Strona 2 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Pet jako tragarz
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Trannitis napisał(a): Taka, że pojemność to np. 8 slotów w plecaku. A udźwig to to, ile może dany pet unieść. Co prawda teraz widzę, że zostało to trochę źle sformułowane, bo udźwig powinien zależeć od siły peta i tego ile jest w stanie tachać za nami przedmioty, a nie "siły" plecaka. Ile taki pet Motyl mógłby unieść hmmm z 2przedmioty? _________________ Sheed 54 Vausagur Motyl 53 Wendigo Gildia ConquerorOfDeath |
|
23 Kwi 2015, o 15:36 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 15 Kwi 2015, o 15:38 Posty: 26 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 15 razy Nick w grze: Trannitis |
Cóż, przede wszystkim grając w gry(szczególnie rpg) musimy przyjąć pewną dozę umowności, ponieważ nie da się odwzorować wszystkiego tak jak w rzeczywistym świecie, ponieważ nie nadawałoby się to do gry. Tak jak możesz wziąć do plecaka(którego imo nie widać) 10 sztabek ołowi i zasuwać z nimi między lasem koldów a trentis cały dzień bez zmęczenia tak samo trzeba przyjąć taką umowną kwestię w tym przypadku. Tak samo jak na tobie nie ma plecaka, nie ma go i na motylu a jego pojemność zależałaby od rodzaju tego plecaka, który motylek miałby zaimplementowany " w środku".
|
|
23 Kwi 2015, o 22:32 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Trannitis napisał(a): Taka, że pojemność to np. 8 slotów w plecaku. A udźwig to to, ile może dany pet unieść. Co prawda teraz widzę, że zostało to trochę źle sformułowane, bo udźwig powinien zależeć od siły peta i tego ile jest w stanie tachać za nami przedmioty, a nie "siły" plecaka. Akurat uzależnienie od siły jak dla mnie to głupi pomysł. O ile każdy gracz ma 800 udźwigu bazowo niezależnie od siły to i pet musiałby mieć jeśli już to stała wartość udźwigu - np 200 podstawowo, a 300 z premką III, 275 z premką II, 250 z premką I dodatkowo jakby ktoś miał watahę byłby dodatkowy profit, bo ekstra udźwig byś mnożył przez ilość petów tylko... Stosowanie warunku udźwigu od siły peta to danie barbie większego plecaka a profkom magicznym obcięcie do minimum, a to byłoby chore. Co z udźwigiem w przypadku śmierci/odesłania/wyłączenia peta (nieaktywny pet nie może dźwigać moim zdaniem), a ja już widzę tych robiących flaszki/bezwodniki nobków zbierających komponenty na red mapkach oranych bez litości tylko po to, żeby im pozabijać pety, a w szczególności watahy. Mamy depo dostępne w gildii po teleportnieciu się z zielonego i moim zdaniem to wystarczy, a z poziomu depo można dalej przerzucić na postać 3lvl (mniej więcej tyle wbije robiąc prolog i dostając się do Trentis dla dostępu do depo i konwo), o tyle kłopotliwe co nieograniczone w pojemności i dość powszechnie stosowane. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
23 Sie 2015, o 12:36 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
A co nie wystarczy ci podręczna torba w średniowiecznych latach to się latało i bez pelacka tylko z mała torba na np jedzenie
_________________ |
|
23 Sie 2015, o 16:50 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
@Mroku
Nawet nie o to biega, ale jak "pet" czyli powiedzmy słoń/rumak w średniowieczu służył do walki to nie miał ze sobą żadnych sakw, a z kolei juczny koń czy osioł nie walczył i tego bym się trzymał przede wszystkim. Jak brakuje wam miejsca popierajcie temat z rozbudową depo jaki niedawno padł na propozycjach, a to nie bardzo spełnia realia gry. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
23 Sie 2015, o 20:28 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Całkiem niezły pomysł. Tylko udźwig powinien być symboliczny, np. 50.
P S pomysł zaczerpnięty z tematu viewtopic.php?f=121&t=43329 _________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt. |
|
24 Sie 2015, o 10:21 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Ten pomysł był w KWIETNIU a dokładnie 19, więc nie został skopiowany.
Sam w sobie podoba mi się, tylko oczywiście, na każdego peta inaczej, bądź wspomniany tutaj przelicznik x razy siła peta. _________________ Barba 73-Usunięty Ryc 75-ON ,,Fart jest nieodłączną częścią skila''-ViconiaDeV |
|
24 Sie 2015, o 11:56 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
TrueOgre napisał(a): Całkiem niezły pomysł. Tylko udźwig powinien być symboliczny, np. 50. P S pomysł zaczerpnięty z tematu viewtopic.php?f=121&t=43329 W temacie, który linkujesz wspomina się o tym pomyśle i daje do niego link, nie skopiowany a odświeżony pierwotny pomysł, czytaj uważnie. _________________ Nephalem 104 (sh) i rośnie NephaleMo 101 (mo) XioncDawid 65 (dr) NephalemUk 50 (łuk) i rośnie |
|
24 Sie 2015, o 12:21 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Nephalem napisał(a): TrueOgre napisał(a): Całkiem niezły pomysł. Tylko udźwig powinien być symboliczny, np. 50. P S pomysł zaczerpnięty z tematu viewtopic.php?f=121&t=43329 W temacie, który linkujesz wspomina się o tym pomyśle i daje do niego link, nie skopiowany a odświeżony pierwotny pomysł, czytaj uważnie. Faktycznie, mój błąd za co przepraszam. _________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt. |
|
24 Sie 2015, o 20:00 |
|
|
Strona 2 z 2 |
[ 19 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 72 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |