Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Skróty klawiszowe
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
|
Chodzi mi tutaj głównie o walkę.
Przypisujemy sobie jakas umiejetnosc pod dany klawisz np: 1 lewy prawy 2 front kick 3 ko 4 dotkliwe 5 wątroba 6 kolano 7 uniki 8 haudoken 9 chi. 0 okrzyk I w walce zamiast klikac każde okienko klikamy na klawie 27449 i ustawiamy PA albo jeszcze jeden bind czyszczący taktyke. Co o tym sądzicie? Wysłane z mojego Wildfire S A510e przy użyciu Tapatalka |
20 Sie 2015, o 07:48 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Nie. Aż tak trudno klikać Ci w okienka? Moim zdaniem są ważniejsze rzeczy.
_________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt. |
20 Sie 2015, o 09:49 |
|
|
Korzystając z tematu ja bym chciał aby była zastępcza kombinacja do taktyki :/załóżmy już Ctrl +Q /Ctrl + W byłoby spoko :S
|
20 Sie 2015, o 14:04 |
|
Uczeń Heremona
|
W związku z tym że to drug temat w ciągu ostatnich kilku dni (poprzedni był o zapisywaniu taktyk w czasie walki) przytoczę tu maksymę starożytnego filozofa, Drygulona:
Taern to gra zręcznościowa i ten element rozgrywki jest bardzo istotny, dlatego zadne ułatwienia nie będą wprowadzane. |
20 Sie 2015, o 14:43 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Co do ustawień umiejętności za pomocą klawiszy to ja również nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania. Inaczej ma się sprawa z akceptacją swojej "kolejki" poprzez np. spację. To by było wygodne.
_________________ Druid 54 i rośnie Barba 40 (szykowany pod PVP) |
20 Sie 2015, o 15:21 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Hej
No ja akurat jestem zwolennikiem skrotów klawiaturowych. Po pierwsze nie uważam, że machanie myszką jest elementem zręcznościowym - zwłaszcza w sytuacji jaką mamy w Taernie - dotyczy to bowiem tylko walk, gdzie kolejność ataków i tak zależy od czegoś innego. Po drugie skróty umilałyby nam życie w wielu innych przypadkach - jak banalne "r" na odpoczynek itd I tak zapytam zwolenników "elementu zręcznościowego" - o jakim elemencie mówimy gdy chcemy zrobić odpoczynek? Po trzecie część rozwiązań jak picie potów w naszej grze jest po prostu niepraktyczne i mozolne. Po czwarte wprowadzenie skrotów przecież nie byłoby obligatoryjne i komu by nie pasowały mógłby dalej używać myszki. Dałem nawet swego czasu nieco rozbudowany pomysł: viewtopic.php?f=121&t=29175&hilit=skr%C3%B3ty+klawiaturowe&start=0 ale niestety nie spotkał sie z aprobatą naszej ekipy nad czym ubolewam. pozdrawiam Lisario |
20 Sie 2015, o 16:01 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
KesaiSerris napisał(a): Co do ustawień umiejętności za pomocą klawiszy to ja również nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania. Inaczej ma się sprawa z akceptacją swojej "kolejki" poprzez np. spację. To by było wygodne. No szczególnie jak coś piszesz na czacie i zamiast zrobić odstępu klikasz zegar |
20 Sie 2015, o 16:04 |
|
Uciekinier Taernijczyk
|
zycie jest za krotkie na klikanie w kolko z umiejetnoscia. w koncu to caly ulamek sekundy!
_________________ PucujSie Łuk s7 Level 38 |
20 Sie 2015, o 20:20 |
|
Walczący z drzewcami
|
Po 1 są skróty klawiaturowe w Taernie...
CTRL+1-4 ustawia taktykę 1-4.... P.S. jak nie weszło to: viewtopic.php?f=121&t=43328 to Twoje tym bardziej, bo jest bardziej skomplikowane i trudniejsze w realizacji. A co do czyszczenia taktyki, możesz łaskawie nie kopiować pomysłów innych? viewtopic.php?f=121&t=43246 Opcja szukaj i wpisanie hasła "czyszczenie taktyki" nie boli. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
20 Sie 2015, o 23:38 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 68 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |