Strona 2 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Uderzenie Chi
Uderzenie Chi
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Ta , to dajcie jesio wyssanie kondycji z ciosu w wątrobę. ... Jak ci plan wejdzie w życie (a nie wejdzie xD) to dajta jeszcze 2 pa do źródła. A pomysl kompletny niewypał.
_________________ S2-Druid 61Aktualnie przerwa w grze Rycerz 37 Barba 29 turki Pety-Hiena 55 / Ogar 54 |
|
14 Sty 2015, o 23:00 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 20 Wrz 2014, o 15:34 Posty: 4 Podziękowano: 1 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: YuzurInori |
Sam gram sheedem i uważam, że ten pomysł był by kompletnie nie praktyczny, dlaczego? otóż dlatego, że dzięki Koncentracji sh ma dodatkowe PA oraz zmniejszenie zużycie kondycji, dzięki czemu może bić (choć by z kamieni lub LP-lewy prawy), uniki dzięki którym może stać zarówno w PvP jak i PvE baaaaardzo długo, dwa skille obniżające deffa (z czego jeden osłabia ataki z każdej sfery ataku), i co najważniejsze sh ma bardzo wysoki DMG z Chi, jak masz fangę lub epika na przyzwoitym poziomie to masz taki DMG, że dużą ilość bossów zabijesz zanim stracisz potrzebną do Chi manę. Tak jak napisała Calipsis, faktem jest to, że sheedowi przydała by się drobna zmiana, ale na pewno nie taka jaką podałeś, ponieważ sh był by niemalże tak samo wystarczalny jak dt z latarką, czyli kondycja się nie kończy, mana się odradza, problem jedynie z Hp, lecz to nie wiele zmienia.
Poznałbym jeszcze zdanie na ten temat od bardziej doświadczonych sheedów ode mnie. _________________ Zemsta Hopdance'a dopiero się zaczyna (...) |
|
14 Sty 2015, o 23:50 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Najpierw zastanówmy się na co SH zużywa manę.
- solo - KO i Hadu - Chi / LP jest tak nie wielka różnica DMG, że spokojnie można zaoszczędzić manę - PT - w sumie to samo tyle, że KO idzie co rundę (zazwyczaj), a Hadu prawie wcale - PvP - tu różnica jedynie taka, że Chi lepsze od LP na magików Wniosek. Też czasem "brakuje" mi many i może nawet ten pomysł by mi się spodobał ale z "drobną" różnią - 1% wyssanej many przechodzi do SH na 7 poziomie Chi Więcej czyniłoby SH perpetum mobile |
|
15 Sty 2015, o 20:23 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Tak jak napisał kolega wyżej 1% zabranej many wracałoby do nas i to dopiero na 7 poziomie umiejętności jest dobrym pomysłem -nie jest to ogromna wartość (w pvp dużo nie pomoże a w pve da troszkę wytchnienia)
_________________ Loth 100 Druid Setka wbita: 2016-9-9 22:23 |
|
15 Sty 2015, o 21:43 |
|
|
Chodząca legenda
|
Żadne zmiany u sheeda nie są potrzebne, sheed nie będzie w żaden sposób wzmacniany.
|
|
15 Sty 2015, o 21:44 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Ja bym osłabił jeszcze uniki oraz dołożył większe wymagania co do ilości wiedzy potrzebnej na Uniki+Ko na 1pa do 200 pkt. Myślę że pomysł przypadnie do gustu.
_________________ "Ból jest tymczasowy...może trwać minutę, godzinę , dzień, miesiąc a nawet rok...Lecz w końcu ustąpi... Natomiast gdy sie poddam , będzie trwał wiecznie" |
|
15 Sty 2015, o 21:49 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Zgadzam się z przedmówcą. Jak wiadomo uniki, jak i KO są umkami wrzucanymi praktycznie w każdej rundzie. Dlaczego trudność ma się pokrywać np. z trudnością zmysłów u łuka, czy grubo i furii u barby?
_________________ Adhibe rationem difficultatibus. |
|
17 Sty 2015, o 00:12 |
|
|
Chodząca legenda
|
A porównaj sobie przydatność KO do przydatności zmysłów...
Jeszcze nam tu narzekań na sheeda brakowało. |
|
17 Sty 2015, o 10:17 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Widze, ze z prostego temtu ktory wiekszosc ocenia jak widac w ankiecie zaraz zacznie sie krucjata o ulepszanie sh :/
Akurat SH jest taka profesja, ze MOZE przydaly by mu sie kosmetyczne zmiany. Tylko czy warto paprac sie detalami zeby ryzykowac zepsucie najbardziej zrownowazonej profesji w grze ? Moim zdaniem nie. |
|
17 Sty 2015, o 11:11 |
|
|
Chodząca legenda
|
Każdej profesji przydałyby się kosmetyczne zmiany. Ale jaki jest sens zmiany profesji, która i tak jest dobra?
|
|
17 Sty 2015, o 11:18 |
|
|
Strona 2 z 3 |
[ 22 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 129 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |