|
|
Strona 2 z 2 |
[ 14 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
| Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
Czat gildyjny i rary.
Czat gildyjny i rary.
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Uczeń Simona Rejestracja: 27 Cze 2011, o 14:55 Posty: 45 Miejscowość: Wioska Romana Podziękowano: 38 razy Otrzymanych podziękowań: 35 razy |
Ja również jestem na TAK dla obu pomysłów. I czekam na wypowiedź kogoś z administracji.
|
| 23 Sie 2011, o 07:59 |
|
|
Pogromca Valdaroga Rejestracja: 18 Sty 2011, o 20:48 Posty: 1556 Miejscowość: Konin Podziękowano: 28 razy Otrzymanych podziękowań: 34 razy |
1. Pytanie czym jest gildia? Gildia jest zgrupowaniem. Ścisłym, zwięzły i bardzo zależnym od siebie grupowaniem. Nikt nie powinien odstawać od grupy, a więc nie powinien chcieć wyłączać się kompletnie z dyskusji, ale... Na czacie gildiowym często prowadzone są luźne rozmówki na które akurat parę osób może nie mieć ochoty, a będzie musiało znosić ciągłe miganie czatu. W tym przypadku przydałaby się opcja wyłączenia czatu.
Końcem końców pomysł wart wprowadzenia 2. Zdecydowanie na nie. To, że niektóre słabsze rary nie mają polotu na rynku to żaden argument. To naturalne prawa rynku, że niektóre rzeczy mają większy popyt i podaż inne mniejsze. Sposobów na zarobek jest już wystarczająco dużo. Zdecydowanie nie. _________________ ![]() Surowe prawo, lecz prawo. "Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain |
| 23 Sie 2011, o 10:08 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie |
3siu napisał(a): I dla tych, którzy stwierdzą, że przez to będzie więcej złota w taernie na niższych poziomach - większa cena u NPC spowoduje także wzrost ceny sprzedaży. Podam na przykładzie Czengów. Aktualnie cena na s1 to ok 30k. U NPC 12500. Po podniesienu ceny do 15% wartości cena pójdzie w górę - 37500. A co za tym idzie cena między graczami także podskoczy. Twoje rozumowanie jest błędne. Zwiększenie ceny sprzedaży u NPC powoduje, że do obiegu (do graczy) trafia więcej złota z zewnątrz. Natomiast transakcje pomiędzy graczami nie powodują, że to złoto wypada z obiegu. Cały czas jest u graczy, tylko zmienia właściciela. _________________ And so I left - cold of heart and soul. Forced to the road, and the long, bitter night. |
| 23 Sie 2011, o 10:18 |
|
|
Pogromca Valdaroga Rejestracja: 16 Sty 2011, o 02:38 Posty: 1597 Miejscowość: Szczecin Podziękowano: 109 razy Otrzymanych podziękowań: 101 razy |
Bubelage napisał(a): 1. Pytanie czym jest gildia? Gildia jest zgrupowaniem. Ścisłym, zwięzły i bardzo zależnym od siebie grupowaniem. Nikt nie powinien odstawać od grupy, a więc nie powinien chcieć wyłączać się kompletnie z dyskusji, ale... Na czacie gildiowym często prowadzone są luźne rozmówki na które akurat parę osób może nie mieć ochoty, a będzie musiało znosić ciągłe miganie czatu. W tym przypadku przydałaby się opcja wyłączenia czatu. Końcem końców pomysł wart wprowadzenia Dokładnie o to mi chodzi. Do tego w trakcie walki dość często czat jest wyłączany (przynajmniej do takiego wniosku doszedłem rozmawiając z kilkoma graczami). Czat powinien mieć także możliwość włączenia/wyłączenia. Bubelage napisał(a): 2. Zdecydowanie na nie. To, że niektóre słabsze rary nie mają polotu na rynku to żaden argument. To naturalne prawa rynku, że niektóre rzeczy mają większy popyt i podaż inne mniejsze. Sposobów na zarobek jest już wystarczająco dużo. Zdecydowanie nie. Tu mnie źle zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, że brak popytu ma podnieść cenę u kowala, a to, że są to jednak przedmioty unikalne i teoretycznie trudniejsze do zdobycia. A co za tym idzie powinny być lepiej traktowane niż zwykły "złom". Fate's Whisper napisał(a): Twoje rozumowanie jest błędne. Zwiększenie ceny sprzedaży u NPC powoduje, że do obiegu (do graczy) trafia więcej złota z zewnątrz. Natomiast transakcje pomiędzy graczami nie powodują, że to złoto wypada z obiegu. Cały czas jest u graczy, tylko zmienia właściciela. To Ty mnie źle zrozumiałeś A co do tego jak Ty zrozumiałeś - nie mamy na to wpływu. W taern nie grają finansiści, a niestety w dużej mierze osoby nie mające bladego o tym pojęcia. Więc równie dobrze może działać to w sposób "mam więcej pieniędzy = stać mnie na rara, mogę dać więcej i kupić szybciej" a ze strony sprzedającego "mam kilka ofert na określoną kwotę = mogę podnieść cenę". A złoto wypada z obiegu chociażby poprzez śmierć, naprawę przedmiotu czy ulepszanie. Co przy rarach jest bardzo częste. Ankieta dodana. |
| 23 Sie 2011, o 13:43 |
|
|
|
Strona 2 z 2 |
[ 14 posty(ów) ] | Idź do strony Poprzednia 1, 2 |
|
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości |
| Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |