Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
 Expowisko 
Autor Wiadomość
Uciekinier Taernijczyk

Podziękowano: 0 raz
Otrzymanych podziękowań: 0 raz
Nick w grze: JustVd
Serwer: HardCore
Odpowiedz z cytatem
Post Re: Expowisko
Nie wiem jakie musiałbym mieć szczęście aby móc sobie ulepszać eq bez wydania chociażby tych 8 złotych na platyne za sms. Jeśli chcemy grać 4fun owszem nie zajmujemy sie wydawaniem złotówek ale biorąc pod uwage lvl 75+ w gre wchodzi niezły wydatek.

15 Maj 2018, o 14:25
Inżynier
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Podziękowano: 34 razy
Otrzymanych podziękowań: 181 razy
Nick w grze: Daro
Odpowiedz z cytatem
To co piszesz mija się z prawdą. Większość gier MMORPG ma jedną, stałą zasadę:

- grasz dużo, intensywnie, expisz, rozwijasz postać, ubijasz setki bosów dzień w dzień = jesteś topowym graczem z dobrym EQ, nie wydając PLN.
- grasz mało, jesteś niedzielnym graczem logującym 4fun, a masz aspiracje do dorównania topce = musisz dotować (o ile jest taka możliwość).

W Taernie jest taka możliwość, więc jak nie masz czasu na grę to kupujesz platę, za to masz i gold i boosty do expa i najlepsze EQ na swój lvl.

15 Maj 2018, o 18:14
Jedną nogą w Haligardzie

Podziękowano: 24 razy
Otrzymanych podziękowań: 4 razy
Serwer: Tolnor
Odpowiedz z cytatem
Ale tu nie chodzi nawet o to że ma być niewiadomo jak wspaniały exp, tylko o jakąśkolwiek alternatywę dla puszek i dzetów. (Bo od pewnego poziomu już niechętnie na te bossy zabierają, bardzo niechętnie)

15 Maj 2018, o 20:46
Błądzący w Tunelach
Awatar użytkownika

Podziękowano: 13 razy
Otrzymanych podziękowań: 56 razy
Odpowiedz z cytatem
Zgodze sie z tym, moim zdaniem przedzial 40-90 jest wykonany fatalnie, kiedyś wyglądało to inaczej. Teraz trudno znaleźć słota na fyo na 60 lvl. Jest to przedział na ktorym trzeba expic, moze czas dodac alternatywe?

Image

16 Maj 2018, o 14:41
Błądzący w Tunelach
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Podziękowano: 28 razy
Otrzymanych podziękowań: 38 razy
Nick w grze: Dresmiks
Odpowiedz z cytatem
Lub więcej questów żeby na ten przedział 40-90 lepiej się expiło oprócz tego może jakieś DQ na exp? Bo już widzę expienie na tym przedziale na jakiś nowych bossach :P

16 Maj 2018, o 14:48
Uciekinier Taernijczyk

Podziękowano: 0 raz
Otrzymanych podziękowań: 0 raz
Nick w grze: JustVd
Serwer: HardCore
Odpowiedz z cytatem
Czyli jak mniemam propozycja ciekawa :D a co do slotów na fyo to zgadzam się w tych lvlach w 100%

16 Maj 2018, o 15:16
Taernijczyk z ekwipunkiem

Podziękowano: 12 razy
Otrzymanych podziękowań: 12 razy
Odpowiedz z cytatem
Gildia z poziomami podobnymi do Ciebie i nie ma problemów ze slotem.

"Aby przebyć tysiąc mil, trzeba zrobić pierwszy krok".

16 Maj 2018, o 15:57
Odpowiedz z cytatem
Grzesioen napisał(a):
Zgodze sie z tym, moim zdaniem przedzial 40-90 jest wykonany fatalnie, kiedyś wyglądało to inaczej. Teraz trudno znaleźć słota na fyo na 60 lvl. Jest to przedział na ktorym trzeba expic, moze czas dodac alternatywe?

Przedział 36-50 mario
40-80(a nawet wiecej) DZ lub szybkie dz
50-90(a nawet wiecej) v1 ze szczegolnym naciskiem na 55+ gdzie codziennie mozna robic zlec na hajs i kupowac 2/3 ogniwa, a pozniej latac skladkowe. A na 60+ to juz kazda profa na 100% daje rade robic ogniwa solo(z petem) wiec jeszcze lepiej.
Niektore profesje na 75+ moga latac trolle, lempo, v2, jaski, gorzalki itp.

Do tego troche uposledzony obecnie masyw i gorgony/sople. Jak miałbym moim mo bic pojedyncze lempo w 3/4 to wole z krukiem klepac gorgony. Exp moze troche mniejszy ale tez jest okej.

Dodatkowo inne insty typu fyo/modla/valdek (ale valdek wymaga reworku zeby dac wiecej szans mniejszym poziomom i zbić cene vivern)

Kiedys tez dla zabicia czasu latalo alphe, a pozniej wspolnie misie, ale dzisiaj miesko kojarzy sie tylko z zarabianiem kasy i expieniem psycho. Pamietam jak bylem w takiej gildii gdzie na 35-40 lvlu latalismy razem miesko a pozniej misie...

ehh kiedys to było, a teraz jest wiecej opcji expienia ale sie expi trudnniej? XD

16 Maj 2018, o 17:18
Jedną nogą w Haligardzie

Podziękowano: 24 razy
Otrzymanych podziękowań: 4 razy
Odpowiedz z cytatem
seba11pl napisał(a):
Grzesioen napisał(a):

Przedział 36-50 mario
40-80(a nawet wiecej) DZ lub szybkie dz
50-90(a nawet wiecej) v1 ze szczegolnym naciskiem na 55+ gdzie codziennie mozna robic zlec na hajs i kupowac 2/3 ogniwa, a pozniej latac skladkowe. A na 60+ to juz kazda profa na 100% daje rade robic ogniwa solo(z petem) wiec jeszcze lepiej.
Niektore profesje na 75+ moga latac trolle, lempo, v2, jaski, gorzalki itp.

Do tego troche uposledzony obecnie masyw i gorgony/sople. Jak miałbym moim mo bic pojedyncze lempo w 3/4 to wole z krukiem klepac gorgony. Exp moze troche mniejszy ale tez jest okej.

Dodatkowo inne insty typu fyo/modla/valdek (ale valdek wymaga reworku zeby dac wiecej szans mniejszym poziomom i zbić cene vivern)

Kiedys tez dla zabicia czasu latalo alphe, a pozniej wspolnie misie, ale dzisiaj miesko kojarzy sie tylko z zarabianiem kasy i expieniem psycho. Pamietam jak bylem w takiej gildii gdzie na 35-40 lvlu latalismy razem miesko a pozniej misie...

ehh kiedys to było, a teraz jest wiecej opcji expienia ale sie expi trudnniej? XD

Nie wiem Seba jak Ciebie, ale mnie na 76 nie chcą brać ani na dz ani na v1, chyba że stawiam, a na to nie mogę sobie pozwolić. Składkowe v1 to jakiś mit, jeszcze nie udało mi sie zebrać pt na składkę. Zwłaszcza że bardzo często stoją tam alty i fundują nobkom.
Na dz to mogę polatać szybkie z pt 120 lvl i mieć po 3k expa za grupke.

Jako ze jestem dmg to na trudniejsze bossy też jestem brany niechętne i później (najwyżej modła, a i to nie zawsze)

Zostaje mi JEDEN jedyny boss - fyo. Ale ile można go męczyć? Zresztą, to nie jest insta do expienia.
A krainy jako takiej do expienia na tym poziomie nie ma.

EDIT. Ostatnio ponad połowę mojego czasu online poświęcam na szukanie slota. To chyba niezbyt dobrze?

16 Maj 2018, o 18:09
Odpowiedz z cytatem
No to masz pecha, ze akurat jestem w czasie expienia i ubierania mo na 65+

od 65-75 expilem tylko na szybkich dz
75-76 wbilem na miesku
76-79 mieszanka szybkich dz, skladkowych v1 i pierwszy raz poszedlem na lempo (wlascicie to bylem tam dwa razy ale bo za pierwszym razem skonczylo sie po kilku grupkach jak poszedł jeden mo 100+ bo juz nie znalezlismy zastepcy)
Teraz pol lvla do 80 dobijam na miesku bo i tak musze zarobic na Istav, Zbrojke z Irvaula, Navigony, Ostolbin, Lysmary...

Jakoś ja potrafilem latać szybkie dz z 40-80 lvlami z biciem kolkow i sie tak expić. Zreszta skoro jest taki problem z expieniem to czemu nie znajdziesz innych ludzi na 75-90 ktorzy jak mniemam powinni miec taki sam problem i byc chetni na szybkie dz oraz skladkowe v1.

A co do v1 skladkowego to fakt, ze ludzie zapomnieli ze cos takiego istnieje ale biorac pod uwage ze jedno ogniwo sie robi w chwile, a pozniej mozna sie zebrac i razem skoczyc 5 razy to jest o wiele lepsza opcja niz szybkie dz, szczegolnie dla ludzi z 70-80 lvl. Jesli marnujesz czas stojac w miejscu to rob ogniwa/zarabiaj w inny sposob i kupuj ogniwa, a pozniej dawaj opcje ze ktos u Cb od razu wykupi ogniwo, bo nie kazdy pomysli zeby sobie zrobic na czarna godzine jakby nagle ktos zaczal zbierac ekipe na skladkowe v1.

Wasze problemy sa trywialne i nic dziwnego ze robicie takie tematy skoro nie wiecie jak sobie z nimi poradzic.

16 Maj 2018, o 18:36
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości