Strona 3 z 3 |
[ 26 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Przelicznik %
Przelicznik %
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 12 Paź 2015, o 20:50 Posty: 6 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 6 razy Nick w grze: PyskattY |
Już nw czy się śmiać czy płakać, jak sb wyobrażasz bossy wyżej htagi?
3 razy nie, dziękujemy |
25 Paź 2015, o 10:36 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Płacz o %... proszę dowiedz się co to rachunek prawdopodobieństwa. Twój system jest bardzo zły. Jak ktoś ma debufy i ma poniżej 20% to ma być skazany na przegraną? Nie! Wtedy fart może go uratować. "Fart jest nieodłączną częścią skila" ^^
_________________ Weź sobie te słowa do serca: jeśli Ty będziesz dla mnie miły, ja również. Jeśli będziesz zachowywał się jak glupiec i egoista - zerwiemy kontakt. |
25 Paź 2015, o 10:39 |
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 12 Paź 2015, o 20:50 Posty: 6 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 6 razy Nick w grze: PyskattY |
Gdyby tak % w taernie działał to co z dropami? Nie ma 90%+ szqnsy na dropsa
|
25 Paź 2015, o 10:46 |
|
Błądzący w Tunelach
|
HELLSING napisał(a): [Mógłbyś nauczyć mnie liczenia tym schematem? Przydałoby mi się http://matematyka.pisz.pl/strona/1025.html prościej niż tu jest napisane wytłumaczyć się nie da |
25 Paź 2015, o 12:26 |
|
Walczący z drzewcami
|
Buszcik napisał(a): Ze Schematu Bernoulliego: 3/4 na 19% to szansa 2,22% 0/4 na 80% to szansa 0,16% Szczęście przeciwnika zgrało się z Twoim bardzo dużym pechem ale tak działa matematyka, jest to spójne i logiczne. Nie będzie żadnych zmian... Zapomniałeś o prawdopodobieństwie wypadnięcia obu tych zjawisk w jednej rundzie. 2.22% * 0,16% = 0,0222 * 0,0016 = 0,00003552 = 0,003552% - no nieźle A do wszystkich co narzekają na % po całym dniu grania odpalcie sobie komende /stats oraz /statsd i przekonacie się na własnej skórze, że % mieści się w tych granicach. Mówię o tysiącach rund, a nie o 3 wyprawach na bossa, bo w takim wypadku nie dziw, że % mogą wyjść różnie. PS: działanie ponownego losowania jest skorygowane z tymi statystykami? (nie to żebym miał tenże rar, to tylko z ciekawości ) _________________ "Standing alone with no direction How did I fall so far behind? Why am I searching for perfection? Knowing it's something I won't find" "No Road Left" Linkin Park |
25 Paź 2015, o 14:59 |
|
Zabójca Tilsai
|
Do zamknięcia
_________________ Gram od: 2011-04-13 PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
25 Paź 2015, o 15:03 |
|
Strona 3 z 3 |
[ 26 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 82 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |