![]() |
Strona 2 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Dwa podstawowe błędy (poza dzikim goblinem)
Autor | Wiadomość |
---|---|
Taernijczyk z ekwipunkiem
Rejestracja: 14 Wrz 2010, o 20:31 Posty: 10 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
...
2 dni chodzenia (z racji wykonywanej pracy mam tylko czas wieczorami na gre), zbierania potrzebnych rzeczy do flaszy oraz zbieranie kasy, w końcu uradowany chciałem po raz kolejny ulepszyć mój Tasak (posiadał już 2 ulepszenia). Szansa: 75% myślę sobie: "Ok, jak się nie uda trudno, warto spróbować." I tym razem się nie udało... ale to co mnie wkurwiło na maksa to to, że pozostałe 2 ulepszenia poszły w pizdu ! nie spodziewałem się tego, nie słyszalem o takich przypadkach, gdybym wiedzial że takie coś może się przytrafić pierdoliłbym całe to chodzenie po flasze i dałbym sobie spokój z kolejnym ulepszaniem... To naprawdę zniechęca do ulepszania, rozumiem szanse powodzenia, ok ale strata wcześniejszych ulepszeń??!! _________________ Esox Barbarzyńca [43] |
30 Wrz 2010, o 15:23 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona
Rejestracja: 24 Lip 2010, o 21:38 Posty: 68 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
Tak jest, w każdym MMO tak było i również jest. Wydaje mi się że powinieneś się cieszyć że item się nie spalił.
Każdy z nas stracil poprzednie ulepszenia jak nastepne sie nie powiodlo, przyroda jak to sie mowi. ![]() _________________ ![]() |
30 Wrz 2010, o 17:42 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() ![]() |
Zdarzyło mi się w kilka gier MMO w życiu grać i w ŻADNEJ nie spotkałem się z systemem, że przy ulepszaniu jest szansa na pogorszenie przedmiotu. Owszem, jest możliwość niepowodzenia ulepszenia, ale nie wpływa to ujemnie na sam przedmiot.
Co do osobistych odczuć - mnie to całe zamieszanie z ulepszaniem przeraża do tego stopnia, że po prostu się w to nie bawię. Zamiast tego czasem opchnę komuś jakąś flaszę. |
20 Paź 2010, o 20:28 |
![]() |
![]() |
|
Jedną nogą w Haligardzie ![]() ![]() |
Gruks a w lineage 2 grales? :p tam przy ulepszaniu mozna calkiem stracic przedmiot, ktory zbieralo sie nie 2 dni a 2 tygodnie
![]() Moze dac mozliwosc pohandlowania ze smiercia? dajmy na to smierc chce wziac item x, a Ty prosisz ja by wziela sobie expa wiecej, i tu pewne pole manewru, proponujesz pewien mnoznik expa/zlota/inny item Czym hojniejsza propozycje zlozy sie smierc, tym wieksza szansa, ze sie zgodzi na nia, jesli sie zgodzi, traci sie to co sie zaoferowalo, jesli nie, jest szansa, ze wezmie to co chciala wziac badz sie rozzlosci (jesli oferta jej sie nie spodoba) wtedy wezmie to co chciala i jeszcze cos losowo ![]() _________________ Aptekarka[44] - druid S1 Lidokaina[30] - rycek S1 Archer[48] - lucznik S1 - Off Fleur[40] - voodoo S3 Off |
20 Paź 2010, o 21:10 |
![]() |
![]() |
|
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 28 Wrz 2010, o 18:20 Posty: 73 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
lineage 2 piekna gra
![]() _________________ Misza - Rycerz lvl 68. [s1] GuessWho - Łucznik lvl 22. [s1] ![]() |
20 Paź 2010, o 23:09 |
![]() |
![]() |
|
Taernijczyk z ekwipunkiem ![]() Rejestracja: 9 Paź 2010, o 08:04 Posty: 14 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz ![]() |
podobnie ragnarok online
tam było 4 klasy przedmiotów (odpowiednik rzymskich cyfr tutaj - najwyżej widziałem chyba IX) tabelka wygląda tak (w procentach szansa na powodzenie) Kod: Equipment +1 +2 +3 +4 +5 +6 +7 +8 +9 +10 Weapons Lv 1 100 100 100 100 100 100 100 60 40 20 Weapons Lv 2 100 100 100 100 100 100 60 40 20 20 Weapons Lv 3 100 100 100 100 100 60 50 20 20 20 Weapons Lv 4 100 100 100 100 60 40 40 20 20 10 armor nie zależnie hełm / tarcza / klata / buty miał takie same szanse jak broń lv4 w przypadku fail tracisz cały przedmiot a i tak przedmioty lv4 max co widziałem były na +7 - inna bajka że nie było go łatwo znaleźć więc bolała utrata przedmioty lv1 czyli takie z którymi generalnie zaczynasz dochodziły nierzadko do +10 bo o podstawowy sprzęt było łatwo i ulepszanie było względnie tanie w porównaniu do kosztów z lv4 inna bajka że każdy +1 na broni lv1 dawał dużo mniej niż ten sam +1 na broni lv4 (odpowiednio +2, +3, +5, +7 dmg za każdy poziom ulepszeń) podczas gdy broń podstawowo miała w granicach 50 - 150 dmg zależnie od klasy i lvlu system był całkiem sensowny jak dla mnie _________________ Top Dollar: Ya know, my daddy used to say every man's got a devil. And you can't rest 'til you find him. S1: Naturka - drut lv 27 theCrow - VD lv 58 |
22 Paź 2010, o 09:00 |
![]() |
![]() |
|
Walczący z drzewcami ![]() ![]() |
Każdy z powyższych systemów jest bez wątpienia sensowny.
Moje (lub innych, z którymi się zgadzam) konkretne propozycje dla Taernu bazują na dwu założeniach: 1. (ogólne) mniej zniechęcające jest zdobywanie kolejnych rzeczy niż tracenie już zdobytych, 2. (szczegółowe) w Taernie jest mało złota + kosztowne ulepszenia = szybkie zablokowanie procesu ulepszania (w dwu wersjach: "próbowałem i już mnie nie stać" albo "nie opłaca się, więc nie będę ulepszał") i wydawania złota. _________________ e-meritus. |
22 Paź 2010, o 10:22 |
![]() |
![]() |
|
Administrator ![]() Rejestracja: 18 Cze 2009, o 16:34 Posty: 3515 Podziękowano: 108 razy Otrzymanych podziękowań: 1521 razy ![]() |
Moim zdaniem ulepszenie generalnie nie działa źle. Ale może trochę lepiej.
Zgadzam się z Boernem: Cytuj: nie opłaca się, więc nie będę ulepszał O ile na wysokich poziomach ludzie się raczej nie zniechęcą bo nie mają wyboru ![]() |
27 Paź 2010, o 00:44 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Strona 2 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |