Strona 2 z 2 |
[ 16 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Dzienny bonus [IDEA]
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Nie będzie więcej wypraw, chyba że na Htage ;p Ludzie beda ten bonus wykorzystywali glownie do expienia (i morany, nie wydaje mi się, że na adma trzymaliby obręcze i rezygnowali z expa). Takie bossy lata sie głównie z gildią, więc co najwyżej gildie beda aktywniejsze, chociaż też nie wydahe mi się, ze ten pomysł bedzie wprowadzony, chyba że z innymi liczbami, bo 300% expa to sporo (chociażby alt + 40 lvl + Duch Zamku i 250k exp gwarantowane prsy bonusie +120%.
_________________ |
|
27 Mar 2018, o 06:48 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Cytuj: jestem niemal pewien będzie więcej wypraw na bossy o dowolnej porze. Myślę że będzie dokładnie odwrotnie. Każdy będzie chciał wykorzystać bonus pod siebie i tak w dzień w którym będzie event vorlingów będzie można szukając wyprawy uzyskać odpowiedź w stylu ''Mam bonus dzienny, zostawiam go na ev vorlingów'' w moim przypadku (przy +300%) to 2,4kk expa do przodu... chyba lekko przesadzone. Chodź przyznam że pomysł sam w sobie nie jest zły i zmodyfikowany może yć całkiem fajnym urozmaiceniem. _________________ Qomb rycerz 132 lvl ►Attawa◄ Assda voodoo 110 lvl |
|
27 Mar 2018, o 18:30 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
Faktycznie +300% exp może być trochę przesadzone, lepiej aby było +100%.
_________________ Gram od: 2011-04-13 PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
|
28 Mar 2018, o 04:04 |
|
|
Inżynier
|
Pomysł zachęcenia do gry poprzez dzienny bonus nie jest zły, tylko czy na pewno w takiej formie?
Do zalogowania zachęca premka, ale bynajmniej nie do aktywności - można lognąć, przelosować i wylogować. Do codziennej aktywności zachęcają bardziej daily questy, ale są one jednak do wykonania solo, więc nijak nie zachęcają do wypraw, ba, zabierają to pół godziny-godzinę, które powiedzmy się ma i można by przeznaczyć na zrobienie jakiejś instancji. Przydałoby się więc w sumie coś, co mogłoby być konkurencyjne względem tłuczenia harpii jeśli ma się niewiele czasu, a dotyczyło grupowej rozgrywki. Bonusy z pierwszego ubitego bossa są na pewno zachęcające, jednak mogłyby wywołać odwrotny efekt do zamierzonego - odrzucanie przez graczy ofert slota w oczekiwaniu na wartościowy. Tak jak już zauważono, pewnie wielu czekałoby na jakiegoś dzeta, htagę czy moranę, odrzucając fyo czy inne modliszki. Byłby to więc trochę strzał w stopę. Może gdyby z powiedzmy pierwszych dziesięciu bossów/czempów ubitych danego dnia bonusy byłyby przyznane z jednego losowo wybranego? Przy czym bossy musiałyby być różne, bo inaczej ludzie robiliby spam tego bossa, z którego chcą bonus... Ogólnie jednak sądzę, że nie tędy droga. Nie mam pomysłu którędy, ale chyba nie tędy. _________________ Życie jest to opowieść idioty, pełna wrzasku i wściekłości, nic nie znacząca. |
|
28 Mar 2018, o 11:33 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Może fajnym pomysłem bylby system codziennego logowania (zrobienie conajmniej jednego bossa, z drużyna min. 3 osobową) i kumulacja "ładunków ubitych bossów". Po zgromadzeniu powiedzmy 10 ładunków (10 bossów) moglibyśmy otrzymać od jakiegos npc eliksir zwiekszajacy exp/drop itp. Na następna instancje (dowolną, eliksir dzialalby jak potka).
_________________ |
|
28 Mar 2018, o 13:31 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
Podbijam temat i zapraszam do dalszej dyskusji.
_________________ Gram od: 2011-04-13 PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
|
7 Paź 2018, o 05:43 |
|
|
Strona 2 z 2 |
[ 16 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 58 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |