Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Rary lepsze od Epików - czas to naprawić!
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Uciekinier Taernijczyk
|
Witam.
Jak wiadomo, po wprowadzeniu epików przybyło również i rarów, które są mocno konkurencyjne (ba! żeby nie powiedzieć lepsze!) dla epickiego eq. Dlatego pomyślałem sobie, co by było, gdyby epik rósł wraz z właścicielem podobnie jak jest to z obrażeniami. Pozwoliłem sobie obliczyć dla przykładu, jak wyglądałyby punkty statystyk dla Attawy, którego nosi postać 140lvl, a wyglądałoby to tak: DMG: 240 (100+lvl) - tu bez zmian Moc: 42 - przyrost o 2pkty/5lvli Wiedza: 52 - przyrost o 2pkty/5lvli HP: 210 - przyrost o 10pktów/5lvli Mana: 130 - przyrost o 5pktów/5lvli. Analogicznie wyglądałoby to dla innych epików. _________________ W oczekiwaniu na epika. |
|
14 Gru 2018, o 19:32 |
|
|
Inżynier
|
Taki temat już był i kiedyś o tym pisałem również.
Tu masz link viewtopic.php?f=121&t=52905 |
|
14 Gru 2018, o 20:43 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Możesz podać rary, które są mocno konkurencyjne?
Oczywiście nie piszę tu o Latarni, czy tam Attawie, to jest raczej oczywiste że w tym przypadku lepszy jest zestaw miecz i tarcza. _________________ ŁesHores-Sh 124lvl Gildia:Świnki Morskie "Łes, po prostu Łes" |
|
15 Gru 2018, o 13:18 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Jest parę takich itemkow.
Np attawa dla vd oprócz jednego PA wiecej nic nie daje na bosach 110+. Zdecydowanie lepszy jest zestaw ból + smuga. Nie pisze o walkach pvp bo tam najlepszy zestaw jest zależny od sytuacji. Trojzab dla MO jest doskonałym zamiennikiem Żmija, ba nawet jest dość mocno konkurencyjny i posiada 40 star wiecej niż epik. Rosnące dmg w epikach nie sa np przydatne dla vd oraz moska.. Sadze ze modyfikacje w epikach sa rzeczą niezbędną, albo wprowadzenie epikow na 140lvl ze znacznie lepszymi statami (modyfikatory wg mnie sa w porzadku). |
|
15 Gru 2018, o 17:11 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
ciern szczegolnie konkurencyjny...
|
|
15 Gru 2018, o 17:17 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
Cierń jest fajny jako rozładowany zamiennik dla epika.
Ja na przykład na wszystkie swoje psycho posiadam nie-expiące zamienniki, by nie rozładowywać rarów w przypadku kiedy zechce mi się zrobić 10x duszki, zlecka na kaskę czy inne takie. Co do epików tak jak twórca tematu oraz Budda napisali - przyrost stat jest według mnie najmniej inwazyjnym i najlepszym pomysłem. Pytaniem zostaje czy ma się dokonywać poprzez expienie naszej postaci, czy może stworzyć dla epików specjalny dział psycho, w którym leveli będzie aż 60 (lecz będą rosły szybciej niż zwykłe psycho), a przyrost stat odbywałby się w miarę expienia naszego epiczka. Do tego odblokowujące się bonusy psycho i ich przyrost co ileś poziomów. Sprawiłoby to, że epik od bezużytecznego stawałby się coraz silniejszy i w końcu po długim intensywnym expieniu prześcigałby najlepsze rary. Mało tego - w miarę rozwoju gry i pojawianiu się kolejnych rarów - ilość poziomów w epiku można by odblokowywać dalej i pozwolić mu osiągać jeszcze lepsze staty. Jak będę mieć czas może się pobawię trochę i pokombinuję dla zabawy jak mógłby wyglądać taki epiczek dla kogoś tam. _________________ Tikki! Kropkuj! Taaaaaaak! Niesamowita Biedronkaaaaa! |
|
15 Gru 2018, o 17:27 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Zly temat. Powinien byc jak item na 60lvl moze byc wciaz najlepszy na 140lvl. Caly pomysl epikow jest beznadziejny, przyfarcisz na malym lvl i jestes ustawiony do konca gry.
_________________ Kumple |
|
15 Gru 2018, o 17:42 |
|
|
Uciekinier Taernijczyk
|
Temat do szerszej dyskusji.
Pozostaje pytanie : jak zrobic zeby bylo dobrze |
|
15 Gru 2018, o 22:53 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Wmocnijcie epiki będzie płacz że ludzie bez epików nie są brani bo po prostu się nie opłąca, dajcie itemy co chodź trochę zbliżają graczy nie mających epików do tych z epikami będzie płacz w drugą... i tak w koło Macieju...
Nigdy wszystkim się w pełni nie dogodzi _________________ Aragorn Rycerz 140 poziom. MatasQ Sheed 140 poziom. Visca El Barca 14.01.2019r. 13:01 Epik Żmij został zdobyty! 21.11.2019r. 3:32 Epik Washi został zdobyty! |
|
16 Gru 2018, o 10:32 |
|
|
Uczeń Simona
|
Dalej czekam na crafting nowych epików który będzie cholernie wymagający i czasochłonny, a nie polegający na szczęściu jak prawie wszystko w tej grze.
_________________ Mag Ognia 140 |
|
16 Gru 2018, o 14:21 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 12 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 95 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |