Strona 3 z 4 |
[ 33 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Eventy Ostlor - Wasze propozycje.
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Współpracownik Gnarla
|
Eventy fabularne, ładnie, pięknie, ciekawie...Uważam jednak, że społeczeństwo ucieszyłoby się po prostu z grupek gwarantujących solidny exp (tudzież zarobek) - tak jak miało to miejsce nie tak dawno, kiedy to były stawiane grupki np. 2xświniak+olm+halm, czy też podczas eventu zaduszkowego, na którym dosłownie każdy znalazł coś dla siebie - exp postaci, exp peta czy też możliwość pozbierania całkiem pokaźnej ilości flach zręki/wiedzy.
Idąc dalej - z grupek mogłoby lecieć coś na zasadzie punktów(no, analogicznie do czapeczek z mikołajek), które dałoby się wymienić u jakiegoś NPC na interesujące nas dobra - mięso, esencje, kamienie tresera czy też wcześniej wymienione flasze. Dla każdego to, czego sobie życzy |
|
12 Sie 2018, o 14:13 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Agarwaen napisał(a): HH nie jest nowym pomysłem. I powtarzanie postów o HH skutku nie przyniesie. Ale może jak x1 000 000 000 napiszą to zrobimy ~Szyteł Chyba jak tyle zapłacą. :V Kuba to zaraz Piwoszek się do Ciebie odezwie! Sajdzix napisał całkiem mądrze, po co robić eventy fabularne i przygotowywać je x czasu, zawalić mapy grupkami i porobić przedziały, a dla 140lv zrobić na beirn coś na zasadzie eventu zaduszkowego, gdzie będziemy mogli poexpić pety, pozbierać flaszki, esencje itp. _________________ Judaasz-Dr 140lv Gildia: Stonehenge 20:12 Lamonja: pecha mieliśmy ,że na was trafiliśmy |
|
12 Sie 2018, o 14:19 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
NocnaZjawa napisał(a): Agarwaen napisał(a): HH nie jest nowym pomysłem. I powtarzanie postów o HH skutku nie przyniesie. Ale może jak x1 000 000 000 napiszą to zrobimy ~Szyteł Chyba jak tyle zapłacą. :V Kuba to zaraz Piwoszek się do Ciebie odezwie! Sajdzix napisał całkiem mądrze, po co robić eventy fabularne i przygotowywać je x czasu, zawalić mapy grupkami i porobić przedziały, a dla 140lv zrobić na beirn coś na zasadzie eventu zaduszkowego, gdzie będziemy mogli poexpić pety, pozbierać flaszki, esencje itp. Niech pisze , przedziałowo tak np jak exp dla małych a dla 140 grupki ale w formie flaszek inhi esek czesci na selke kostki itp oraz pscyho exp |
|
12 Sie 2018, o 14:28 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Ja bym chętnie jeszcze raz wziął udział w evencie zaduszkowym, to był jeden z najlepszych eventów do tej pory i mam nadzieję, że pojawi się jeszcze na serwerze . Jako że ja preferuje grę solo, to na takim evencie zaduszkowym bardzo fajnie się bawiłem, wbiłem kilka lvl, a zarobek z tego eve nie był mały
|
|
12 Sie 2018, o 14:36 |
|
|
Inżynier
|
Zgadzam się z przedmówcami odnośnie Eventu zaduszkowego. To jest obok eventu vorlingów, najlepszy event w jakim dane nam jest uczestniczyć. Jest to zarazem najlepsza propozycja na nasz Ostlorowski event
P.S Kubuś/Szyty gdzie mogę stworzyć ankietę odnośnie tych turnieji w weekendy? Tu czy w karczmie? Gdzie Ci wygodniej ~Szyty _________________ Mój Kanał :ApogeumQ Żmij,Żmij,Latarnia Życia,Imisindo ApogeumQ/Apo- Ostlor ApogeumqHc-HC |
|
12 Sie 2018, o 15:17 |
|
|
|
Już ze trzy lata temu miałem pomysł na event, ale sprzedałem go tylko jednej osobie z ekipy. Mój błąd bo nie spotkał się z żadną odpowiedzią.
Wrzucam go zatem jeszcze raz. Być może wymaga odkurzenia i dopracowania no bo to tylko pomysł. Adso napisał(a): Witam Od razu zaznaczam i zdaje sobie z tego sprawę iż ralizacja tego pomysłu bedzie wymagał sporego nakładu pracy programistycznej gdyż konieczne było by wprowadzenie specjalnej instancji oraz opracowanie bazy pytań i odpowiedzi. Byłaby to jednak praca jednorazowa gdyż odpalony event nie wymagałby już żadnej dodatkowej obsługi organizacyjnej ze strony ekipy (poza jego wyłączeniem:). Event polegałby na biciu po kolei wszystkich bossów Taernu w specjalnej eventowej instancji podzielonej na szereg etapów połączonym z wykazaniem się wiedzą o świecie gry. Trzeba by więc stworzyć nową instancję uruchamianą czasowo oraz bazę danych z pytaniami i odpowiedziami. A oto szczegóły: 1. Jeden etap to krótka seria pytań np. od 3 do 5, konieczność pokonania 3-5 grupek i jednego bossa. 2. Dostęp do instancji przez konwojenta. 3. Drużyna w instancji musi liczyć minimum 3 graczy. 4. Na początku każdego etapu przejścia broniłby specjalny npc (Strażnik/Przewodnik tudzież inna klimatyczna postać). - aby minąć Strażnika należałoby odpowiedzieć na 3 do 5 (losowych) pytań z zakresu wiedzy o świecie gry. - im dalej w las (kolejne etapy) tym pytania trudniejsze i bardziej szczegółowe - precyzyjną odpowiedź należałoby wpisać w specjalne pole - poprawność odpowiedzi sprawdzana by była przez program (nie członka ekipy), tak więc każdy błąd ortograficzny czy choćby literówka lub zła odmiana wyrazu dyskwalifikowałyby odpowiedź - dodatkowym utrudnieniem byłaby konieczność wpisania poprawnej odpowiedzi przez każdego gracza w drużynie (a więc wymagany mądry dobór drużyny) - limitowany czas na odpowiedź (60-90 sec - kwestia przetestowania) - niepoprawna lub spóźniona odpowiedź choćby tylko jednego gracza w drużynie skutkuje opuszczeniem instancji przez całą drużynę. 5. Po udzieleniu wszystkich poprawnych odpowiedzi przechodzimy do bicia kilku od (3-5) grupek charakterystycznych dla instancji lub dojścia do odpowiedniego bossa. A następnie samego bossa. - śmierć jednego z graczy skutkuje opuszczeniem przez niego instancji - jeśli po walce (czy to z grupką czy to z bossem) zostaje mniej niż 3 graczy pozostali gracze również zostają wyrzuceni z instancji (tak by zawsze był spełniony warunek w pkt 3) - odpoczynek byłby dostępny tylko w trakcie odpowiadania na pytania przewodnika, czyli jedynie na początku każdego etapu. 6. Kojeność bossów z góry ustalona od najsłabszego do najsilniejszego tak jak w spisie bossów na wiki np. Ewentualnie lokalnie losowa w przypadku bossów o podobnym stopniu trudności np. ichtion – żabka - babadek , trzy duszki żywiołów, modliszka - tygrys 7. Drop z bossów (rary/epiki) tak jak w normalnych instancjach ze standardowymi ograniczeniami levelowymi, watahowymi itd. 8. Zastanawiałem się też na zablokowaniem czatu ogólnego dla drużyny wkraczającej do eventowej instancji (wciąż mogli by się naradzać w obrębie własnej drużyny i korzystać z innych źródeł informnacji np. Taern - wiki) ale może nie byłoby to konieczne, limit czasowy i wymóg poprawności wpisania odpowiedzi powinien być wystarczającym utrudnieniem – kwestia ustalenia. Kwestia pytań. Niestety to też wymagałoby dość dużego nakładu pracy gdyż ich ilość musiałaby być dosyć spora, myślę, że z 500 to minium na początek tak by nie powtarzały się zbyt często. Z czasem listę pytań można by rozbudowywać. Część pytań oczywiście mogę sam opracować, ale moja wiedza na temat świata gry tez jest ograniczona. Dlatego musiałyby się tym dodatkowo zająć przynajmniej 2-3 osoby z ekipy. Podział pytań. Cała pula pytań podzielona by była na 3 stopnie trudności związane z bossami i obszarami ich występowania. Dla przykładu: Stopień pierwszy - pytania z zakresu bossów od Herszta do ducha zamku. Stopień drugi od Fyodora do Valdorga. Stopień trzeci od Jaskółki do końca. Chodzi o to by gracze niskolevelowi nie dostawali pytań odnośnie Seleny albo Morany. Ewentualnie pytania z grup o stopniu trudności wyższym (pech) lub niższym (szczęście) od tego na którym się znajdujemy trafiałyby się ale sporadycznie. Poza tym byłaby jeszcze czwarta pula pytań odnośnie ogólnych spraw związanych z grą np., składników mikstur, uzbrojenia, ulepszania sprzętu, umiejętności poszczególnych profesji, spraw związanych z gildiami itp. itd. Pytania z tej puli losowane by były na każdym etapie eventowej instancji. Podsumowując. Nie jest to prosta sprawa do zaimplementowania, ale myślę że warta przynajmniej przemyślenia. Byłby to rodzaj wyzwania jakiego w taernie jeszcze nie było. Ponadto wyzwania odpalanego okazjonalnie na zasadzie eventu, a więc takiego które za szybko się nie znudzi. I mimo iż każdy boss w taernie doczekał się swoich pogromców to przejście tego eventu w całości było by nie lada wyczynem i raczej niewielu o ile w ogóle komuś by się ta sztuka udała. Poza tym przy odpalaniu tego eventu można ustalać swego radzaju dodatkowe współzawodnictwa z nagrodami typu która drużyna jako pierwsza albo bez strat własnych albo trzy razy z rzędu osiągnie ten czy inny etap. itd. itp |
|
12 Sie 2018, o 17:58 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 2 Lut 2017, o 16:21 Posty: 7 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 2 razy Nick w grze: Pokes |
hh x8 poekspiłbym
_________________ Mag Ognia: Pokes Epika nie zdropiłem! |
|
12 Sie 2018, o 20:15 |
|
|
Chodząca legenda
|
Nie chcę się powtarzać i przepisywać tekstu, można skorzystać z tematu, który niedawno powstał na forum. Może nie są to wszystko nowe eventy, ale bywały bardzo rzadko, dawno i może po małym liftingu udałoby się zrobić powtórkę.
viewtopic.php?f=70&t=53183 Pozdro _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
13 Sie 2018, o 10:27 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
Rejestracja: 8 Maj 2018, o 18:21 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz Nick w grze: Realvdxd |
Gracz który zrobi najwięcej instancji "x" w wyznaczonym czasie otrzymuje nagrodę.
W takim Evencie wydaje mi się, że konieczny był by przedział levelowy. |
|
13 Sie 2018, o 16:01 |
|
|
|
1. HH, ale takie bardziej emocjonujące np hh x3 ale do tego zwiększona kara u śmierci x9
2. eventy grupkowe - zwykły drop rarów to by psuł grę, osobiście nawet ten obniżony jest nawet trochę nie na miejscu, ale jakby był drop skinów, najlepiej do zdobycia tylko i wyłącznie z eventów - to już byłoby coś 3. odrobina dodatkowej gry przygodowej a nie tylko nawalanie mobków czyli: rozbudowane eventy fabularne na wszelkie święta - taki quest roczny do wzięcia w określony dzień roku do zrobienia w ciągu 2-3 dni. (tak wiem potrzebne scenariusze, a do tego dużo pracy na przygotowanie, jednak dobrze przygotowane byłyby szczególną atrakcją ) 4. event specjalny na 1 kwietnia: losowe bossy (choć może z ograniczeniem rozrzutu między różnymi trudnościami) np wchodząc na herszta nie wiesz czy trafisz na herszta, krzyżaka czy ichi, w instancji fyo nie wiadomo byłoby czy trafi się fyo czy dz czy może modliszka itd. 5. coś dla lubiących się naparzać nawzajem: na godzinę żółte mapki stają się czerwone, a czerwone stają się czarnymi _________________ postaci na Ostlor: Złomierz vd98+ / Tapio dr55+ / Ferrmit mo19turniejowy |
|
13 Sie 2018, o 19:30 |
|
|
Strona 3 z 4 |
[ 33 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3, 4 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |