Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Magazyn wymiany
Magazyn wymiany
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uczeń Simona
|
Czesc, mam propozycje.
Niektorzy moga uznac, ze robie inna wersje targowiska, jednak ja nazywam to troche inaczej. Nie przecze, pomysl skopiowany z innej gry, w ktora swego czasu namietnie gralem. Chodzi mi o magazyn, w ktorym mozna dawac zlecenia i realizowac zlecenia innych graczy. Taki magazyn ustawilbym w depozycie w trentis, tam gdzie za skrzynkami znajduja sie polki. Nie ma tam nic wiec mogloby byc to. Przykladowo: potrzebuje przedmiotu X. Wystawiam zlecenie na przedmiot X w ilosci Y, wpisuje, ze place A zlota lub B platyny. Takie ogloszenie sobie wisi przez 5 dni. W tym czasie ktos moze je zrealizowac. Aby umiescic ogloszenie, trzeba miec odpowiednia ilosc miejsca w depozycie (przedmioty kupione przez magazyn laduja w depo wlasnie) oraz zlota/platyny +10%. Czyli, jesli chce kupic WF hp za 30k/szt w ilosci 10szt, to musze miec 330k aby takie zlecenie wystawic. W trakcie trwania ogloszenia moge to ogloszenie usunac, dzieki czemu odzyskuje swoje 300k, ale 30k to taka marza, ona idzie w eter. Po uplywie 5 dni, jesli nie anuluje zlecenia i nikt go nie zrealizuje, cala gotowka przepada. Jakie sa plusy tego: + nie trzeba byc 24/7 aby dostac cos, czego sie potrzebuje + nadmiar zlota/platyny bedzie powoli odsysany dzieki tej 10% marzy + zacheci to ludzi do kupowania wiekszej ilosci depozytu Jakie sa minusy: - zmniejszy sie interakcja miedzy graczami - wiadomo, mozna sobie wystawic ogloszenie, isc sie spotkac z kolegami i ktos zrealizuje. Ogloszenie mozna dac na dowolny przedmiot, ktory nie jest zablokowany w handlu, a ktory wystepuje w grze. Od kozlka, po latarenke. Jesli ktos z administracji bedzie zainteresowany, moge podac ss z gry jak to wyglada, nie chce robic reklamy. Dodatkowo, by nie bylo zbyt latwo, jako wymog wystawienia takiego ogloszenia, moznaby miec wymog uiszczenia oplaty w przedmiocie, ktory mozna wydropic (jakis zwoj, by zapisac ogloszenie, czy cos) |
|
6 Lis 2014, o 12:09 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Jak dla mnie może być.
Jak ktoś np. Chce selnąc rara, nie tracąc na to czasu. A tak to ktoś może go dostać za zlecenie. _________________ "Pomagaj innym, bo nie wiadomo kiedy ty bedziesz potrzebował pomocy" |
|
6 Lis 2014, o 16:44 |
|
|
Administrator
|
Bartoszekk napisał(a): Jak dla mnie może być. Jak ktoś np. Chce selnąc rara, nie tracąc na to czasu. A tak to ktoś może go dostać za zlecenie. Chyba jednak nie, jak ktoś chce ZDOBYĆ rara,to może go zaproponować w wyżej opisany sposób. Też grałem w grę, gdzie było podobnie, wystawiało sie zlecenia na dane przedmioty. Mi się pomysł podoba, ciekawe czy "odwrócenie" stron transakcji zmieni podejście do reformy handlu. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
6 Lis 2014, o 17:12 |
|
|
Uczeń Simona
|
Mi się ten pomysł bardzo podoba, ale czy te 30% to nie trochę dużo?
Czy jak np. chcę kupić coś za Pl to 30% Pl jest brane czy jakiś przelicznik na złoto? _________________ Mag Ognia 140 |
|
6 Lis 2014, o 17:38 |
|
|
Administrator
|
LosLukaszos napisał(a): Mi się ten pomysł bardzo podoba, ale czy te 30% to nie trochę dużo? Czy jak np. chcę kupić coś za Pl to 30% Pl jest brane czy jakiś przelicznik na złoto? Gdzie znalazłeś 30%? A co do Twojego przykładu i platy, kupić jej nie możesz, możesz kupić skrzynki z platą za złoto, a do Twojej ceny dolicza się marża, proste. _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
|
12 Lis 2014, o 12:24 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Mi sie podoba ten pomysł teraz mam np. Brunle na sell to niemoge ich selnać i można by było używać pl która już by była 'ROZPAKOWANA'
_________________ s4->s7->s.Ostlor LowcaZguby s4 lev-51 łuk s4/s7 Jeże FOREVER CordingMilq s7 Lev-51 luk =on Turek miejsce... 4 |
|
12 Lis 2014, o 14:26 |
|
|
Moderator Czatu
|
Pomysł dobry. Ułatwiłoby to sytuacje takie jak zakup 300 sztuk WF na ulepszenia czy innych przedmiotów w dużych ilościach. Oczywiście zastosowanie tego systemu do sprzedaży Rarów czy tego typu rzeczy też znalazłoby tu rozwiązanie.
_________________ Isek 140 lvl |
|
12 Lis 2014, o 17:35 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 20 Sie 2012, o 17:34 Posty: 17 Miejscowość: Zielona Góra Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Umberto Serwer: Tolnor |
ZuzekN napisał(a): W trakcie trwania ogloszenia moge to ogloszenie usunac, dzieki czemu odzyskuje swoje 300k, ale 30k to taka marza, ona idzie w eter. Po uplywie 5 dni, jesli nie anuluje zlecenia i nikt go nie zrealizuje, cala gotowka przepada. Trochę głupota, bo jeśli anuluję to zlecenie np. 5 minut przed to mam jeszcze 90% kwoty. A jak przykładowo dam zlecenie na Latarnie za kilka tysięcy platyny i nikt go nie zrealizuje, to ta platyna przepada? Pomysł miałby sens, gdyby marża byłaby pobierana jedynie, gdy zlecenie zostanie wykonane, a waluta nie przepadałaby po anulowaniu ani zakończeniu zlecenia. A marża z takim procentem jest przesadzona. Nie twierdzę, że nie powinna istnieć, ale na pewno nie tak wysoka. |
|
12 Lis 2014, o 17:40 |
|
|
Uczeń Simona
|
10% to dużo? Nie sądzę. Poza tym, nikt nie każe Ci wystawiać ogłoszenia na latarnie. Chcesz kupić 100wf, masz miejsce w depo, to wystawiasz. 10% dodatkowo znika i tyle. Ludzie niektórzy mają sporo kasy w depo pochowane. Jak się zmniejszy ilość złota w grze, to cena platyny też spadnie, cena przedmiotów również. Nie od razu, nie o 50%, ale spadnie. A czas szukania ludzi z danym przedmiotem, lub chętnych go kupić zmaleje.
|
|
13 Lis 2014, o 18:33 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 174 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |