![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Książki w Taern
Książki w Taern
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Błądzący w Tunelach ![]() ![]() |
Jako że klimat w naszym cudownym Taern troszkę przygasa, a gra jako maniaczenia lvla / rarów itd. jest mało frapująca, zaś sesji RPG czy eventów fabularnych tyle co kot napłakał, przyszła mi do głowy pewna myśl...
![]() Proponuję wprowadzić bajer dla graczy ambitnych, dla których liczą się nie tylko pixelowe dobra, ale coś więcej - klimatyczna przygoda, przyjemność z czytania opowiadań / kontemplowania poezji napisanych przez naszych graczy. Mogłoby to wyglądać tak: Założenia techniczne pomysłu:
Dodatkowe pomysły / sugestie:
********* Od Autorki
_________________ Być neutralnym w walce dobra ze złem, to opowiadać się po stronie zła Andrzej Sapkowski, Lux Perpetua Ostatnio edytowany przez Niobe 8 Lip 2011, o 18:15, edytowano w sumie 3 razy |
|
8 Lip 2011, o 11:11 |
![]() |
|
![]() |
||
Taernijczyk z ekwipunkiem ![]() ![]() |
Podoba mi się ten pomysł. Ludziom którzy jeszcze czytają książki na pewno przypadnie im to do gustu , lecz myślę ze ten pomysł nie jest aż tak ważny żeby go wprowadzać bardzo szybko no i oczywiście można by było to jeszcze trochę zmodyfikować
![]() Mój pomysł polega na tym by było opcja ze koledzy, znajomi mogli by na niej się podpisać. Takie coś jakby autograf ![]() |
|
8 Lip 2011, o 11:21 |
![]() |
|
![]() |
||
Zabójca Tilsai ![]() Rejestracja: 5 Mar 2011, o 20:36 Posty: 756 Podziękowano: 63 razy Otrzymanych podziękowań: 139 razy Serwer: Tolnor ![]() |
A może by tak w księgach umieścić opowieści o graczach.
Każdy serwer miałby np 2-3 swoich historyków i mogli by opisywać heroiczne dokonania graczy, ubarwiając je na wspaniałą historię o męstwie, tchórzostwie itp. Myślę że fajnie by było dla niektórych przeczytać o sobie. W ten sposób ktoś miałby szanse stać się legendą swojego serwera. Przykładowo, ktoś jako pierwszy zdobył rar z Wendigo. I tu powstaje opowieść o dzielnym magu i jego druhach którzy nie obawiali się stawić czoła Bossowi i wrócili w blasku chwały z łupami. _________________ W grze od 24.12.2010 W ekipie od marca 2011 |
|
8 Lip 2011, o 11:31 |
![]() |
|
![]() |
||
Uczeń Simona ![]() Rejestracja: 26 Sty 2011, o 22:10 Posty: 48 Miejscowość: Kołobrzeg Podziękowano: 288 razy Otrzymanych podziękowań: 18 razy ![]() |
A po co jeszcze książki ?
Przecież ja tworzę z ekipą już gazetkę! Wydajemy dla was niedługo pierwszy numer i co dwa tygodnie będziemy przekazywać kolejne. To już nam starczy! _________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein |
|
8 Lip 2011, o 13:04 |
![]() |
|
![]() |
||
Administrator ![]() Rejestracja: 18 Cze 2009, o 16:34 Posty: 3515 Podziękowano: 108 razy Otrzymanych podziękowań: 1521 razy ![]() |
Gazetka to jedno a książki to drugie. Bardzo podoba mi się pomysł opisywania losów graczy.
Generalnie pomysł książek już długo się przewija po forum ale ma jeden problem: przedmioty nie są unikalnymi obiektami w bazie. Więc silnik nie jest na nie dobrze przygotowany. Dlatego trzeba by było wprowadzić jakieś nowe rozwiązanie. A na to póki co nie mamy czasu ![]() |
|
8 Lip 2011, o 13:11 |
![]() |
|
![]() |
||
Walczący z drzewcami ![]() ![]() |
pomysł fajny jestem ZA
_________________ ![]() 2010-12-23 09:07:11-start gry 2012-04-07 21:25~ koniec gry(ban) ![]() 20120-06-01 xx:xx-powrót |
|
8 Lip 2011, o 13:14 |
![]() |
|
![]() |
||
Pogromca Valdaroga
![]() |
Pomysł może mieć dodatkowo wiele innych elementów. Dlaczego by tylko księgi i książki? Każdy gracz mógłby otrzymać w trakcie jakieś misji notatnik, w którym mógłby dowolnie edytować treść.
|
|
8 Lip 2011, o 13:20 |
![]() |
|
![]() |
||
Błądzący w Tunelach ![]() Rejestracja: 20 Lis 2010, o 12:51 Posty: 108 Miejscowość: Wielkopolska, Poznań, NWP Podziękowano: 21 razy Otrzymanych podziękowań: 6 razy Nick w grze: Darkusi ![]() |
Bardzo dobry pomysł.
![]() Dodałoby to klimat grze. ZA! _________________ Darkograndi lvl 43 MO s1 (OFF) Darkuś lvl 53 Druid s1 (OFF) DarkuśRycek lvl 23+ Rycerz s1 (OFF) Darkusiek lvl 35+ Druid s5 (OFF) MÓJ NAJWIĘKSZY SUKCES: Lysmary nie weszły mi na +1^^ |
|
8 Lip 2011, o 13:49 |
![]() |
|
![]() |
||
Jedną nogą w Haligardzie ![]() Rejestracja: 18 Mar 2011, o 23:51 Posty: 43 Miejscowość: W. Podleś Podziękowano: 67 razy Otrzymanych podziękowań: 16 razy Nick w grze: masart ![]() |
Jestem za.
Dobry pomysł _________________ Masart s2 |
|
8 Lip 2011, o 16:43 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Strona 1 z 1 |
[ 9 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |