![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 4 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Umiejętności
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 31 Sty 2015, o 15:36 Posty: 4 Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Zaeyl ![]() |
Witam, Jeżeli podobny temat już istnieje - przepraszam.
Myślałem ostatnio o zmianie systemu rozwoju naszych Taernowych podróżników. Ten jest dobry i dalej uważam, że spełnia swoją rolę, ale... jest strasznie zamknięty i sprowadza się do tego, że większość postaci jest klonami innych. Wychodząc z tego założenia myślę, że ciekawym wyjściem byłoby wprowadzenie lekkich usprawnień. np Mag ognia, nie byłby tylko magiem ognia, tylko powiedzmy mołby specjalizować się w odpowiedniej szkole magii (powiedzmy błyskawice/powietrze). Inny przykład, rycerz na danym poziomie może sobie wygrać z 5 umiejętności jedną i w niej się specjalizować. Dajmy na to, na pierwszym ma do wyboru, atak tarczą, obronę tarczą i powiedzmy trzy dowolnie wymyślone. Wiem, że to ingeruje w strukturę gry w bardzo mocny sposób, ale ogromnym plusem tego rozwiązania (lub podobnych) jest to, że gra i tym samym granie w nią, spowoduje zupełnie inne spojrzenie na rozwój i styl gry, To takie moje przemyślenia... Z góry dziękuję za konstruktywną krytykę i rozmowę popartą logicznymi argumentami. Pozdrawiam |
31 Sty 2015, o 16:38 |
![]() |
![]() |
|
Zabójca Tilsai ![]() Rejestracja: 9 Kwi 2012, o 17:58 Posty: 769 Miejscowość: Gdańsk Podziękowano: 454 razy Otrzymanych podziękowań: 384 razy Nick w grze: Maldito ![]() |
To o czym mówisz to właśnie legendarne podklasy, mowa o nich od zawsze
![]() Co do podklas to napewno jeszcze trochę poczekamy. _________________ Gram od: 2011-04-13 ![]() PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
31 Sty 2015, o 17:48 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() Rejestracja: 2 Maj 2013, o 09:57 Posty: 33 Podziękowano: 83 razy Otrzymanych podziękowań: 19 razy Nick w grze: XtrunksX ![]() |
Ale spokojnie spokojnie , wprowadza cos takiego zaraz po targowisku
![]() |
31 Sty 2015, o 18:55 |
![]() |
![]() |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 31 Sty 2015, o 15:36 Posty: 4 Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Zaeyl ![]() |
Wiecie. Ja jestem casualem tej gry i jestem pod wielkim wrażeniem tego jak bardzo przypomina mi to sesyjne rpgi. Stąd moje przemyślenia. Bardzo chciałbym żeby ten aspekt też był tak bardzo rpgowy jak fabuła
![]() PS Dzięki za odpowiedzi Edit. I tak gwoli ścisłości to chciałbym to widzieć nie jako dwu klasę tylko inny sposób na rozwój. Tak w szczegółach. Weźmy na ten przykład Rycerza. Powiedzmy na startowym poziomie mogę wybrać jedna umiejętność z trzech. - Okrzyk (zmniejsza wartość obrony wybranego wroga) - Atak tarczą (% szansy na ogłuszenie) - Postawa obronna (wartość pancerza i szansy na unik zwiększona + taunt na wybrany cel kosztem braku ruchu w turze). Wiem, że niepotrzebnie to opisuję, ale ciekaw jestem waszego zdania. Mimo tego, że temat w sumie możemy uznać za zamknięty to z cięcia wdał bym się w hipotetyczna dyskusję na ten temat. Zapraszam do kreatywnej rozmowy. Tam w górnej części okienka postu masz przycisk do jego edycji - używaj go jeśli chcesz coś uzupełnić - tak, żeby unikać pisania dwóch postów pod rząd. Witam i do zobaczenia na s7 ![]() |
31 Sty 2015, o 19:47 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 4 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |