Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Możliwość włączenia/wyłączenia czatu priv
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Zabójca Tilsai
|
Witam
Wpadłem na pomysł o możliwości włączenia i wyłączenia czatu priv i widoczności w znaj. Polegałoby to na dodaniu zielonej kropki przy priv po kliknięciu której stawalibyśmy się nieaktywni w znajomych i dla osób które chcą do nas napisać. Oczywiście bylibyśmy widoczni na mapie i nic poza tym. Na pewno byłoby sporo osób które chętnie skorzystałyby z tej funkcji choćby po to żeby w spokoju sobie pofarmić bossa lub porobić zlecka bez np spamu typu "pomóż plis" Lub gdy nie mamy zbytnio czasu odpisywać a zwyczajnie nie chcemy być nieuprzejmi. Pozdrawiam _________________ Gram od: 2011-04-13 PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
|
31 Lip 2017, o 18:57 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Pomysł ciekawy i przydatny moim zdaniem. Ale dopytam się o co chodzi z tą nieaktywnością w znajomych. Masz na myśli żeby był szary avatar jak gdyby gracz był nieaktywny? Moim zadaniem lepiej żeby to było na zasadzie trybu "nie przeszkadzać" i żeby nasi znajomi widzieli że jesteśmy online, ale nie mamy czasu na odpisywanie.
_________________ Druid 140 poziom [on/off] Sheed 53 poziom [on/off] Serwer: Larkas Gildia: TITANIUM 16.07.2018 - Washi Pierwsza Morana ubita na 110 poziomie - 18.01.17 22:17 - ..., Madziox, Balitazaar, Jaackob, Sabazios. |
|
1 Sie 2017, o 01:01 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
NashVille napisał(a): Pomysł ciekawy i przydatny moim zdaniem. Ale dopytam się o co chodzi z tą nieaktywnością w znajomych. Masz na myśli żeby był szary avatar jak gdyby gracz był nieaktywny? Moim zadaniem lepiej żeby to było na zasadzie trybu "nie przeszkadzać" i żeby nasi znajomi widzieli że jesteśmy online, ale nie mamy czasu na odpisywanie. No jednak jestem bardziej za opcją szarego avatara Skoro wyłączam czat, to nikt ale to nikt ma mi nie przeszkadzać... A są tzw. "Namolniacy" więc komunikat "Nie przeszkadzać" raczej nie pomoże _________________ "Nigdy nie dziel znajomości na Biedny i Bogaty Nikt nie ma wpływu na to z jakiej pochodzi chaty" SynBlusi- LARKAS - "CZACHA" POZDRAWIAM "BLASZKI" Mag Ognia 111 lvl - DELETE Druid 86 lvl - NA URLOPIE U ROMANA ZAPRASZAM NA MÓJ KANAŁ Ostatnio edytowany przez Blusek, 1 Sie 2017, o 02:36, edytowano w sumie 1 raz |
|
1 Sie 2017, o 01:56 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
Jeśli jesteśmy zajęci to po co mają wiedzieć o tym czy jesteśmy skoro po zablokowaniu priv i tak nie będą mogli napisać.
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka _________________ Gram od: 2011-04-13 PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
|
1 Sie 2017, o 02:01 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Ale nie napisałem że to ma być sam komunitat "nie przeszkadzać". Chodziło mi o to żeby możliwość pisania była dalej zablokowana, ale żeby odróżnić gracza offline od tego z wyłączonym czatem.
Sent by Tapatalk 7.0.4 _________________ Druid 140 poziom [on/off] Sheed 53 poziom [on/off] Serwer: Larkas Gildia: TITANIUM 16.07.2018 - Washi Pierwsza Morana ubita na 110 poziomie - 18.01.17 22:17 - ..., Madziox, Balitazaar, Jaackob, Sabazios. |
|
1 Sie 2017, o 02:57 |
|
|
Inżynier
|
A kto Wam każe w ogóle czat otwierać i odpisywać na wiadomości?
Jak ktoś nie odpisuje, to albo jest AFK albo po prostu nie ma na to czasu/ochoty i nie jest to w żadnym stopniu nieuprzejme. Grajcie sobie spokojnie nie otwierając czatu, a namolniaki niech sobie piszą, skoro tak bardzo jesteście rozchwytywani. A jak macie znajomych, którzy nie potrafią uszanować, że nie macie czasu na rozmowę, to jest prosta rada na to, tj. usunięcie ich z listy. Nie widzę żadnego sensu, żeby był status niewidoczny w znajomkach. Każdy sobie to włączy i składu będziesz szukał już tylko na globie, jak gildia się wyludni. _________________ Barb 140, Tolnor. |
|
1 Sie 2017, o 10:52 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
namebis napisał(a): A kto Wam każe w ogóle czat otwierać i odpisywać na wiadomości? Jak ktoś nie odpisuje, to albo jest AFK albo po prostu nie ma na to czasu/ochoty i nie jest to w żadnym stopniu nieuprzejme. Grajcie sobie spokojnie nie otwierając czatu, a namolniaki niech sobie piszą, skoro tak bardzo jesteście rozchwytywani. A jak macie znajomych, którzy nie potrafią uszanować, że nie macie czasu na rozmowę, to jest prosta rada na to, tj. usunięcie ich z listy. Nie widzę żadnego sensu, żeby był status niewidoczny w znajomkach. Każdy sobie to włączy i składu będziesz szukał już tylko na globie, jak gildia się wyludni. A dlaczego Gildia ma się wyludnić? Po drugie, ktoś z ludźmi z globa też musi biegać hm? Trzeba być otwartym na nowe znajomości... _________________ "Nigdy nie dziel znajomości na Biedny i Bogaty Nikt nie ma wpływu na to z jakiej pochodzi chaty" SynBlusi- LARKAS - "CZACHA" POZDRAWIAM "BLASZKI" Mag Ognia 111 lvl - DELETE Druid 86 lvl - NA URLOPIE U ROMANA ZAPRASZAM NA MÓJ KANAŁ |
|
3 Sie 2017, o 08:26 |
|
|
Inżynier
|
Blusek napisał(a): A dlaczego Gildia ma się wyludnić? Pewnie dlatego, że jest lato i są wakacje, dużo osób jest na urlopach, nie mają ochoty na grę itp. Po zmianach w PvP też część osób przestała regularnie grać, więc np. u mnie jest sytuacja, że z niegdyś aktywnych 20-22 osób, które logowały codziennie i dało się spokojnie sklepać 2 składy na Moranę o każdej porze, zostało 5 aktywnych osób które grają bardzo regularnie, i 5 kolejnych pogrywających. Jeśli chodzi o kompletowanie pt z globa... Hmm ja podziękuję. Do htagi to i owszem, na wyższe bosy nie mam ochoty się użerać. Niektórzy ludzie nie dość, że nie mają pojęcia jak się dane bosy bije, to jeszcze nie chcą się tego dowiedzieć, w rezultacie czego na inście spędzasz 2x więcej czasu i czasem wychodzisz nie ubijając bosa. Jeszcze sytuacja jest zrozumiała na Moranie, bo każdy się kiedyś jej uczył i nie każdy daje tam radę, ale 2 godzinne walki z Lugusem, Admirałem czy Seleną to nie dla mnie :p _________________ Barb 140, Tolnor. |
|
3 Sie 2017, o 09:43 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Dla mnie to trochę bez sensu z tym wyłączeniem chatu priv.
Ponieważ wystarczy nie odpisywać wtedy osoba stwierdzi że jesteśmy AFK. |
|
3 Sie 2017, o 11:21 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Jak dla mnie mogliby dodac w znaj odpowiednik dymka "AFK" gdyz zdarza się ze ktos pisze do drugiej osoby nie wiedząc ze jest afk a potem się obraża o niewiadomo co.
|
|
3 Sie 2017, o 11:34 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |