Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Odnośnie toplist
Odnośnie toplist
Autor | Wiadomość |
---|---|
Uczeń Heremona
|
Otóż mając okazję większego przemyślenia spowodowanego przerwą techniczną w grze i marudzeniem moderatorów na sb, żebyśmy wchodzili w toplisty wpadłam na genialny (a tak na serio to on genialny nie jest) pomysł, który może nam (grze) pomóc w dźwignięciu się w topach na nieco wyższe miejsce.
Wszystko polega tylko i wyłącznie na zachęceniu graczy do częstszego głosowania na Taern w topach. Jako zachętę każdy gracz za wejście we wszystkie toplisty w jakich jest gra (można to zrobić za pomocą jednego linku, który będzie otwierać toplisty w osobnych oknach) dostanie platyny i złota (odebranie nagrody można ograniczyć do 1 razu dziennie). Możliwe przedziały lvl: 1-10 -> 500 złota 11-20 -> 0.1 platyny (jeśli się da części dziesiętne) i 600 złota 21-30 -> 0.2 platyny i 700 złota 31-40 -> 0.3 platyny i 800 złota 41-50 -> 0.4 platyny i 900 złota 51+ -> 0.5 platyny i 1k złota Co o tym myślicie? Jeśli nie da się podzielić platyny na części dziesiętne, albo jeśli jest to za dużo pisania można też zrobić coś takiego, że po 10 wejściach w toplisty gracz dostanie 2 platyny, czyli maksymalnie 6 platyny miesięcznie (może nie jest to dużo ale zawsze coś...) @up kolorowi kazali temat założyć to założyłam... _________________ Żmijcia, ŁK 87 lvl [Ostlor] Kraldjur , MO 67lvl [Ostlor] Spelmastare, DT 45 lvl [Ostlor] Ostatnio edytowany przez Zmijka 2 Lip 2011, o 12:09, edytowano w sumie 4 razy |
2 Lip 2011, o 11:48 |
|
Uczeń Simona
|
Ale to już było:)
viewtopic.php?f=121&t=7082 słusznie, wątek już istnieje, ale tu jest podpięta ankieta - wiec nie będę przenosił Heavenmaker _________________ Turnieje HC 1vs1 1-140 3 miejsce 2vs2 36-52 1 miejsce 1vs1 20-29 1 miejsce 1vs1 1-140 1 miejsce 1vs1 60-74 1 miejsce |
2 Lip 2011, o 11:57 |
|
Duma Forum!
|
sama idea mi się podoba - inne gry robią podobnie, więc nie widzę w tym nic nagannego, natomiast wysokość opłat jest zbyt wysoka i przede wszystkim powinna być powiązana z wysokością lvla (w przypadku golda), w przypadku platyny nie wiem, czy o ile w ogóle to czy nie powinno być to np. 5-10 platyny o ile ktoś kliknął każdego dnia w danym miesiącu
ps. dziękuję że jednak znalazłaś czas |
2 Lip 2011, o 11:58 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Owszem, to jest stosowane przez niektórych. W przeszłości, kiedy jeszcze byłem administratorem pewnej gry, wprowadziłem takie właśnie głosowanie. Za jeden klik otrzymywało się jedną Premium Coin. Przy regularnym klikaniu każdego dnia miesiąca, gracz mógł uzbierać ich już 30 i pozwolić sobie na coś konkretniejszego.
Jest jednak pewien moralniak. Gracze podnoszący nasz produkt do topu tym sposobem nie robią tego, że gra jest świetna i wspaniała (i niekoniecznie nawet też tak uważają), tylko dlatego, że mają z tego najczystszy benefit. |
2 Lip 2011, o 12:07 |
|
Uczeń Heremona
|
Tetsu zazwyczaj w grę gra się dlatego, że się komuś podoba, a nie z powodu tego, że się nie podoba.
_________________ Żmijcia, ŁK 87 lvl [Ostlor] Kraldjur , MO 67lvl [Ostlor] Spelmastare, DT 45 lvl [Ostlor] |
2 Lip 2011, o 12:22 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Nie. To zły pomysł. Gracze powinni głosować na grę, dlatego że ją lubią, że są jej fanami i chcą ją wspóc sami z siebie a nie dlatego, że za głos mogą coś zyskać. To byłoby czyste kupowanie głosów, co jest absolutnie nieetyczne i niepotrzebne. Jeśli mamy promować Taern, to polecajmy grę naszym znajomych, tak na przykład.
_________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
2 Lip 2011, o 19:33 |
|
Strona 1 z 1 |
[ 6 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 51 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |