![]() |
Strona 2 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Usunięcie Działki po dłuższej nieobecności!
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk ![]() Rejestracja: 4 Sty 2015, o 23:13 Posty: 9 Miejscowość: Łódź Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: kovalchuck ![]() |
No dobrze. Ja ze swojej gildii usunąłem wszystkich, bo to była zgraja przypadkowych ludzi i nie miałem zaufania do nikogo. Miałem chorego tatę którym musiałem się zajmować i nie miałem możliwości grania. grałem na innych serwerach ale bardzo rzadko.
Teraz gdy sprawa się rozwiązała ![]() Więc według mnie to nie w porządku, że kasujecie Gildię bez żadnej informacji do Kanclerza. Co tam informacji bez żadnego ostrzeżenia !!!!!!! _________________ KOVALCHUC the best player |
5 Sty 2015, o 14:57 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 30 Lis 2014, o 18:03 Posty: 85 Podziękowano: 224 razy Otrzymanych podziękowań: 43 razy Nick w grze: ElMorte ![]() |
Działka jest usuwana dopiero po przekroczeniu 30 krotności opłaty dziennej, więc nie przesadzajmy.
|
5 Sty 2015, o 16:59 |
![]() |
![]() |
|
Uciekinier Taernijczyk ![]() Rejestracja: 4 Sty 2015, o 23:13 Posty: 9 Miejscowość: Łódź Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: kovalchuck ![]() |
No dobra ja to rozumiem, tylko wyobraź sobie że jesteś sam w gildii i trzymasz ją tylko po to bo jest jako tako rozwinięta. Nie miałem potrzeby wchodzić sobie na działke żeby popatrzeć na ładne budynki.
Nie miałem żadnej informacji że chce skasować moje 20 kk. I tylko o to się rozchodzi czuje się poszkodowany przez Administratorów gry ponieważ moja gildia nie była porzucona po prostu nie wiedziałem ze ktoś mi ją skasuje bez jakiej kolwiek informacji !!!!!!! Nie wiem czego wy nie czaicie. _________________ KOVALCHUC the best player |
5 Sty 2015, o 17:08 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 6 Cze 2011, o 17:11 Posty: 153 Podziękowano: 323 razy Otrzymanych podziękowań: 108 razy Nick w grze: Maerle ![]() |
Ja nie czaję w jaki sposób mieli Cię poinformować o tej zmianie skoro było info zarówno na forum jak i na blogu.
Cytuj: http://forum.taern.pl/viewtopic.php?f=121&t=31581&hilit=op%C5%82aty+za+dzia%C5%82ki Cytuj: http://blog.taern.com/obecnie-pracujemy-nad-cz-48/ Cytuj: Opłata gildiowa Aby można było odzyskać działki po opuszczonych gildiach, wprowadzimy opłatę za jej używanie. Symboliczna kwota 10 tysięcy złota dziennie za każdy poziom warowni (np. gildia z warownią na drugim poziomie zapłaci 20k dziennie) dla funkcjonujących normalnie gildii nie będzie problemem, a gildie wymarłe zwolnią w ten sposób działki. Nie od razu oczywiście. Najpierw dług będzie musiał narastać przez 30 dni (czyli w naszym przykładzie 30 x 20k). Należny czynsz za działkę będzie pobierany automatycznie w okolicach północy. Listem poleconym za potwierdzeniem odbioru? Nie rób sobie gościu jaj... _________________ Gildia: Wytrawni Smakosze Profesja: Barb [Ostlor] |
5 Sty 2015, o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
|
no to wyczyścili te nieaktywne gildie, super !!!
A skasowali o jedną gildię za dużo. Bo tak się akurat złożyło że ta nieaktywna gildia chciała od nowa odżyć. Spoko chcieli zrobić miejsce zrobili a ja chce swoje 20kk. to tak jak by kasowali ci peta bo nie ma jedzenia i od nowa musiał byś go kupować. Trochę nie fair. Maerle napisał(a): Ja nie czaję w jaki sposób mieli Cię poinformować o tej zmianie skoro było info zarówno na forum jak i na blogu. Nie miałem czasu wejść na grę. To fakt będę czytał blogi i fora. Brawa dla tego Pana. Heavenmaker napisał(a): Ale Panowie Kupiliście działkę na własność, co nie zwalnia Was z obowiązku opłacania od niej podatku. Tak jak w realu... kupujesz ziemie - płacisz podatek od nieruchomości, kupujesz mieszkanie płacisz czynsz w którym jest m.in. podatek. Opłata będzie niewielka bo na poziomie np. 100k miesięcznie dla pierwszego poziomu Warowni - dla dowolnej gildii to tyle co nic. Fajnie że Administrator użył słowa własność , ja się pytam jakim prawem ktoś usuwa moją własność. Jak ktoś jest nieaktywny rozumiem żeby usunąć z działki.... okey żaden problem, tylko w takim układzie ja chce zwrot poniesionych kosztów. _________________ KOVALCHUC the best player |
5 Sty 2015, o 18:07 |
![]() |
![]() |
|
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 30 Lis 2014, o 18:03 Posty: 85 Podziękowano: 224 razy Otrzymanych podziękowań: 43 razy Nick w grze: ElMorte ![]() |
Własność powiadasz...
Wszystko co osiągnąłeś w tej grze, nawet samo konto jest własnością firmy Whitemoon, nie Twoją. Radziłbym więc zakończyć ten temat, bo coraz mniej w nim racjonalnych argumentów. Pozdrawiam. |
5 Sty 2015, o 18:20 |
![]() |
![]() |
|
Bardzo mnie cieczy twoja znajomość prawa. Tylko te czystki miały na celu kasowanie Gildii widmo. No a właśnie taka gildia widmo upomina się o swoją działkę.
Raz już zapłaciłem za działkę i drugi raz mi się nie uśmiecha. _________________ KOVALCHUC the best player |
5 Sty 2015, o 18:58 |
![]() |
![]() |
|
Duma Forum! ![]() Rejestracja: 17 Paź 2010, o 22:03 Posty: 4171 Miejscowość: 100lica Podziękowano: 452 razy Otrzymanych podziękowań: 1822 razy Nick w grze: HeavenM ![]() |
kovalchuck napisał(a): Bardzo mnie cieczy twoja znajomość prawa. Tylko te czystki miały na celu kasowanie Gildii widmo. No a właśnie taka gildia widmo upomina się o swoją działkę. Raz już zapłaciłem za działkę i drugi raz mi się nie uśmiecha. Rozumiem, że się upominasz - ale wyjaśniłem Ci już, że to nie przyniesie efektu. |
5 Sty 2015, o 20:02 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie
![]() |
Uważam że nie jest problemem zabranie działki tylko jej zawartosc, jezeli komus zalezy niech opłaci zadłużenie i wykupi działkę ponownie ale niech bedzie ona miala zawartosc jaką sie wypracowalo, jaka niesprawiedliwosc jest w tym co piszę? Komu zalezy na zabraniu tego co ktos sie dorobił? Pewnie wszyscy powiedzą że nikomu i chodzi tylko o zwolnienie miejsca przez gildie widma, no i własnie tak sie stalo a to czy ktos odkupi swoją dzialke jest weryfikacją tego czy gildia jest aktywna czy martwa.
|
5 Sty 2015, o 20:55 |
![]() |
![]() |
|
A nie możecie tak z dobrego serce po prostu oddać mi pustej działki to nic was nie koszt a ja będę bardzo szczęśliwy że nie popsujecie mi przyjemności z gry.
_________________ KOVALCHUC the best player |
5 Sty 2015, o 21:10 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 2 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |