można skorygować te wartości do 50/60/70/80 % - jednak czy epik na 140 lvl nie powinien być lepszy od smugi+bólu np u magicznych ? Dodatkowo ewolucja w samo hp ogranicza kombinowanie z inną bronią - czyli albo się nastawiasz na epika albo kombinujesz różne zestawy. @ mikhel epik na 60lvl to już jest kozak bonus i do tego 100 lvl spokojnie wystarcza Uważam, że tu nie chodzi o same staty, tylko o ogólną sytuację. Zazwyczaj jeśli ktoś już używa epika, to go nie zmienia (chyba że barb/ryc incydentalnie na obuchy). Dla mnie jakiekolwiek staty dostanę, to nie ma znaczenia, byle by to było coś z: moc/wiedza/HP. Zawsze można zrobić reset i będzie tak, jak być powinno. _________________ Gram na Larkas (kiedyś S2), MO 133 Gildia: Dark Templars |||||||| Blues Brothers & Valhalla - I shall remember +Druid turniejowy, lvl 44: 1. miejsce x3 +Ryc turniejowy, lvl22: 1. miejsce x3, 3. miejsce x1 |
|
17 Wrz 2014, o 18:58 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
również jestem za ewolucja epika
tylko tu jednak niekoniecznie szedł bym w hp tylko w główna statystykę profy czyli np 1 punkt statu dla zr/wiedzy lub 1 dla siły/mocy (co lvl postaci) w sumie z poczatku nie duża zmiana punkty statystyk potem moze sie wydawać zbyt duża ale jednak w końcu to epik to różnica po wina być widoczna _________________ Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie |
|
18 Wrz 2014, o 15:15 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
wszystko fajnie ale 500hp więcej? nie zadużo ?
_________________ ''Walczymy by żyć,więc po co walczymy gdzy żyjemy'' Dalajlama III ArubaS|S1|Barbarzyńca|66lvl| Sometime Pooniat|S2|VooDoo|73lvl|On AlvinXd|S1|Sheed|80lvl|On |
|
19 Wrz 2014, o 18:15 |
|
|
|
HidenobuKió napisał(a): również jestem za ewolucja epika tylko tu jednak niekoniecznie szedł bym w hp tylko w główna statystykę profy czyli np 1 punkt statu dla zr/wiedzy lub 1 dla siły/mocy (co lvl postaci) w sumie z poczatku nie duża zmiana punkty statystyk potem moze sie wydawać zbyt duża ale jednak w końcu to epik to różnica po wina być widoczna czyli 140 lvl mógłby mieć 80 dodatkowych statystyk... nie ma to jak przmyśleć to o czym się chce napisać... |
|
19 Wrz 2014, o 20:49 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Moim zdaniem nie zły pomysł lecz troche za duże bonuski tam dałeś
Na chwilę obecną dostajesz kufelek nie zmarnuj go i popracuj troszkę nad tematem _________________ "Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to , co ma , lecz przez to, czym dzieli się z innymi" Słowa Jana Pawła II Bo to ja jestem bogiem - Drygu A ja człowiekiem ;* - Ja |
|
20 Wrz 2014, o 07:42 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 21 Wrz 2014, o 23:00 Posty: 7 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: AsteixS |
Po co dodawać nowe dodatki? jest fajnie i niech tak zostanie. Dziękuje
|
|
21 Wrz 2014, o 23:10 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 58 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |