![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Artefakty w TAERN ?
Autor | Wiadomość |
---|---|
Błądzący w Tunelach ![]() ![]() |
Wpadłem na Pomysł żeby zrobić "Artefakty".
Czyli dodatkowe statystyki dla postaci. NP: Zabić 500 Gryzlii,300 Komarów oraz mieć 500 kondy lub many. (Zalezy od Postaci Magiczna/Fizola). Nie dość, że należy spełnić wszystkie powyższe wymagania to szansa na stworzenie artefaktu wynosi ~20% NP: Nazwa: Siła-Zręczność-Życie-Kondycja-----Akcja: Penetratorus -3 4 30 -20 Nazwa: Moc-Wiedza-Życie-Mana-----Akcja: Misterius -2 -3 40 20 Oraz po wylogowaniu z postaci twoja ilośc walk zostaje wyzerowana. Hmm.. To by było w miejscu tam gdzie ekwipunek zrobić Artefakty i Żałoz lub Usuś ,także można by było handlować Arefaktami z Postaci na Inną postać zrobić dodatkową opcje do wymiany. _________________ |
13 Cze 2011, o 03:13 |
![]() |
![]() |
|
Chodząca legenda ![]() Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro ![]() |
Oj widzę po 3 pisałeś, może dlatego tak niezrozumiale
![]() "dodatkowe statystyki dla postaci." - artefakt to przedmiot, gdzie piszesz dalej, że można go zrobić i sprzedawać. W sumie pomysł ciekawy - spełniać jakiś warunek jeśli chodzi o staty oraz o osiągnięcia (w końcu miałyby cel), czyli odpowiednią ilość zabitego danego rodzaju mobów/bossów. Wyzerowanie tych osiągnięć (oczywiście natychmiast, nie po relogu) powodowałoby tworzenie z jakąś procentową szansą przedmiotu o danych statystykach i wartości, oczywiście dla każdego rodzaju mobów czy mieszanek różne itemy. Każda klasa robiłaby unikatowe przedmioty dla swojej klasy, albo przynajmniej fizol/mag ze względu na staty. Musiałyby być też uszk/nieuszk, a nie podpisane, żeby można buło nimi handlować albo robić tylko podpisane dla siebie / do sklepu. _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
13 Cze 2011, o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
|
każdy wie ze artefakt to przedmiot chyba ? mi chodziło że to także bedą dodatkowe statystyki.
_________________ |
13 Cze 2011, o 18:09 |
![]() |
![]() |
|
Uciekinier Taernijczyk ![]() Rejestracja: 6 Cze 2011, o 20:04 Posty: 1 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
A może zrobić "artefakt" jako przedmiot i dodać do niego specjalny slot?Powiedzmy sobie szczerze od kiedy artefakt to nie przedmiot
![]() _________________ ![]() Wollisdo-Mag Ognia s3 |
13 Cze 2011, o 18:13 |
![]() |
![]() |
|
Artefakt - przedmiot, zdarzenie itp. będące sztucznym wytworem, nieistniejące w naturze.
_________________ |
13 Cze 2011, o 20:31 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() ![]() |
Jezeli dobrze rozumiem idee, proponujesz udostepnienie slota na kolejn przedmiot, rozniacy sie od pozostalych tym, ze nie pochodzilby ze sklepu/dropa a wkonywaloby sie go samodzielnie korzystajac z roznorakich skladnikow + osiagniec.
Idea w sumie nie najgorsza, jesli dobrze pamietam byla juz propozycja dodania klasowych itemow czy czegos w ten desen. W sumie gdyby tak polaczyc go z itemami dla podklas, mogloby to byc ciekawe,, tluczenie wiesniakow dla mozliwosci stworzenia jakos przedmiotu dla naszej podklasy ![]() Nie podoba mis ie zupelnie idea resetowania tego przy relogu, pomijajac karkolomnosc ubicia 500 grizzly z marszu, nie chcialbym dostac disconnecta przy 499 ![]() pozdrawiam _________________ Aptekarka[44] - druid S1 Lidokaina[30] - rycek S1 Archer[48] - lucznik S1 - Off Fleur[40] - voodoo S3 Off |
13 Cze 2011, o 20:40 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() Rejestracja: 16 Sty 2011, o 02:38 Posty: 1597 Miejscowość: Szczecin Podziękowano: 109 razy Otrzymanych podziękowań: 101 razy ![]() |
reset miałby być chyba po wykonaniu artefaktu. przynajmniej ja tak to zrozumiałem.
|
13 Cze 2011, o 20:44 |
![]() |
![]() |
|
Kfys ja podałem przykładową licze 500 a może to być i 100.
_________________ |
14 Cze 2011, o 00:35 |
![]() |
![]() |
|
Pogromca Valdaroga ![]() ![]() |
Był ju gdzieś taki pomysł, ale nie mogę sobie przypomnieć...
Mojej skromnej osobie, ten pomysł średnio się podoba. Cytuj: Oraz po wylogowaniu z postaci twoja ilośc walk zostaje wyzerowana. - Będąc 2h na Taernie, zabiję 300 miśków, to gdy mnie wyrzuci, będę musiał od nowa je zabijać? Bez sensu. ![]() _________________ ![]() |
14 Cze 2011, o 12:13 |
![]() |
![]() |
|
Ersar napisał(a): - Będąc 2h na Taernie, zabiję 300 miśków, to gdy mnie wyrzuci, będę musiał od nowa je zabijać? Bez sensu. ![]() Za Łatwo to każdy by nie chciał ? _________________ |
15 Cze 2011, o 15:49 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 1 z 2 |
[ 11 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |