Re: Propozycja nowego peta- Koń
Mroku napisał(a):
Heh lepszy od krowy OoO tylko po co jak wataha wejdzie i można 3 x aqua pety i oro xD
Od razu 4 - z recepturą leczącą, zresztą pomijając huk roboty z "wyprodukowaniem" takiej zgrai to przede wszystki aq są na 65 a my tu rozważamy peta o wiele wyżej.
KesaiSerris napisał(a):
Ja widzę konia jako peta bardzo prestiżowego, który nie powinien być dostępny "od ręki". Chodzi o to, żeby ktoś, kto ma w watasze 3 aquapety pomyślał "chciałbym mieć konia!" - taki epik wśród petów! Dlatego też należałoby stworzyć tego zwierzaka jako ultrakoxa w relacji do pozostałych i powinien dawać swojemu właścicielowi coś więcej, niż tylko wsparcie w walce.
Tak i ja bym to widział i sobie pomyślałem tak... Jako tragarz... nie, ten temat był i w ogóle mi się nie podobał, jako transport - już się wypowiedziałem co o tym sądzę kilka postów temu, ale wpadłem na co innego...
Sety na 100lvl mają jedną ciekawą właściwość - oszukać przeznaczenie, czyli jak otrzymujemy śmiertelny cios to oszukujemy przeznaczenie i kończymy rundę z 1hp, raz na walkę, a co jeśli koń oszukiwałby przeznaczenie za swego pana?
Wyobraźmy sobie średniowieczne pole walki, kiedy to na rycerza w lśniącej zbroi naciera drugi z wycelowaną kopią. Dzielny rumak widząc to staje dęba przez co kopia przebija jego brzuch a nie pierś jego pana, w ten sposób ocalając życie jeźdźca sam tracąc swoje.
Na tej samej zasadzie działałaby ta umiejętność u peta-konia: w momencie kiedy mielibyśmy otrzymać śmiertelny cios, koń zastawiałby nas swoim ciałem i ginął za nas (nawet jeśli miałby na tyle dużo hp, żeby przeżyć to ginąłby w przypadku jeśli my byśmy tego nie przeżyli, gdyby nas trafiło), siła rzeczy umiejętność działająca raz na walkę. Co sądzicie o czymś takim jako ta ultrakoksiarska właściwość konia?
Inną słabszą opcją jest, aby ten pet zarabiał/zdobywał prestiż tak jak my za zabijanie mobów/bossów/czempów, ale pierwsza opcja mi się bardziej podoba:)