Strona 1 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Zawijanie debuffów, oraz większa ilość tekstu w walce.
Autor | Wiadomość |
---|---|
Walczący z drzewcami
|
Dwie proste propozycje:
1. Każdy mocniejszy boss od porządnej ekipy dostaje mnóstwo debuffów. U mnie debuffy wychodzą za ekran więc często nie widzę czy jeszcze trwają czy nie. Możnaby było utworzyć drugi ich słupek? Tzn. liczba debuffów dochodzi do np. 10 i pojawiają się one w drugim słupku na lewo od poprzedniego. 2. Często, gęsto zdarza się, że podczas bitwy ludzie dużo piszą i nie wszystko jesteśmy w stanie przeczytać, problem może i rzadki ale występuje. Może tak z trzech, ilość linijek zwiększyć do np. pięciu? _________________ ,,Szczęście to mit - stworzyliśmy go sami.'' |
29 Cze 2011, o 23:44 |
|
Chodząca legenda
|
1. A tak nie jest obecnie? Z 15 debuffów to spokojnie się mieści, nie wiem dokładnie jak to działa, ale popieram drugą kolumnę.
2. Też jestem za, często napisze na raz kilka osób i znika linijka _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
30 Cze 2011, o 00:44 |
|
Jedną nogą w Haligardzie
|
Super pomysł zgadzam się z 1 i 2. Nieraz mi się zdarzyło nie widzieć jakie są buffy oraz irytowałem się gdy uciekały mi linijki podczas walki.
_________________ Serwer Larkas Rycerz 118 Vd- 110 Zdobyty BLASK |
3 Lip 2011, o 12:54 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Ad.1
W 100% się zgadzam z tym pomysłem. Jest na prawdę świetny Grając druidem, też nierzadko mam poważny problem, by wśród całej masy debuffów na danym bossie, ujrzeć swe własne (korzenie i osy) Choć ten II jest raczej opcjonalny, to jednak korzenie często decydują o być lub nie być danego członka grp. W walce mamy zaledwie 10 sek w każdej turze na ustawienie taktyki, a jak wiadomo druid to najpracowitsza profa w tej grze Oczywiście, można liczyć na piechotkę tury, ale po co robić wszystko manualnie, skoro gra już teraz wyręcza nas w tym (no, częściowo ^^ )? Proponuję jednak pewne modyfikacje do tego pomysłu:
Ad.2 Jestem na nie. Wytłumaczę punktach, by się nie pogubić
Mam nadzieję, że w miarę jasny i czytelny sposób przedstawiłam swoją opinię _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
5 Lip 2011, o 11:14 |
|
Chodząca legenda
|
Uporządkowanie według klas jak najbardziej, ale co w przypadku zatrucia/szpili u łuka i vd? byłby obok siebie czy obok pozostałych debuffów zależnie od profesji?
Kolejna sprawa, że jak już porządkować to tak samo buffy/debuffy na graczach od graczy i mobków _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
5 Lip 2011, o 13:17 |
|
Walczący z drzewcami
|
O jedynce juz bylo, nawet nie raz z tego co pamietam
EsAmo napisał(a): Kiedy wejdzie druga kolumna, będzie zasłaniać niektóre moby (w większych drużynach). Dlatego wprowadzając kolumnowanie zmniejszyłbym ikonki o 30%. No i krótsze buffy przydałoby się kolejkować w dół, co też było proponowane. a co dopiero przy kolumnie dla kazdej profesji _________________ Koko: kuki jak nazwac gildie? -nie wiem, czy to wazne? .. -dlaczego nazwales nasza gildie NoName? -bo to gildia bez nazwy, ona nie jest wazna, tylko osoby ktore w niej sa Dzieki. Wszystkim. |
5 Lip 2011, o 13:58 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Kuki, czytanie ze zrozumieniem nie boli - tu nie ma propozycji osobnej kolumny buffów dla każdej profesji. Chodzi o uszeregowanie bufów wg kryterium profy.
Czyli np: Najpierw buffy druida: Korzenie Osy potem buffy vd: Otępienie Zatrucie Oślepienie Ukazanie Potem buffy łuka: Lodowa ... itd. itd. itd. Jak widać, jest to jedna (1) kolumna, a miejsca jest za mobkiem na tyle, że starczy i na II. _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
5 Lip 2011, o 14:34 |
|
Walczący z drzewcami
|
fakt, ale grupowanie względem klas to będzie krzywdzenie jakiejś klasy, ta druga opcja jest o wiele lepsza
Co do 2 kolumn, to nie mój cytat, sam założyłem temat o kolejnej kolumnie wiesz gdzie więc nie skacz tak do mnie _________________ Koko: kuki jak nazwac gildie? -nie wiem, czy to wazne? .. -dlaczego nazwales nasza gildie NoName? -bo to gildia bez nazwy, ona nie jest wazna, tylko osoby ktore w niej sa Dzieki. Wszystkim. |
5 Lip 2011, o 14:51 |
|
Błądzący w Tunelach
|
Jakie krzywdzenie klas? Pod jakim względem? Że np. buffy druta będą wyświetlane przed buffami vd? Przecież to śmieszne....
Tu chodzi o ułatwienie rozgrywki w tym sensie, że bufy są przejrzyście i czytelnie uporządkowane, co poprawia jakość walki. A to ma znaczenie ogromne przy najtrudniejszych bossach. Jako high lvl sam powinieneś wiedzieć to najlepiej _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
5 Lip 2011, o 15:10 |
|
Walczący z drzewcami
|
taka, ze druidowi wystarczy spokojnie spojrzeć na ekran a np jak debuffy rycka będą ostatnie to przy znikających będzie musiał co turę liczyć ile jeszcze mu mierzonego zostało
_________________ Koko: kuki jak nazwac gildie? -nie wiem, czy to wazne? .. -dlaczego nazwales nasza gildie NoName? -bo to gildia bez nazwy, ona nie jest wazna, tylko osoby ktore w niej sa Dzieki. Wszystkim. |
5 Lip 2011, o 15:19 |
|
Strona 1 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 77 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |