Strona 4 z 5 |
[ 47 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Zabijaniu klimatu mówimy NIE! Usunięcie procentu z walki.
Zabijaniu klimatu mówimy NIE! Usunięcie procentu z walki.
Autor | Wiadomość |
---|---|
Duma Forum!
|
Procenty są czystą matmą, która to z klimatem nie ma wiele wspólnego.
No i mamy czytelniejszą walkę, 2x mniej tekstu . _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
28 Kwi 2011, o 15:03 |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
pomysł totalnie do luftu, niewyobrażalnie kanciasty wręcz....
wiesz co to MUDy esamo? może odrazu usunąć wszelką grafikę i wprowadzić samą opisówkę? "Wielki Czarny Wilk warcząc groźnie dobiega do twej nogi próbując ją uchlać, ty jednak zręcznie unikasz jego kłow waląc go pałką w łeb. Niestety bogowie nie byli tobie przychylni, trafiłeś się w kolana rozłupując je na dwie części. Padasz na ziemię ledwo przytomny z bólu, Wilk dokańcza resztę." w poszukiwaniu klimatu, no wiesz co .... poszukiwacz zaginionej arki się znalazł |
29 Kwi 2011, o 16:46 |
|
Współpracownik Gnarla
|
Mudy akurat sa klimatyczne przynajmniej w te co ja grałem/gram
No mudem nie jest ale kazdy by chcial zeby nie byla to zwykla siekana pod tytulem crt+1/2/3/4 boss drop boss drop chyba ale ja to zawsze inny bylem _________________ Lex retro non agit, chyba ze w taernie Ostatnio edytowany przez folky, 29 Kwi 2011, o 17:10, edytowano w sumie 1 raz |
29 Kwi 2011, o 17:03 |
|
|
ależ o to chodzi folky, są klimatyczne
a Taern to mud? |
29 Kwi 2011, o 17:08 |
|
Duma Forum!
|
@Taktyk
Udzielałem tutaj już licznych odpowiedzi. Nie chcę, aby usunąć z gry grafikę. Wręcz odwrotnie. Nie czytałeś tematu i wjeżdżasz z takimi kontrowersyjnymi postami. Litości. _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
29 Kwi 2011, o 18:28 |
|
|
Re EsAmo, fakt przepraszam, całości nie przeczytałem, kilka postów na wyrywki, ale pomysł z usunięciem procentów mi się zdecydowanie nie podoba i chciałem tylko to podkreślić
jak chcesz wyedytuje posty u góry |
29 Kwi 2011, o 20:13 |
|
Administrator
|
Usuwaniu procentów mówimy stanowczo nie Kiedyś było bez procentów i po wprowadzeniu wszystkim się bardzo spodobało. Poza mną... bo codziennie pojawiały się 3 tematy: a czemu 3x pod rząd nie trafiłem za 80%. W każdym razie udanych zmian nie będziemy wycofywać. Przedziały zaznaczane kolorem również nie są dobrym pomysłem ponieważ czasem te 2-3% różnicy niesie wiele informacji.
|
29 Kwi 2011, o 21:38 |
|
Duma Forum!
|
Nie tyle rażą same procenty, co procenty na środku walki. Mogłyby wyświetlać się gdzieś indziej?
Jakaś 'historia' walki widoczna w trakcie, też nie zaszkodziłaby. Mogłaby wiele wnieść. "X zadał tyle takich obrażeń Y ze śmaką szansą." Coś w ten deseń. Kilka ostatnich ataków, ew. scroll. _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
29 Kwi 2011, o 22:10 |
|
Rejestracja: 19 Lut 2011, o 17:17 Posty: 18 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
drygu napisał(a): Usuwaniu procentów mówimy stanowczo nie Kiedyś było bez procentów i po wprowadzeniu wszystkim się bardzo spodobało. Poza mną... bo codziennie pojawiały się 3 tematy: a czemu 3x pod rząd nie trafiłem za 80%. W każdym razie udanych zmian nie będziemy wycofywać. Przedziały zaznaczane kolorem również nie są dobrym pomysłem ponieważ czasem te 2-3% różnicy niesie wiele informacji. Oj jak dobrze |
2 Maj 2011, o 22:57 |
|
Chodząca legenda
|
Jak dla mnie pierwszy argument i chyba kluczowy w ogóle nie trafia - co te % psują w klimacie gry?? Pojęcia nie mam. Uważam, że obecna opcja z procentami jest najlepsza z możliwych - jest dokładna wartość podana w prosty, jasny i czytelny sposób. Nie mam zamiaru uczyć się "tabliczki kolorów" żeby od razu wiedzieć ile % mam, mając podczas walki 10 sekund na przestawienie wszystkiego i domyślanie się co poprawiać i jak. Do tego z dokładnością co do +-10 - a to cholernie dużo. Najlepszy dla mnie przykład na buffach - mieć powiedzmy 126% a 95%, czy 116% a 88% w zależności 3/4 PA to spora różnica, zmieniająca całkowicie przebieg walki - ktoś widzi kolor i nie wie, czy ma 90% czy 99%, albo 91-100.
Robienie dodatkowego okna z historią walki i % tam wpisywanymi to też nie trafiony dla mnie pomysł - tu jest podane na tacy, każdy widzi przy każdym ataku ile jest %. I dodatkowa sprawa do ogarniania gdzieś w rogu nie ułatwia życia. Poza tym - to dodatkowa sprawa do zrobienia, a jest wiele pilniejszych rzeczy do poprawy i rozwinięcia. ps - co do matmy to nigdy nie narzekałem Pozdrawiam _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
4 Maj 2011, o 23:39 |
|
Strona 4 z 5 |
[ 47 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4, 5 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |