Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Widok do druku | Poprzedni temat | Następny temat |
SERVER - nudziarz. Karze tylko. Może zacząłby coś gadać?
Autor | Wiadomość | |
---|---|---|
Duma Forum!
|
Odświeżam pomysł. Propozycje luźnych wiadomości serverowych na szybko:
- Gracz x otworzył skrzynię o zawartości: (gdy wartość wynosi ponad y%) - Gracz x osiągnął poziom z! Gratulujemy! (bez spamu. Poziomy 50, 60, 70, 75, 80 itd.) - Drużyna [nick szefa] pokonała jednego z najsilniejszych potworów [nazwa mapki]: [nazwa bossa]! (zamiast szefa może być najwyższy poziom, żeby nie było kłótni) - Gracz x ulepszył sprzęt rangi [od V] na poziom [od +7]! - Pewien gracz stał się posiadaczem [nazwa super rara] (bez nazwy gracza, co to byłby za spam na prv) - ... Piszcie co uważacie i ew. własne sugestie . Można wygrzebać jakieś pomysły funkcją szukaj. _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
|
1 Wrz 2011, o 13:37 |
|
|
Chodząca legenda
|
Nie sądzę, żeby było to potrzebne. I tak w.w punkty powodowałyby spam na priv, do tego nie każdy chce się chwalić jaką znalazł skrzynkę, co właśnie robi (zabija), czytaj jak spadnie rar to pojawią się 2 komunikaty, że ktoś zabił bossa i komuś spadł rar (i tak pół serwera zaraz wie kto co dostał bez takich komunikatów) oraz ile udało mu się ulepszeń jakiegoś sprzętu.
_________________ Mój kanał na YT Życie jest jak szachy: albo posuwasz królową, albo bijesz konia. Życie jest jak szachy: najbardziej żałujemy ruchów, których nie możemy cofnąć. Prawdziwie wolnym człowiekiem jest tylko ten, kto nikogo nie kocha. |
|
1 Wrz 2011, o 14:16 |
|
|
Walczący z drzewcami
|
Dla mnie pomysl jest ok bedzie wiadomo co sie dzieje
Ale musialaby byc opcja wlacz/wylacz wiadomosci, nazwijmy je "systemowe". _________________ S2 ןןoɹ puɐ ʞɔoɹ Nasze społeczeństwo samo się ogłupia! 1 vs 1 - do 74 - 2 miejsce 2 vs 2 - 51+ - 1 miejsce 5 vs 5 - 51+ - 1 miejsce 5 vs 5 - do 50 lvl - 1 miejsce 3 vs 3 - 3 miejsce, we dwóch Brotherhood Of Death |
|
1 Wrz 2011, o 14:19 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 22 Sie 2011, o 14:24 Posty: 35 Podziękowano: 0 raz Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
mysle ze byl by nie potrzebny spam,i zasmiecanie czatu takimi informacjami, wystarczy jak jest teraz, gdy koles kolomnie otworzy skrzynke to pojawia sie info na bocznym co w niej znalazl.
_________________ http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 21827.gif/ |
|
1 Wrz 2011, o 15:34 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 14 Lip 2011, o 22:05 Posty: 32 Miejscowość: Bielsko-Biała Podziękowano: 23 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Bardzo fajny pomysł bo na chacie można się dowiedzieć trzech rzeczy SerwerBanedSerwerJail
SerwerKnebel _________________ Only 4 S2 |
|
1 Wrz 2011, o 16:31 |
|
|
Uczeń Heremona
|
Jeszcze Kicked
|
|
1 Wrz 2011, o 16:40 |
|
|
Jedną nogą w Haligardzie
Rejestracja: 14 Lip 2011, o 22:05 Posty: 32 Miejscowość: Bielsko-Biała Podziękowano: 23 razy Otrzymanych podziękowań: 0 raz |
Oj tam:)
_________________ Only 4 S2 |
|
1 Wrz 2011, o 17:13 |
|
|
Duma Forum!
|
Cytuj: czytaj jak spadnie rar to pojawią się 2 komunikaty, że ktoś zabił bossa i komuś spadł rar Dostosować to nie jest problemem. Cytuj: I tak w.w punkty powodowałyby spam na priv Byłoby tak jak teraz - pisanie gratków na ogólnym. Dlaczego wszyscy nagle rzuciliby się pisać prv? Cytuj: wystarczy jak jest teraz, gdy koles kolomnie otworzy skrzynke to pojawia sie info na bocznym co w niej znalazl. Wolałbym ograniczyć to info do własnej drużyny szczerze mówiąc. Skomentowałeś jeden z prowizorycznych tekstów, a ja o pomysł urozmaicenia dialogów SERVER'a pytałem, a nie o teksty które na szybko naskrobałem . Olaboga. Zamiast narzekania i spamowania można spróbować coś konstruktywnego wyklikać . _________________ "Rząd wciąż chce naszego dobra, a my mamy go już tak mało." |
|
1 Wrz 2011, o 17:15 |
|
|
Zabójca Tilsai
|
Nawet spoko jeśli istaniała by możliwość jeśli chodzi personalnie o wyłączenie takiego komunikatu.
Chodzi mi o to że ide sobie na bossa solo i nie chce żeby ktoś widział że zdobywam rar taki i taki, lub w mojej skrzynce jest to i to. Kto chce zostawia sobie śledzenie jego poczynań a kto nie wyłącza. Dodatkowo komunikat przy rarach mógłby odnosic się do rarow nie uszkodzonych. Komunikat o bossach kiedy naprawde jest to wyczyn. Np grupa 5 x 40 lv pokonala modliche. Oczywiscie jest to bardzo plynne ale da sie okreslic. Komunikaty o skrzynkach jesli duzo tego tam bylo jak najbardziej za. Gracze i tak sie chwala. Komunikat o lv. Od konkretnego lv rowniez tak . _________________ W grze od 24.12.2010 W ekipie od marca 2011 |
|
3 Wrz 2011, o 11:50 |
|
|
Współpracownik Gnarla
|
Ja bym wprowadził coś typu:
*Słychać odgłosy padającego robactwa w najniższym z piętr lochów orków* Drużyna TiM zabiła drużynę GMO. Dodałoby to w jakimś stopniu roleplayingu _________________ A little knowledge is a dangerous thing. PJONA! |
|
3 Wrz 2011, o 11:54 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ 10 posty(ów) ] |
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni) |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości |
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum |