|
|
Strona 1 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
| Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Zawijanie debuffów, oraz większa ilość tekstu w walce.
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Walczący z drzewcami
|
Dwie proste propozycje:
1. Każdy mocniejszy boss od porządnej ekipy dostaje mnóstwo debuffów. U mnie debuffy wychodzą za ekran więc często nie widzę czy jeszcze trwają czy nie. Możnaby było utworzyć drugi ich słupek? Tzn. liczba debuffów dochodzi do np. 10 i pojawiają się one w drugim słupku na lewo od poprzedniego. 2. Często, gęsto zdarza się, że podczas bitwy ludzie dużo piszą i nie wszystko jesteśmy w stanie przeczytać, problem może i rzadki ale występuje. Może tak z trzech, ilość linijek zwiększyć do np. pięciu? _________________ ,,Szczęście to mit - stworzyliśmy go sami.'' |
| 29 Cze 2011, o 23:44 |
|
|
Chodząca legenda Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro |
1. A tak nie jest obecnie? Z 15 debuffów to spokojnie się mieści, nie wiem dokładnie jak to działa, ale popieram drugą kolumnę.
2. Też jestem za, często napisze na raz kilka osób i znika linijka _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
| 30 Cze 2011, o 00:44 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie |
Super pomysł zgadzam się z 1 i 2. Nieraz mi się zdarzyło nie widzieć jakie są buffy oraz irytowałem się gdy uciekały mi linijki podczas walki.
_________________ Serwer Larkas Rycerz 118 Vd- 110 Zdobyty BLASK |
| 3 Lip 2011, o 12:54 |
|
|
Błądzący w Tunelach |
Ad.1
W 100% się zgadzam z tym pomysłem. Jest na prawdę świetny Grając druidem, też nierzadko mam poważny problem, by wśród całej masy debuffów na danym bossie, ujrzeć swe własne Proponuję jednak pewne modyfikacje do tego pomysłu:
Ad.2 Jestem na nie. Wytłumaczę punktach, by się nie pogubić
Mam nadzieję, że w miarę jasny i czytelny sposób przedstawiłam swoją opinię _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
| 5 Lip 2011, o 11:14 |
|
|
Chodząca legenda Rejestracja: 19 Kwi 2011, o 03:06 Posty: 2255 Miejscowość: Wawa Podziękowano: 216 razy Otrzymanych podziękowań: 865 razy Nick w grze: Szymdaro |
Uporządkowanie według klas jak najbardziej, ale co w przypadku zatrucia/szpili u łuka i vd? byłby obok siebie czy obok pozostałych debuffów zależnie od profesji?
Kolejna sprawa, że jak już porządkować to tak samo buffy/debuffy na graczach od graczy i mobków _________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
| 5 Lip 2011, o 13:17 |
|
|
Walczący z drzewcami Rejestracja: 19 Sty 2011, o 03:16 Posty: 421 Miejscowość: Wwa/Krk/Hamburg Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 130 razy |
O jedynce juz bylo, nawet nie raz z tego co pamietam
EsAmo napisał(a): Kiedy wejdzie druga kolumna, będzie zasłaniać niektóre moby (w większych drużynach). Dlatego wprowadzając kolumnowanie zmniejszyłbym ikonki o 30%. No i krótsze buffy przydałoby się kolejkować w dół, co też było proponowane. a co dopiero przy kolumnie dla kazdej profesji _________________ Koko: kuki jak nazwac gildie? -nie wiem, czy to wazne? .. -dlaczego nazwales nasza gildie NoName? -bo to gildia bez nazwy, ona nie jest wazna, tylko osoby ktore w niej sa ![]() Dzieki. Wszystkim. |
| 5 Lip 2011, o 13:58 |
|
|
Błądzący w Tunelach |
Kuki, czytanie ze zrozumieniem nie boli - tu nie ma propozycji osobnej kolumny buffów dla każdej profesji. Chodzi o uszeregowanie bufów wg kryterium profy.
Czyli np: Najpierw buffy druida: Korzenie Osy potem buffy vd: Otępienie Zatrucie Oślepienie Ukazanie Potem buffy łuka: Lodowa ... itd. itd. itd. Jak widać, jest to jedna (1) kolumna, a miejsca jest za mobkiem na tyle, że starczy i na II. _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
| 5 Lip 2011, o 14:34 |
|
|
Walczący z drzewcami Rejestracja: 19 Sty 2011, o 03:16 Posty: 421 Miejscowość: Wwa/Krk/Hamburg Podziękowano: 8 razy Otrzymanych podziękowań: 130 razy |
fakt, ale grupowanie względem klas to będzie krzywdzenie jakiejś klasy, ta druga opcja jest o wiele lepsza
Co do 2 kolumn, to nie mój cytat, sam założyłem temat o kolejnej kolumnie wiesz gdzie więc nie skacz tak do mnie _________________ Koko: kuki jak nazwac gildie? -nie wiem, czy to wazne? .. -dlaczego nazwales nasza gildie NoName? -bo to gildia bez nazwy, ona nie jest wazna, tylko osoby ktore w niej sa ![]() Dzieki. Wszystkim. |
| 5 Lip 2011, o 14:51 |
|
|
Błądzący w Tunelach |
Jakie krzywdzenie klas?
Tu chodzi o ułatwienie rozgrywki w tym sensie, że bufy są przejrzyście i czytelnie uporządkowane, co poprawia jakość walki. A to ma znaczenie ogromne przy najtrudniejszych bossach. Jako high lvl sam powinieneś wiedzieć to najlepiej _________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua |
| 5 Lip 2011, o 15:10 |
|
|
taka, ze druidowi wystarczy spokojnie spojrzeć na ekran a np jak debuffy rycka będą ostatnie to przy znikających będzie musiał co turę liczyć ile jeszcze mu mierzonego zostało
_________________ Koko: kuki jak nazwac gildie? -nie wiem, czy to wazne? .. -dlaczego nazwales nasza gildie NoName? -bo to gildia bez nazwy, ona nie jest wazna, tylko osoby ktore w niej sa ![]() Dzieki. Wszystkim. |
| 5 Lip 2011, o 15:19 |
|
|
|
Strona 1 z 2 |
[ 18 posty(ów) ] | Idź do strony 1, 2 Następna |
|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości |
| Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |