Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Automatyczna wiadomość do siebie
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Siema
Pomysł prosty więc przechodzę do sedna. Proponuje aby w poczcie (koperta) dodana została nowa zakładka o nazwie wydarzenia/alarmy/powiadomienia. 1. Mechanika: Polegałoby to na przypominaniu w odpowiednim czasie powiadomienia (Czyli szarzenie się koperty tak jak przy otrzymaniu wiadomości) w formie wiadomości tylko jej forma byłaby następująca: Od: <Nick gracza> Data: <Ustawiona przez gracza> Tytuł: <Ustawiony przez gracza> Wiadomość: <Wiadomość krótsza niż zwykła> 2. Po co?: Aby można było sobie przypominać pewne sprawy bo bądźmy szczerze ale notatnik nam o tym nie przypomina a często nie pamiętamy czy coś tam zanotowaliśmy 3. Ustawianie: Odbywałoby się tak jak normalna pisana wiadomość tylko rozmieszczenie byłoby inne: Do: <Nick gracza [Automatycznie wypełnione]> Data: <Musi być ustalony dzień godzina i minuta [Bo bądźmy szczerzy chyba sekund nie potrzebujemy ] Tytuł: <Tu gracz wpisuje tytuł> Powtórzenia: <Wpisujemy liczbę powtórzeń od 0-9> Wiadomość: <Tu gracz wpisuje wiadomość> Jeszcze pojawiłaby się zakładka zapisane alarmy w której moglibyśmy regulować m.in. Ilość powtórzeń alarmu, kasowanie alarmu. Co sądzicie o pomyśle alarmów Piszcie opinie, ulepszenie pomyłu itp. _________________ Taki trochę crepy typ powrócił ;P |
|
16 Maj 2018, o 20:08 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Siema,
może dla ciebie jest to oczywiste, ale o czym mamy siebie samych alarmować? możesz podać jakiś przykład zastosowania tego ? Jedyne co przychodzi mi do głowy to DQ, ale dawniej na forum był całkiem fajny pomysł, aby miały one swoje zakładki, w których identycznie jak ze zwykłymi zleceniami, pokazywało by nam czas oczekiwania do następnego. Pozdrawiam. _________________ Smok w dalszym ciągu siedział na pagórku, wesoło machając ogonem. ~A. Sapkowski. Zabijcie gorgunów! Zabijcie orków! Niczym innym nie ucieszycie Dzikich Ludzi —odparł Ghan-buri-Ghan. —Rozpędźcie złą pogodę i ciemności jasnymi mieczami! ~J.R.R. Tolkien |
|
16 Maj 2018, o 20:18 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Ustaw sobie przypomnienie na komputerze, telefonie, zegarku czy choćby ustaw budzik. Nie widzę takowej potrzeby aby wstawiać "kalendarz" do Taernu.
_________________ "Standing alone with no direction How did I fall so far behind? Why am I searching for perfection? Knowing it's something I won't find" "No Road Left" Linkin Park |
|
16 Maj 2018, o 20:26 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Chodzi mi o to, że napewno znajdą się osoby nie rozgarnięte które grają w tearna przykład prosze bardzo ja I mi by to ułatwiło (I moim znajomym też )
A co do ustawienia na telefonie/zegarku to ja jestem tak nie rozgarnięty że akurat kiedy potrzeba to tych rzeczy nie mam, ale skoro pomysł nie przejdzie to chyba muszę zacząć się pilnować z tymi rzeczami _________________ Taki trochę crepy typ powrócił ;P |
|
16 Maj 2018, o 20:31 |
|
|
|
Przecież możesz wyslac do siebie wiadomosc i je nie odbierac, czasem jak chcialem o czyms pamietac to tak robilem.
Jak tylko wlaczysz panel wiadomosci to od razu przypominasz sobie po co ja wyslales, a jesli nie to podpowiedz zostawiasz w tytule wiadomosc. Po kazdym zalogowaniu na postac koperta bedzie migac az nie wlaczysz poczty (nie musisz jej odbierac) Totalnie zbedne. |
|
16 Maj 2018, o 22:47 |
|
|
Uczeń Simona
Rejestracja: 5 Lis 2012, o 09:37 Posty: 75 Miejscowość: Kłaków Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 57 razy Nick w grze: Pafel |
Znacznie prościej skorzystać z rozwiązań przeznaczonych do tego celu. Dzisiaj właściwie każdy telefon ma możliwość synchronizacji poczty/kalendarza/zadań/kontaktów itp z kontem google/m$/apple itp itd, a na komputerze wystarczy skorzystać z Outlook'a czy Thunderbird'a.
_________________ Nie zabijaj polskich znaków! https://www.youtube.com/c/PafelVD Żmij Attawa Gorthdar |
|
17 Maj 2018, o 11:09 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Wszyscy mają rację, ale temat już jest wyczerpany, przecież takie coś już praktycznie istnieje, tak jak Seba zauważył.
_________________ "Nie ważne jest w moich oczach, Czy człowiek będzie mniej, Czy więcej posiadał. Ważne jest, czy będzie mniej, Czy więcej człowiekiem W Taern gram od: 2012-05-05 |
|
17 Maj 2018, o 11:34 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Skoro temat już jest wyczerpany i jak wszyscy zauważyli są odpowiedniki takiego pomysłu to temat proszę o zamknięcie i pozatym dzięki wszystkim którzy się wypowiedzieli
_________________ Taki trochę crepy typ powrócił ;P |
|
17 Maj 2018, o 15:50 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 73 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |