|
|
Strona 1 z 2 |
[ 17 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
| Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Poprawa systemu ładowania psycho
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
|
Uczeń Simona Rejestracja: 18 Paź 2014, o 23:39 Posty: 57 Podziękowano: 132 razy Otrzymanych podziękowań: 56 razy Nick w grze: Los Serwer: Tolnor |
Witajcie,
ile razy zdarzyło Wam się rozmyślać nad naładowaniem przedmiotu przed wyprawą? No właśnie, obecny system niepotrzebnie komplikuje tą sprawę - czy nie łatwiej by było gdyby wprowadzić drobną zmianę na zasadzie: - do obecnej wartości dodaj 80%; zamiast: ustaw daną wartość wynoszącą 80% (tak jest obecnie). Czy nie jest to drobna, aczkolwiek przydatna zmiana, dająca nam dowolność w ładowaniu sprzętu? Czekam na feedback _________________ Mag Ognia 140 |
|
| 3 Kwi 2019, o 16:57 |
|
|
|
Chodząca legenda Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro |
To nie jest zmiana, która daje dowolność, tylko zaoszczędzi kilka %. Dla mnie niepotrzebne, jest ok. Wybór jest w tej chwili, możesz ładować, nie musisz. Możesz też rozładować eq do 0.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
| 3 Kwi 2019, o 17:16 |
|
|
|
Uczeń Simona Rejestracja: 18 Paź 2014, o 23:39 Posty: 57 Podziękowano: 132 razy Otrzymanych podziękowań: 56 razy Nick w grze: Los Serwer: Tolnor |
Twierdzisz, że sytuacja w której gracz niejako jest "karany" za ładowanie eq jest w porządku?
Obecny system jest zwyczajnie przestarzały, a chyba na tym polega ulepszanie gry, że jeżeli istnieje możliwość ulepszenia słabego systemu to się to właśnie robi, a nie brnie w argumenty typu "nie ładuj wcale". _________________ Mag Ognia 140 |
|
| 3 Kwi 2019, o 20:55 |
|
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Nie zauważyłeś autorze, że do czegoś służą inhibitory
|
|
| 3 Kwi 2019, o 21:16 |
|
|
|
Walczący z drzewcami |
@Way no fajnie, tylko, że inhibitory też ładują do określonej liczby, czyli do pełna. Ale ich koszt jest jest nieopłacalny w porównaniu do korzyści. Bardziej opłacalne jest ładowanie samymi esencjami.
_________________ "Standing alone with no direction How did I fall so far behind? Why am I searching for perfection? Knowing it's something I won't find" "No Road Left" Linkin Park |
|
| 3 Kwi 2019, o 21:36 |
|
|
|
Współpracownik Gnarla
|
@Up Tylko, że nieoplacalnosc tego nie bierze się z "bo tak" tylko z ceny platyny na rynku. W dodatku jest coraz więcej możliwości zdobywania inhibitorow na wyższych lvlach co jest opłacalnym środkiem do ładowania jeśli nie masz co ulepszać
|
|
| 3 Kwi 2019, o 21:57 |
|
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 2 Cze 2011, o 20:15 Posty: 26 Podziękowano: 21 razy Otrzymanych podziękowań: 36 razy Nick w grze: Yzerman Serwer: Tolnor |
Pomysł bardzo ciekawy. Osobiście jestem oszczędny i nie lubię marnować procentów. Nie ładuję sprzętu nawet na poziomie 1%. Zawsze rozładowuję do końca przy okazji zbierając jakieś śmieci na flaszki. Jest to dla mnie bardzo uciążliwe. Gdyby pomysł wszedł w życie, sprzęt można by ładować w dowolnym momencie bez strat, gdy naładowanie spadnie do co najmniej 20%. Przydatność inhibitorów byłaby taka sama, przy ich użyciu sprzęt ładowałby się zawsze do pełna, choć po wprowadzeniu tej zmiany myślę, że mniej ludzi korzystałaby z nich przy ładowaniu. Pomysł popieram.
|
|
| 3 Kwi 2019, o 22:00 |
|
|
|
Way napisał(a): Nie zauważyłeś autorze, że do czegoś służą inhibitory Już pomijam, że zapewnie nikt tak nie ładuje bo jest to zwyczajnie nieopłacalne, ale sytuacja jest ta sama, drugi raz tłumaczyć nie będę - wystarczy przeczytać ze zrozumieniem pierwszy post. Yzerman napisał(a): Pomysł bardzo ciekawy. Osobiście jestem oszczędny i nie lubię marnować procentów. Nie ładuję sprzętu nawet na poziomie 1%. Zawsze rozładowuję do końca przy okazji zbierając jakieś śmieci na flaszki. Jest to dla mnie bardzo uciążliwe. Gdyby pomysł wszedł w życie, sprzęt można by ładować w dowolnym momencie bez strat, gdy naładowanie spadnie do co najmniej 20%. Przydatność inhibitorów byłaby taka sama, przy ich użyciu sprzęt ładowałby się zawsze do pełna, choć po wprowadzeniu tej zmiany myślę, że mniej ludzi korzystałaby z nich przy ładowaniu. Pomysł popieram. Miłe, że chociaż ktoś zrozumiał zasadność ww. rozwiązania tj. mając 20% na przedmiocie jesteśmy w stanie zrobić każdą instancję obecnie istniejącą i po niej naładować sprzęt z np. 14% na 94%. _________________ Mag Ognia 140 |
|
| 4 Kwi 2019, o 14:37 |
|
|
|
Jedną nogą w Haligardzie Rejestracja: 27 Lip 2017, o 20:36 Posty: 25 Podziękowano: 37 razy Otrzymanych podziękowań: 20 razy Nick w grze: KulawyBb Serwer: HardCore |
Dziwią mnie niektóre reakcje. Pomysł jest dobry i znacznie ułatwi ładowanie sprzętu/pomoże zaoszczędzić trochę kaski. Jestem jak najbardziej na tak
_________________ KulawyBb 140lvl HC KulawyDr 127lvl Tolnor |
|
| 4 Kwi 2019, o 15:15 |
|
|
|
Inżynier Rejestracja: 24 Lut 2015, o 15:00 Posty: 157 Miejscowość: Wrocław Podziękowano: 34 razy Otrzymanych podziękowań: 181 razy Nick w grze: Daro |
Hej, zagadnienie jest ciekawe, ale pomysł już niekoniecznie.
To co proponujesz to wyeliminowanie inhibitorów z procesu ładowania psychorarów. Kto będzie z tego korzystał, skoro będzie można podejść do Kowala, gdy EQ będzie miało 20%, naładować tą samą ilością esencji o 80% i w efekcie otrzymać 100%? Raczej nikt. Z drugiej strony można by się zastanowić nad rozbiciem ilości % naładowanego EQ na ilość esencji, którą zużyjemy w tym procesie, ale taki pomysł trzeba by dopracować, można o tym pomyśleć dopiero w kontekście Broken Ranksa. Zastanawiam się jednak nad skalą wykorzystywania inhibitorów do ładowania sprzętu - czy ten proces jest popularny (ja osobiście nie korzystam). Czy cena i opłacalność są wg Was dobre? Czy korzystacie z inhibitorów żeby doładować sprzęt do 100%? Może na tym polu poszukać zmian? _________________ Barb 140, Tolnor. |
|
| 4 Kwi 2019, o 15:28 |
|
|
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 17 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
| Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |