Autor |
Wiadomość |
HELLSING
Zabójca Tilsai
Rejestracja: 9 Kwi 2012, o 17:58 Posty: 769 Miejscowość: Gdańsk Podziękowano: 454 razy Otrzymanych podziękowań: 384 razy
Nick w grze: Maldito
|
Re: Global od 50
Nephalem napisał(a): 2s czy nawet 5s to żadne ograniczenie, będą pisać dłuższe wypowiedzi, to jedynie ograniczy flood, który i tak jest kneblowany, najprostszym rozwiązaniem jest lepsza moderacja czatu. Na s7 doraźna rekrutacja nowych modów ograniczyła problem w dużym stopniu, na waszym serwie też da radę. Być może zbyt duże ograniczenie to nie jest jednak z pewnością nie powtarzały by się akcje gdy wbija pewien noob z 20 lvl i na złość wysyła ten sam długi tekst tak często ile da radę za pomocą ctrl+v i trwa to dopóki nie wbije ktoś z ekipy. Dodatkowo można zrobić tak że nie będzie można wysłać więcej niż 2 wiadomości pod rząd.
_________________ Gram od: 2011-04-13
PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; )
MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31
|
11 Sie 2015, o 21:12 |
|
|
Nephalem
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 8 Sty 2015, o 22:04 Posty: 416 Podziękowano: 9 razy Otrzymanych podziękowań: 83 razy
Nick w grze: NephaleMo
|
i to już lepsze, żeby nie więcej niż 2-3 pod rząd, albo co jeszcze lepsze autokneble na 5min ale tu już by się trzeba nagłowić nad "wylapywaczami" automatu, żeby nie rzucał bezsensownych. 5 Min to aż zanadto, żeby ochłonąć, a jak nie wystarczy mod przedłuży:)
@TrueOgre To, że temat został zdominowany przez s7 nie znaczy, że temat go dotyczy;] mówiąc "u was" miałem na myśli serwer autora tematu:)
_________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie
|
11 Sie 2015, o 21:48 |
|
|
TrueOgre
Współpracownik Gnarla
Rejestracja: 20 Cze 2013, o 12:30 Posty: 206 Miejscowość: Laedmoor Podziękowano: 133 razy Otrzymanych podziękowań: 52 razy
Nick w grze: GoQu
|
Autokneble bardzo mi się podobają. Taki mechanizm ograniczyłby spam. Hyh ale i tak wątpię że to wprowadzą... @Nephalem Wiem, że inni też tu są, ale bardzo lubię (próbować) kogoś zdenerwować. Ot, takie hobby, nie miej mi tego za złe.
_________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt.
|
12 Sie 2015, o 09:49 |
|
|
Nephalem
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 8 Sty 2015, o 22:04 Posty: 416 Podziękowano: 9 razy Otrzymanych podziękowań: 83 razy
Nick w grze: NephaleMo
|
Są już "kupię słownik"i to autokneble też dałoby radę zorganizować, np 3x ta sama wypowiedź w ciągu 2 min, użycie w wypowiedzi więcej, niż 3 identycznych znaków pod rząd - kwestia obgadania z modami, bo oni najlepiej wiedzą co sie powinno kneblować.
_________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie
|
12 Sie 2015, o 12:53 |
|
|
seba11pl
|
Nephalem napisał(a): Są już "kupię słownik"i to autokneble też dałoby radę zorganizować, np 3x ta sama wypowiedź w ciągu 2 min, użycie w wypowiedzi więcej, niż 3 identycznych znaków pod rząd - kwestia obgadania z modami, bo oni najlepiej wiedzą co sie powinno kneblować. co jeśli ktoś w nicku ma 3x te same literki i ktoś pisze jego nick na czacie? (wiem szczegóły)
|
12 Sie 2015, o 13:09 |
|
|
Werki
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 13 Sie 2014, o 13:23 Posty: 17 Miejscowość: Kraina O! Podziękowano: 3 razy Otrzymanych podziękowań: 3 razy
Nick w grze: Nily
Serwer: Tolnor
|
Ograniczenie ilosciowe (czyli posty pod rzad) na globalu nic nie dadza. Kiedy ktos napisze jakis bezsensowny tekst i bedzie go kopiowal i wklejal w przeciagu moze 1s to moliwym jest, ze ktos pomiedzy jego postami cos napisze, dajac mu wolna reke do dzialania. Poza tym taka funkcja bedzie jedynie zatrzymywala post spamera, a nie mina zalozmy 3s i znowu.
Padl pomysl na stworzenie dodatkowych chatow- bezsensowny. Chat do pomocy w questach? A kto by go odwiedzal? Spotkalby go ten sam los, co dzisiejszego kurczaka.
_________________ -Co to jest czasoprzestrzeń w wojsku? - Gdy chorąży powie "sprzątaj korytarz od tego miejsca aż do obiadu".
|
12 Sie 2015, o 13:17 |
|
|
Hard
Walczący z drzewcami
Rejestracja: 17 Sty 2011, o 12:37 Posty: 286 Podziękowano: 12 razy Otrzymanych podziękowań: 89 razy
|
Progi lvl dla kurczaka były projektowane gdy nikt nie marzył o 140 lvl, już dawno powinno się to zmodernizować i ustawić kurczaka na 33% maksymalnego poziomu w grze. Dobrym miejscem na taką zmianę jest okolica 50 lvl, więc popieram inicjatywne. PS. Fajnie by mieć witalnego asystenta, co by z automatu umieszczał treść ogłoszenia na handlowym co 30 min, gdy jesteśmy on-line.
|
12 Sie 2015, o 15:26 |
|
|
TrueOgre
Współpracownik Gnarla
Rejestracja: 20 Cze 2013, o 12:30 Posty: 206 Miejscowość: Laedmoor Podziękowano: 133 razy Otrzymanych podziękowań: 52 razy
Nick w grze: GoQu
|
@Hard Temat nawiązuje do globala od 50 a ty rzucasz pomysł o tym, by kurczak był od 45lvl +/-... gdzie logika .
_________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt.
|
13 Sie 2015, o 19:42 |
|
|
|