Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Kamienie tresera
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Sprawa jest prosta obecnie kamienie tresera dają 22k expa od sztuki , nie oszukujmy się jest to mało i expienie petów kamieniami (do którego jakby nie patrzeć zostały stworzone) jest mało efektywne , zwłaszcza teraz po wprowadzeniu alta ciężko trzymać pety na sensownym poziomie .
Więc wychodzę z propozycją zwiększenia expa z kamieni. Na jakiej zasadzie? Obecnie koszt klatek zwiększa się i ma kilka progów ( nie jestem teraz ich pewny ale zmieniają się zapewne co 10/20lvli) więc czemu by przy każdym z progów nie zwiększyć z nich lekko expa? Powiedzmy o 5k co próg, nazwy kamieni zmieniały by się co prób np. przy 2 progu ( pierwszy jest bazowym czyli "Kamień Tresera") nazwa brzmiałaby "Zaklęty Kamień Tresera(1)" i końcówka w nawiasie zmienna. Pomysł prosty a myślę że bardzo pomocny _________________ Demony zrywają się , kiedy dobry człowiek idzie na wojnę. W poszukiwaniu epika od 2012roku |
|
23 Lut 2019, o 15:14 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Jeśli już przy tym grzebać to zrobić tak aby kamień dawał exp adekwatny do lev peta.
Bo o ile expienie kamieniami peta na 50 lev, jest maga przyjemne, bo po 22k expa pasek ładnie się przesuwa, to na takim pecie 100 lev ten kamień nie robi już wrażenia, a na takim 130, przy ilościach expa jakie potrzebuje jest wręcz śmieszne. I to by spowodowało ze robienie klatek nabrało by sensu tez dla tych, którzy pety maja juz podchowane. A jest to kolejny element gry, który jest fajnie zrobiony, ale nie jest wykorzystywany tak często, jak by mógł byc, gdyby go poprawić. _________________ Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy. |
|
23 Lut 2019, o 16:02 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
Pomysł ciekawy, taka zmiana moim zdaniem jest potrzebna.
Im wyższy mamy lvl tym więcej płacimy za tresure, więc też te kamienie powinny więcej dawać. Mam pomysł by tak to wyglądało: exp za kamień = lvl peta * 500 Kamienie niczym by się nie różniły, lecz pet im wyższy miałby lvl tym więcej dostawałby expa za kamień. NP: Pet na 50 lvl otrzymywałby 25 000 expa na 70 lvl - 35 000 expa na 90 lvl - 45 000 expa na 130 lvl - 65 000 expa _________________ Gram od: 2011-04-13 PEWNE INFORMACJE POZOSTANĄ UKRYTE ! ; ) MALDITO OSTLOR 101 TOLNOR 60 HELLSINGMO OSTLOR 44 VIP OSTLOR 37 OZ TOLNOR 31 |
|
23 Lut 2019, o 16:17 |
|
|
|
Sam pomysł świetny, ja majac watahe przestałem bardzo szybko robic bo wiecej zabawy z odsylaniem petow i ich ponownym zakupem niz korzysci z tego precedensu. O wiele wygodniej skoczyc DZ na wszystkie pety.
A co do samej wartosci to ja bym wolal zeby byla pewna ilosc gwarantowana czyli najlepiej zeby byla to opisana jakas funkcja MAX typu MAX (wartosc gwarantowna, wartosc liczona wedlug poziomu) |
|
23 Lut 2019, o 20:05 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
A co, jakby po zabiciu przeciwników z czwartej i piątej klatki otrzymywać "ulepszony kamień tresera"? W końcu nie każdy jest w stanie sobie z nimi poradzić, szczególnie na mniejszym poziomie.
Albo jakby rodzaj otrzymywanych kamieni (zwykły/ulepszony) zależał od poziomu peta, z którym jesteśmy w klatce? I tak na przykład będąc w klatce z petem o lvlu przykładowo 85+ dostawalibyśmy kamienie w lepszej wersji. Byłaby to przy okazji mała zachęta do expienia petów oraz nagroda dla tych, którzy poświęcili na to kupę czasu. Oczywiście można wprowadzić więcej rodzajów kamieni, a co za tym idzie - więcej progów. _________________ Adhibe rationem difficultatibus. |
|
2 Mar 2019, o 10:16 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Tak z każdej klatki inny kamień i jeszcze podzielić na przedziały lvl petów na małe(do 80) średnie(do 120) i duże(120+) czy coś w tej kwestii... 5 rożnych kamieni w 3 wersjach lvl... ale by się szopki zaczęły robić na handlowym
_________________ Aragorn Rycerz 140 poziom. MatasQ Sheed 140 poziom. Visca El Barca 14.01.2019r. 13:01 Epik Żmij został zdobyty! 21.11.2019r. 3:32 Epik Washi został zdobyty! |
|
14 Mar 2019, o 12:02 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
nie muszą wejść z życie wszystkie propozycje nawet 1 wiele pomoże w expieniu niskolvlowych petów, kto na wysokim poziomie decyduje się na watahę ma za dużo do roboty , pety w stosunku do niego dostają mizerny exp
_________________ Demony zrywają się , kiedy dobry człowiek idzie na wojnę. W poszukiwaniu epika od 2012roku |
|
15 Mar 2019, o 18:17 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Zgadzam się że treserem i kamieniami można peta ekspić do okolic 80 poziomu. Później jednak treser się nie opłaca. Dodam jednak że jeśli ktoś potrafi pety poziomować, zrobi to nawet bez tresera i kamieni. Pety nie mają żadnej kary na exp tak jak ma to miejsce u gracza. Podam przykład. Jak zrobicie z watahą 4-5 mięsek to tak jak by każdemu petu wbić po kamieniu i za tresera nie płacicie, mało tego - zarabiacie . Wiadomo mi o pewnym mośku który wbił petu 140 lvl głównie na mięsku.
|
|
16 Mar 2019, o 11:33 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 8 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 104 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |