Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Poprawka czatu ruchomego - adresy stron www jako linki
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach
|
Po rozmowie z graczami, doszliśmy do wniosku, że przydałaby się 1 drobna poprawka na czacie ruchomym.
Otóż, często się zdarza, że GM voice'm ogłasza jakiś ciekawy / ważny temat na forum, czy też [w ramach pomocy] ktoś podsyła adres danego tematu / strony Taern Wiki / forum. Jednakże chyba wszyscy wiedzą jaki spam jest na czatach ogólnych (poza porankami i późnymi wieczorami), a więc z jaką prędkością potrafią pojawiać się nowe wiadomości. Stąd też często skopiowanie adresu html z czatu ruchomego jest bardzo trudne, bo trzeba najpierw przytrzymać myszką (lub kółkiem myszki) czat (wiele razy próbowane; w ciągu dnia jest to na prawdę utrudnione), a jednocześnie zaznaczyć właściwą ilość znaków składającą się na dany adres strony. Oczywiście, że można bawić się w przekopiowywanie pół czatu do notatnika, a stamtąd skopiować dany adres html, ale czy chcemy wszystko "na piechotkę robić? " Dlatego też mała, prosta do wprowadzenia innowacja - zachowywanie się adresów stron www jako linki (hiperłącza). Wątpię aby ktoś nie potrafił ogarnąć klikania myszką i zaczął się skarżyć, że kliknął na link a wcale tego nie chciał, zaś sporej rzeszy graczy na prawdę ułatwiłoby to tak prozaiczną rzecz jak korzystanie z podesłanych, ciekawych stron Naszej Wiki czy też Forum. Zdaję sobie sprawę, że mogą pojawić się głosy przeciw - że to spowoduje zalanie czatu linkami różnej maści. Zachowuję sceptycyzm wobec tego argumentu, teraz bardzo rzadko się zdarza, by ktoś wklejał "obce" linki na czat, bo chyba już każdy wie, że to grozi kneblem. Bardzo proszę o wypowiadanie się i uzasadnianie swojej opinii. Pozdrawiam, Niobe _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
|
11 Cze 2011, o 08:51 |
|
|
Uczeń Simona
|
Moim skromnym zdaniem jest to bardzo dobry pomysł.
|
|
11 Cze 2011, o 08:56 |
|
|
Błądzący w Tunelach
|
jestem za ułatwi to bardzo graczom
ale czy nie lepiej będzie dodać link do wiki w komendzie info dużo pytań znikło by z czatu typu "gdzie znajdę...." _________________ zagli |
|
11 Cze 2011, o 09:32 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Jak najbardziej. Dodatkowo wrzuciłbym do /info informacje o wikipedii i w regulaminie oczywiście dać wpis, że dozwolone są tylko linki z przedrostkami:
www.wiki.taern.pl www.forum.taern.pl To chyba na tyle. _________________ Lester - Barbarzyńca 70 lvl - [off] - 24.02.2013; [próba powrotu] - 05.05.2019 - 71 lvl |
|
11 Cze 2011, o 09:52 |
|
|
Duma Forum!
|
Z pewnoscia taka zmiana ulatwilaby zycie graczom. Jedyna jej wada to to, ze spamerom tez by to ulatwilo zycie. Mam tu na mysli wrzucanie linkow do serwisow niezwiazanych z Taernem (youtube itp), co jest zakazane, a w skrajnych przypadkach nawet do reklamowania konkurencyjnych portali i wklejania linkow stron rozsiewajacych wirusy.
Jednak mimo tych wad jestem za wprowadzeniem (najwyzej zaostrzy sie kary za wymienione wyzej lamanie regulaminu). |
|
11 Cze 2011, o 14:29 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
+najpotrzebniejsze linki w zakładce AKTYALNOŚCI
_________________ Marzena, cześć. |
|
11 Cze 2011, o 14:49 |
|
|
Chodząca legenda
|
Zdecydowanie dobry pomysł Myślałem o tym wcześniej, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby o tym napisać. W innych grach (tutaj też) linkowanie jest normalne i potrzebne O wiele bardziej wzrośnie podglądanie stron z handlu, bo będzie to o wiele łatwiejsze, oczywiście innych również.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
11 Cze 2011, o 15:38 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Jestem za
Teraz zaznaczenie całego linku i skopiowanie go na prawdę do najłatwiejszych nie należy(można zawsze ucelować link i zaznaczyć tekst metodą Shift + strzałki), a takie rozwiązanie bardzo ułatwi sprawę. _________________ Surowe prawo, lecz prawo. "Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain |
|
11 Cze 2011, o 19:11 |
|
|
Taernijczyk z ekwipunkiem
|
Jestem za
_________________ Letian 24 lvl - Łucznik s2 Wciąż nowi ludzie, lecz zawsze stare zasady. Jestem jaki jestem - i dobrze mi z tym. |
|
14 Cze 2011, o 13:32 |
|
|
Pogromca Valdaroga
|
Dobry pomysł!
Dodatkowo, jeżeli GM, SMod, ogłasza coś voice'm, niech ta wiadomość zostaje na dole czatu, przez... 3 minuty? A następnie znika, lub spada gdzieś niżej. Gracze piszą tak szybko, że niektórzy mogą mieć problem z przeczytaniem tekstu. _________________ - by Xarxas |
|
14 Cze 2011, o 14:28 |
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 45 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |