Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Lekkie ułatwienie
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Simona
|
Wpadłem na pomysł aby podzielić pasek HP na segmenty takie po 10/20% całego hp na bossach/mobach.Dzięki temu wiedzielibyśmy tak % ile hp zbiliśmy lub straciliśmy sami.Nawet ułatwiło to trochę robotę vd.Taki gracz popatrzyłby sobie na takie segmenciki HP,o ma zbite 4 segmenty(jeśli byłyby po 10%),to znaczy że wejdzie ukazik.
Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e przy użyciu Tapatalka |
12 Wrz 2015, o 20:21 |
|
Walczący z drzewcami
|
To zachęca do odrobiny liczenia
_________________ Loth 100 Druid Setka wbita: 2016-9-9 22:23 |
12 Wrz 2015, o 20:23 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Niepotrzebne, wystarczy mieć przy sobie kalkulator.
_________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt. |
12 Wrz 2015, o 20:26 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 31 Sie 2013, o 11:32 Posty: 7 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 2 razy Nick w grze: Golona |
Troche nieoplacalne ale wolalbym aby dodali przy nacisnieciu shift ile gracze maja HP np w procentach lub po prostu w liczbach o malej czcionce.ulatwilo by to troche druidowi pilnowanie party aby nie zaliczylo orla
|
12 Wrz 2015, o 20:51 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Golona napisał(a): Troche nieoplacalne ale wolalbym aby dodali przy nacisnieciu shift ile gracze maja HP np w procentach lub po prostu w liczbach o malej czcionce.ulatwilo by to troche druidowi pilnowanie party aby nie zaliczylo orla Pod shift'em jest już wskaźnik HP który ma symbol paska. Moim zdaniem cyferki lub % są niepotrzebne, gra nie ma być bajecznie prosta. _________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt. |
12 Wrz 2015, o 21:06 |
|
|
TrueOgre napisał(a): Golona napisał(a): Troche nieoplacalne ale wolalbym aby dodali przy nacisnieciu shift ile gracze maja HP np w procentach lub po prostu w liczbach o malej czcionce.ulatwilo by to troche druidowi pilnowanie party aby nie zaliczylo orla Pod shift'em jest już wskaźnik HP który ma symbol paska. Moim zdaniem cyferki lub % są niepotrzebne, gra nie ma być bajecznie prosta. a co do tematu, to sam jestem druidem i nie odczuwam żadnego problemu, wystarczy nie przysypiać i widzieć za ile kto obrywa a potem jesli wiesz ile leczysz na 1/2/3 leczenia to już sprawa jest prosta :S |
12 Wrz 2015, o 23:49 |
|
Uczeń Simona
|
Ale gdy chodze na kilkanaście różnych bossów dziennie to trudno zapamiętać ile boss ma HP i od ilu wejdzie ukaz.Co do kalkulatora to nie wiem jak wy ale ja podczas walki staram się skupić żeby były bufy i debufy i raczej nie mam czasu na liczenie na kalkulatorze.
13 Wrz 2015, o 09:31 |
|
|
jeśli masz z tym problem to w pamieci wystarczy obliczyć iloczyn "liczby tysięcy" oraz 6000
czyli jesli boss ma 45000 hp to mnożysz 4.5*6=27 i wiesz, że 27000 jesli boss ma 56000 hp to mnożysz 5.6*6=33,6 i wiesz, że 33600 podstawy matematyki :S a co do kalkulatora, nawet ja jako druid, kiedy musze ogarnac caly team, oraz przeciwnika w sprawie korzenia, jak widze vd który chce wbić ukaz(nie mówie tu, że jak ktoś chce wbic debuffa, tylko o kimś kto daje 5x w 2 rundzie) to sam sprawdzam ile potrzebuje... |
13 Wrz 2015, o 11:21 |
|
Uczeń Simona
|
Dzięki
13 Wrz 2015, o 13:22 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 99 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |