Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Propozycja "Aukcjonera"
Propozycja "Aukcjonera"
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 29 Lis 2014, o 22:59 Posty: 2 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: QamiQaze |
Otóż witam !
Mam propozycje dodania NPC Aukcjonera (tak jak w temacie) u którego wystawiałoby się przedmioty na okres: -Konto zwykłe - 1 dzień -Premium zwykłe- 3 dni -Premium średnie- 5 dni -Premium złote - 7 dni (Moje propozycje czasu oczywiście można zmienić) I chciałbym wyjaśnić o co mi z tym NPC chodzi: Otóż nasz <Nick> chciał sprzedać <Item> no ale nikt nie chciał kupić w tym momencie a <mama> kazała mu wyłączać komputer.No to <Nick> poszedł do NPC i wystawił <Item> za 500k .Po nocy <Nick> zobaczył , że <NickII> kupił <Item> za te 500k , ale że <Nick> nie jest premium , to zamiast 500k dostał za <Item> tylko 475k , czyli 5% dla NPC jako zapłata.Gdyby był premium , to zamiast 5% miałby tylko 2% straty.No i <Nick> był szczęśliwy , ponieważ udało mu się zarobić złoto podczas snu. (Oczywiście %%% nie zależą ode mnie i administracja może je dowolnie zmieniać) A menu kupna proponuje zrobić jakby ranking z wyszukiwarką na boku. Dziękuje za przeczytanie, QamiQaze pozdrawia administracje z s7 i innych serwerów Ostatnio edytowany przez Rudy Kamikaze, 29 Lis 2014, o 23:14, edytowano w sumie 1 raz |
29 Lis 2014, o 23:03 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 25 Paź 2014, o 23:52 Posty: 22 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz Nick w grze: Sephres |
Temat przechodził wiele razy
Miało wejść targowisko, ale tego doczekamy się zapewne po II części epizodu więc troche poczekasz Na przyszłość użyj szukajki |
29 Lis 2014, o 23:07 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 29 Lis 2014, o 22:59 Posty: 2 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: QamiQaze |
dziekuje za info
jednak bardzo bym chciał aby zobaczył to jakiś GM/Admin Połączyłem. rzuff |
29 Lis 2014, o 23:14 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Pomyśl jest moim zdaniem całkiem dobry i potrzebny. NPC mógłby pobierać większe procenty np rzędu 17% konto zwykłe, 12% konto premium, a na koncie superpremium, jeśli kiedyś wejdzie 7%. Wysokie marże u NPC powodowałyby, że ruch na czacie handlowym by nie zmalał, czat dalej pozostawałby centrum handlu w Taern. Była by jednak alternatywa dla kogoś kto potrzebuje szybko złota. U NPC lądowała by też pewnie większość "niechodliwych rarów".
Prawdą jest jednak, że do tej pory wszystkie tego rodzaju pomysły lądowały w koszu. I ten pewnie podzieli los innych. |
29 Lis 2014, o 23:34 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 25 Paź 2014, o 23:52 Posty: 22 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 1 raz Nick w grze: Sephres |
Pomysł sam w sobie nie jest zły, ale nasi kochani administratorzy wolą kasę za platyne niż dobro graczy.
Jeśli o to chodzi to do takiego czegoś można by było dodać opcję zakupu za platynę ale liczyła by się tylko ta z paczek chodzi konkretnie że dając przykład z gry SF Game po najechaniu na "grzybki" jest pokazane ile można wpłacić do gildii to mogłoby to wyglądać ile ma się platyny dostępnej na zakupy u aukcjonera Dodałbym aby za wystawienie przedmiotu na aukcję pobierana była by opłata z konta gracza w zależności od ceny przedmiotu powiedzmy 5% |
29 Lis 2014, o 23:40 |
|
Administrator
|
Seph napisał(a): Pomysł sam w sobie nie jest zły, ale nasi kochani administratorzy wolą kasę za platyne niż dobro graczy. A możesz wbić lvl za platę? Lub kupować epiki w sklepie? Rudy Kamikaze napisał(a): jednak bardzo bym chciał aby zobaczył to jakiś GM/Admin Zobaczył, osobiście podba mi się bardziej: viewtopic.php?f=121&t=39181 _________________ Rzuff - s2 (Taern.pl) Rzuffi - s1 (Taern.com) Rzuff na YT: http://goo.gl/84D78E |
30 Lis 2014, o 00:27 |
|
Błądzący w Tunelach
|
A po co ktoś ma wystawiać przedmiot na sprzedaż skoro może go sprzedać następnego dnia? I zarobić więcej albo chociaż nic nie stracić? Pomysł na nie. A zresztą ciekaw jestem czy ktoś by z tego korzystał?
Pozdrawiam |
3 Gru 2014, o 10:20 |
|
Walczący z drzewcami
|
RycerzKróla napisał(a): A po co ktoś ma wystawiać przedmiot na sprzedaż skoro może go sprzedać następnego dnia? I zarobić więcej albo chociaż nic nie stracić? Pomysł na nie. A zresztą ciekaw jestem czy ktoś by z tego korzystał? Pozdrawiam Nie wszyscy mają dużo czasu.Czasami ciężko jest szybko sprzedać jakiś przedmiot. _________________ Znany jako: Farguat Dru 64 SoulKnight Brb 37 |
4 Gru 2014, o 13:13 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 97 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |